Дитина успішно здала іспити, але в музичну школу не взяли. Чому?

Дитина успішно здала іспити, але в музичну школу не взяли. Чому?
  • 9-річна Ангеліна Собко з Могилів-Подільського не зможе навчатися грати на скрипці.
  • І це після того, як викладачі похвалили дівчинку на іспитах і високо оцінили її здібності.
  • ​Чому у дитини замість радості – сльози?

 

До редакції RIA звернувся вітчим Ангеліни – Станіслав Яловий. Чоловік з хвилюванням розповів про те, як боляче сприйняла дівчинка повідомлення, що не зможе навчатися у школі мистецтв. Каже, ситуація для дитини перетворилася у справжню трагедію. Два вступні іспити склала на «відмінно», оди – на «добре», а в школу не взяли.

Батько звинувачує в цьому адміністрацію школи. Натомість директор школи  Олег Науменко стверджує, що вина лежить на батьках дівчинки.

У той день Ангелінка почувалася найщасливішою дівчинкою у світі.  На вступних іспитах у школу мистецтв учителі похвалили її за гарні здібності. Дитина поспішала додому поділитися радістю з батьками і сестричками.

Відео дня

Станіслав Яловий каже, що одразу після іспитів повіз усіх трьох дітей до моря. У них з дружиною двоє спільних дівчаток і Ангеліна, яку дружина має від першого шлюбу.

- Після повернення з Одеси я зайшов до школи мистецтв дізнатися розклад занять для Ангеліни, - розповідає пан Станіслав. – Секретарка директора підняла документи, але її відповідь здивувала. Вона сказала, що моя дитина не вступала до школи.

За словами співрозмовника, він знайшов викладачів, які приймали іспит, ті підтвердили, що Аліна була на екзаменах. Не приховували, що дитина здібна до музики.

- Врешті-решт, її прізвище знайшли у списках вступників, але до школи не зарахували, - продовжує пан Станіслав. – Замість неї взяли на навчання дівчинку, в якої гірші оцінки. Мені запропонували віддати дитину на платне навчання. Однак ми не погодилися. Крім того, що дитина набрала найбільше балів, вона ще має пільгу,  виховується у багатодітній родині. Такі учні звільняються від сплати за навчання.

Співрозмовник пояснив, що спільної мови з адміністрацією школи знайти не вдалося. Тоді він звернувся до заступника міського голови Могилева-Подільського Віталія Кригана. Каже, той запросив на розмову директора школи мистецтв, керівника відділу культури, а також їх з дружиною.

- Крім пропозиції вчитися за власні кошти, нічого нового чиновники нам не запропонували, - продовжує Станіслав Яловий. – Вони не хотіли чути про те, що порушили право дитини на навчання. Не кажучи вже, що Ангеліна пережила моральну травму. Дитина зіткнулася з несправедливістю. Вона не розуміє, як з гарними оцінками її не взяли на навчання, а на її місці вчиться дитина, яка отримала гірші оцінки. Чиновники не знають, як нам доводилося її заспокоювати.

Співрозмовник не приховує, що буде добиватися справедливості у правоохоронних органах, або звернеться до суду.

Журналісти звернулися до експертів, які дадуть оцінку всім діям керівництва школи, коли побачать усі документи.

Вона могла б вчитися, якби батьки дотрималися правил вступу

- Знаєте, чому прізвище дитини не одразу вдалося знайти у списках вступників? -  запитує директор школи мистецтв Олег Науменко - Заяву про вступ писав вітчим. У нього інше прізвище – Яловий, а в дитини – Собко. Їхня дитина справді здібна і могла б навчатися, якби батьки дотрималися правил вступу.

Пан Науменко пояснив, що 1 вересня підбивали підсумки вступної кампанії. У цей день мали бути присутні батьки вступників. Натомість батьки Ангеліни з’явилися в школу аж 6 вересня.

- Ми телефонували по номеру, який вказано у заяві, - пояснив директор школи. – Абонент весь час був поза зоною досяжності. Цей факт пізніше підтвердила дружина Ялового в особистій розмові зі мною у присутності секретаря приймальної. Тому зарахували на навчання дитину з меншою кількістю балів, ніж набрала на іспитах Ангеліна. Це передбачено положенням про вступ до школи.

За словами директора, бюджетне місце на навчання гри на скрипці у них тільки одне. Пропонували батькам навчати дитину на платній основі. Пообіцяли у присутності заступника міського голови перевести її на бюджет при першій нагоді. Ті відмовилися.

- Вартість навчання гри на скрипці  за один місяць становить 210 гривень, - уточнив Олег Науменко. – Повторюю ще раз, з часом дитину перевели б на бюджет. Батьки не розуміють, що в їхній ситуації важливіше не гроші, а розвиток таланту дитини. Особливо, коли вона сама хоче цього.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    За рад.союзу всі платили за навчання в музичних школах і ні в кого не було істерики. Батьки - жлоби. В сша 1 година навчання на скрипці коштує 40 доларів. Це так, для порівняння батькам.
  • Анонім

    а що то він свистів про різні прізвища? не бачу логіки в цьому "аргументі"
  • Анонім

    А что 210 грн. в месяц за мечту ребенка это много? По факту родители виноваты. Место бюджетное, проворонили из за своей невнимательности, ребенка другого уже взяли. Ну не выгонять же другую девочку, и денежка бюджетная на дополнительное место не по щелчку пальца выделяется.
  • Анонім

    Можна почекати 1 рік
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up