Українські важкоатлетки тягали штанги у Вінниці

Українські важкоатлетки тягали штанги у Вінниці
У Вінниці з 13 по 17 вересня проходив чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків і жінок. Він став для спортсменів репетицією перед майбутнім чемпіонатом Європи, на якому будуть розігруватися олімпійські ліцензії для національних команд

Справжньою сенсацією чемпіонату став виступ нашої спортсменки Ольги Коробки, яка встановила кілька рекордів України у ривку (135 кг), поштовху (165 кг) та у сумі (300 кг).
Організатори турніру сподіваються, що це дозволить Ользі вдало виступити на чемпіонаті Європи.
- Саме на цьому чемпіонаті будуть визначатися олімпійські ліцензії для національних команд. Сподіваємося, що Оля гідно представить Україну і Вінницьку область, - говорить президент обласної федерації важкої атлетики Сергій Кармаліта.
Головний суддя змагань, Володимир Краснобаєв говорить, що Вінниця достойно прийняла національний чемпіонат.
- У чемпіонаті взяли участь 22 обласних команди, це 156 спортсменів, серед них 48 дівчат. А з суддями, тренерами і представниками команд ми прийняли понад 250 людей, - розказав Володимир Краснобаєв.
Вінницькі спортсмени на чемпіонаті досягли вагомих успіхів. Серед дівчат друге місце зайняла Любов Кураченко з Тульчина. Вона, до речі, виконала норматив на звання майстра спорту міжнародного класу, а Майя Мішенко посіла залікове четверте місце.
Чоловіки теж не підкачали. Вінничанин Євген Козаков у перші дні чемпіонату виконав норматив на майстра спорту.
- За час існування обласної федерації ми виховали 19 майстрів спорту, щорічно троє-четверо спортсменів отримують це високе звання, - розповів тренер збірної України у Вінницькій області Ігор Шевчук.
Він розказав, що цьогорічний чемпіонат був ювілейним, в Україні важкою атлетикою займаються офіційно вже 115 років.
- Ми дуже задоволені тим, що керівництво обласної федерації дбає про наш вид сорту. Всі члени команд отримали книгу про розвиток важкої атлетики в Україні, спортивну форму. Відбувся офіційний прийом, де тренери, судді та спортсмени говорили про перспективи розвитку важкої атлетики, - говорить тренер.
Вдалося також забезпечити добру технічну організацію чемпіонату.
- Ми повністю забезпечили всім необхідним спортсменів, тренерів, суддів. Звичайно, до ідеалу ще треба працювати, але рівень організації чемпіонату визнано учасниками і суддями добрим. Саме тому Вінниця удостоїлася честі приймати вдруге чемпіонат України, - говорить Сергій Кармаліта.

Місця серед учасників чемпіонату України з важкої атлетики розподілилися так:

Чоловіки
Категорія 56 кілограмів:
І місце – Олександр Коломієць (Волинська область)
ІІ місце - Артур Тютюнник (Луганська область)
ІІІ місце - Орест Стецяк (Львівська область)
IV місце - Андрій Заваденко (Вінницька область)

Відео дня
>Категорія понад 105 кілограмів
І місце – Олег Прошак (Дніпропетровська область)
ІІ місце - Артем Котельник (Донецька область)
ІІІ місце - Руслан Миколін (Хмельницька область)
IV місце - Богдан Терпіль (Волинська область)
V місце - Сергій Мельник (Вінницька область) 

Жінки:
Вагова категорія 75 кілограмів:
І місце – Яна Єрко (Київська область)
ІІ місце - Любов Кураченко (Вінницька область)
ІІІ місце - Тетяна Сліпченко (Івано-Франківська область)
IV місце - Майя Лішенко (Вінницька область)

Вагова категорія понад 75 кілограмів:
І місце – Ольга Коробка (Чернігівська область)
ІІ місце - Світлана Чернявська (Київська область)
ІІІ місце - Ганна Пустоварова (Херсонська область)
IV місце - Анастасія Лисенко (Донецька область)
...
VI місце - Вікторія Поліщук (Вінницька область)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up