Вінницький митрополит назвав свою пенсію у 1180 гривень «плювком в лице»

Вінницький митрополит назвав свою пенсію у 1180 гривень «плювком в лице»
На засіданні Ради Церков та релігійних організацій митрополит Української автокефальної православної церкви Роман виступав емоційно. За його словами, за всі заслуги йому нарахували пенсію у 1180 гривень.

- Хотів би подякувати владі за пенсію, яку я заробив за те, що я воював за Україну, - говорив керуючий вінницьким єпархіальним управлінням Української автокефальної церкви митрополит Роман. – Де тільки могли ми святили прапори і заробив 1180 гривень пенсії. Я коли сказав одному з депутатів, то він почав сміятись і запитав: «Як ви виживаєте за ці пенсії?». Інший сказав, що він має 12 тисяч і йому не вистачає. А мені, кажу, Бог допомагає на таку пенсію жити.
За словами митрополита Романа, є владики, які дійсно мають з чого жити, але не всі.
- Така пенсія – це плювок в лице, - говорив він.
Зустріч Ради Церков та релігійних організацій проходила сьогодні, 11 грудня. На ній також був присутній голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. Він пообіцяв митрополиту Роману взяти питання на розгляд і спробувати його якось вирішити.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Дід

    Платіть в пенсійний фонд і буде вам щастя.
  • Анонім

    Церква відокремлена від держави. А чи сплачував він в пенсійний фонд та за якими ставками. Якщо не сплачував податки як, наприклад, магазин, то на що сподівався? Церква повинна турбуватися про пенсійне забезпеченя своїх працівників або сплачуючи відповідні суми до державного пенсійного фонду, або заснувавши власний пенсійний фонд. Доречі, немічні колишні священники могли би знаходити притулок та догляд в монастирі.

    Гість reply Анонім

    Геніально, коротко, зрозуміло! абсолютно погоджуюся
  • Black

    Хай святим духом годується, давно пора змусити церковників сплачувати податки, а ще краще взагалі розігнати цих кровопийців які прикриваються іконами.
  • Гість

    Де воював,не уточнили? в НКВД? Чи липовий учасник АТО?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up