Чи стане новий "Мир" мультикомплексом

Чи стане новий "Мир" мультикомплексом
У кінотеатрі “Мир” останній кінопоказ відбувся 9 квітня 2014 року. Наступного дня заклад та непрацюючий поряд фонтан закрили на реконструкцію
Останнім часом питання, коли ж відбудують колишній кінотеатр “МИР”, що знаходиться на вулиці Келецькій, все частіше звучить з вуст жителів мікрорайону Вишенька та на популярних вінницьких пабліках в соцмережах

Ось уже більше року кінотеатр “Мир” обнесений глухим парканом. Довгий час не було відомо, що представлятиме із себе будівля після повного демонтажу. За попередньою інформацією, “Мир” мав перетворитись у чотириповерховий комплекс, який міститиме в собі кінотеатр. У приміщенні планувалось розмістити ігроленд, будинок побуту, супермаркет, а поряд розташувати автомобільну стоянку. Не всі  жителі “китайської стіни” – будинку, що знаходиться поряд з приміщенням – були задоволені близьким сусідством автостоянки, проте більшість вінничан зійшлися на думці, що проект буде вдалим. Журналісти RIA з’ясували, яким та коли ми побачимо оновлений заклад, що давно став улюбленим для багатьох вінничан.

Коли чекати? Чого очікувати?

На табличці поблизу ремонтних робіт кінцевим терміном значиться липень наступного року.

Відео дня

- Про кінцеві строки реконструкції розмовляти поки що рано, – розповідає власник "Миру" Юрій Коробкін. – За попередніми підрахунками, це має відбутися у липні 2016 року. Проте анонсувати якусь конкретну дату нині неможливо. Звісно, все залежить і від фінансових вкладень, з цим питанням нині важко. Є вірогідність, що проект буде завершено раніше. Будівництво у самому розпалі, тому такий варіант можливий.

Всім відомо, що будівля перетвориться в торговий центр з трьома поверхами та одним цокольним. А от чи стане кінотеатр мультикомплексом – питання складніше.  Мультиплекс – це багатозальний кінотеатр, проте у зв’язку з фінансовими негараздами, ця задумка, швидше за все, найближчим часом не здійсниться. Заклад включатиме різні точки продажу: продукти, одяг та інше. Буде великий вибір різноманітних товарів. Розважальних залів, на кшталт боулінгу чи більярду, не планується. Зате будуть побутові послуги – ательє з ремонту одягу та взуття, хімчистка тощо. Забудовники планують зібрати необхідні жителям відділи в одному комплексі. Ціни обіцяють тримати помірними та вигідними для людей, та зробити всі сервіси більш доступними.

Також за попередніми планами, у закладі розташують перукарню, кафетерій та ігрову кімнату для дітей.

Чи залишиться кінотеатр кінотеатром?

Кінотеатр у закладі залишиться.  Площа його, вірогідно, зменшиться у порівнянні з попередніми розмірами. Але мультиплексом найближчим часом його робити не планують, у зв’язку з кризою. Жаль, адже на даний момент у Вінниці немає мультиплексів, як, наприклад, у Хмельницькому чи Тернополі. Подібний заклад був би оригінальною “ізюминкою” оновленого закладу. Проте забудовники все ж не відмовляються від задуму категорично. Високих технологій теж не планують, можливо, це не  будуть фільми першого екрану і не прем’єрні покази, як раніше. Наразі “Мир” проводить переговори з декількома компаніями щодо поставки стрічок, і скоро будуть відомі результати цих перемовин. Проте квитки коштуватимуть недорого.

- У багатьох родин, пар, друзів є гарна традиція – у вільний час переглядати цікаві фільми у кіно, – каже Коробкін. - Звісно, у наш час набагато простіше переглянути кінострічку в онлайн-форматі. І не  всі можуть дозволити собі похід до кінотеатру. Проте хотілося б виправити цю ситуацію, підняти людей з диванів і запропонувати їм більше спілкуватися вживу. Кіно – це зовсім інша атмосфера, яку за комп’ютером не отримаєш. Тому зараз працюємо над умовами, щоб подібні походи були доступні кожному та не надто били по гаманцю.

Фото: Катерина Турубарова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    коробкин - жлоб! все знают как он  дела делает. Обещал же мультиплекс! опять соврал.
  • Дарья

    Цього Коробкіна особисто не знаю, але гарне враження про нього склалося. Що хоче зробити все за доступними цінами для кожного. Побачимо чи стримає своє слово.

    Антон reply Дарья

    этот Коробкин Жовтневий испортил, Савой закинул, вот сейчас Мир превратит в черти что. И это только то, что знаю и видел я...
  • Анонім

    /// ...коли ж відбудують колишній кінотеатр “МИР”



    Спать и кушать не могу - так истосковался по этому культурному заведению.

    Вот же у людей проблемы - аж зависть берёт!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up