Трамваї на проспекті Коцюбинського рухатимуться по боках

Трамваї на проспекті Коцюбинського рухатимуться по боках
Проспект Коцюбинського може повністю змінити свій вигляд, чи то пак – повернути старий. Після відновлення тут демонтованої в 1977 році трамвайної колії, по центру проспекту висадять дерева, а по боках – організують рух трамваїв.

Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомив міський голова Володимир Гройсман, після того як депутати на черговій сесії міськради проголосували за виділення двох мільйонів гривень на роботи “по реконструкції проїзної частини дороги по проспекту Коцюбинського від пл. Перемоги до залізничного вокзалу з влаштуванням трамвайної колії”.
- Це кошти на передпроектні роботи, сам проект фінансуватиметься міською радою спільно з трамвайно-тролейбусним управлінням, - повідомила директор департаменту економіки та інвестицій міськради Галина Якубович.
Поки що вартість самого проекту та безпосередньо робіт – не відома, чи принаймні, не розголошується. Але кошти для майбутнього проекту місто, за словами мера, уже шукає.
- Ми уже визначили технічну можливість такої ідеї, провели консультації з міжнародними фахівцями, в тому числі з Цюріху, і зараз шукаємо кошти, в тому числі позабюджетні, - каже мер. – Але сьогодні у нас уже є бачення, як організувати рух транспорту. Так, трамвай ходитиме по боках проспекту, а посередині буде організовано рух іншого транспорту, тут же будуть визначені місця під парковку і цих місць буде достатньо. А по самому центру проспекту передбачається зелена зона, як це було колись. Ми дуже бережно ставимось до зелених насаджень, тому, навіть якщо в якомусь місці дерева будуть зноситися, то ми обов’язково компенсуємо їх кількість в іншому місці.
Нагадаємо, раніше міська рада погодила відстань трамвайного шляху до житлових будинків: “Відповідно до державних будівельних норм і законів України, міська рада вирішила: Погодити відстань від осі трамвайної колії по проспекту Коцюбинського (на відрізку від площі Перемоги до залізничного вокзалу) до житлових та громадських будівель в розмірі до 10м.", - йдеться в рішенні міськради. Для порівняння – на Соборній ця відстань складає близько 17-20 метрів.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (81)
  • Anonymous

    Ну і що далі. Знову всі тихенько тут ось прокоментують, як з транспортною реформою і на цьому все і закінчиться. Їм по боку наші коментарі, а ось якби щось почати робити, збирати якусь ініціативну групу, чи перекривати вулицю, чи прийти до Гройсмана під хату і почати там грохотати цілу добу , то може хоч дійде до ньго, що він не один в цьому місті живе, а іншим не просто тут хочеться виживати
  • Anonymous

    Облагораживайте территорию, например я только за. Но зачем пихать невпихуемое не пойму... Тем более трамваи ездят с центра на жд? Правда в объезд, но все же... Кому нужно до рынка, так от площади победы 5 мин до центрального, 10 до папанина. Бред какой-то.
  • Anonymous

    без електрики взагалі не рухатимуться
  • Anonymous

    В місті треба будувати підземні та наземні пішоходні переходи,будувати транспортні розв"ЯЗКИ.А робити таку дарість с проспектом Коцюбинського-можуть тільки далекі від міськоі інфраструктури люди,яких турбує тільки особиста нажива на бюджетному кориті.Дуже цікаво міська влада сама подастьу відставку,це дочикаються людей з вилами коло міськвиконкому,які під гасло геть,за проведення транспортноі та медичноі реформі в місті побажають меру і еже з ним піти спочивати.

    Anonymous reply Anonymous

    Які ще розв"язки? В нас вулиці максимум по дві полоси в кожну сторону. Розв"язки нема де будувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up