«Відрізали труби та поїхали собі». На Старому місті без води півсотні будинків

«Відрізали труби та поїхали собі». На Старому місті без води півсотні будинків
Микола та Костянтин (зліва-направо) живуть у приватному секторі на Старому місті. На їх вулиці вже добу немає води
  • Без повідомлень та оголошень аварійні служби відрізали частину водогону на Старому місті. Так стверджують мешканці вулиці Димчука, яким відключили воду та не сказали, коли її повернуть.
  • Голова квартального комітету стверджує, що там покращують мережу, що було заплановано. А водогін підключать, коли мешканці за це заплатять.

До редакції звернувся житель Старого міста, який представився Ярославом. Він розповів, що вчора, 18 червня, на перехресті вулиць Димчука та Смірнова відрізали частину водогону.

— Без попереджень забрали частину труби та поїхали собі. А ціла вулиця, п’ятдесят будинків вже добу сидять без води. Ні помитися, ні їжу зварити.

Обіцяли воду через дві години

Уже сьогодні, 19 червня, журналіст побував на місці подій. Місцеві жителі Костянтин та Микола показали колодязь, в якому видно обрізані труби. Чоловіки розповіли, що приїхали дві машини з людьми та трактор ще о 12-й годині, 18 червня.

Відео дня

— Мій син підійшов і запитав, коли назад воду включать. Йому відповіли: «Через дві години включать». О шостій годині все затихло, вони поїхали. Проходить час-другий, а води все немає. І сьогодні (19 червня — авт.) також немає. Уся вулиця Димчука без води сидить, — сказав Микола.

Чоловіки розповіли, що проводили цей водогін ще в 2004 році та платили за це з власної кишені.

— А в чому суть? Поблизу будинку однієї з мешканок вулиці часто «рвало» трубу. Тому вона зверталася на «Водоканал», щоб їй трубу замінили. Але чому обрізати всю вулицю — не зрозуміло, — казав Костянтин.

Синій "обрізок" труби — від'єднаний. Раніше він подава воду на вулицю Димчука

— Нам мають дорогу робити по співфінансуванню з містом. Тому колись казали, що будуть міняти водогін, щоб потім асфальт не розривати. Так вони замінили центральну трубу, яка була діаметром 150 на 50-ку! Тобто, не буде тиску та води. У жодному будинку не вдасться бойлер увімкнути. Так навіщо мені дорога, якщо я води фактично не матиму? — додав Микола.

Планували замінити трубу

Телефоном зв’язалися з головою квартального комітету цього району — Раїсою Рудик. Жінка пояснила, що центральну трубу замінювала аварійна служба «Вінницяоблводоканалу».

Комунальники розкапали частину "дороги", щоб замінити трубу

Питаємо, а коли жителям вулиці Димчука воду назад увімкнуть?

— Як тільки жителі вулиці куплять комплектуючі. Якщо сьогодні куплять, то їм сьогодні ж і замінять. Така була угода з містом — «50 на 50», де за кошти бюджету міняють центральну трубу, а підключаються до неї мешканці приватного сектору за власні кошти. На вулиці Смірнова кожний божий тиждень труби рве. Ще рік тому Ірина Мізюк з вулиці Ілика зверталася до мерії з листами постійно, щоб змінили трубу, — відповіла пані Раїса.

— А чому не попереджали про відключення?

— Так це у нас постійно так: світло вимикають, воду відключають без попереджень. У нас це Україна, ви можете це знати. Хоча місяць тому були оголошення про громадські збори, на кожному стовпі були розклеєні. Прийшли з «Водоканалу» та два мешканці. Комунальники розказали, що стара труба водогону вже розсипалася та її будуть міняти, — відповіла голова квартального комітету Раїса Рудик.

Пояснення? Ні, ми зайняті

Тим часом, мешканці не можуть зрозуміти, хто ж їм вчора відрізав труби. Адже усі на роботі, нікого не було о 12-й годині вдома. Вони навіть викликали поліцію, бо вважали, що це була крадіжка. Але патрульні з’ясували через «Цілодобову варту», що працював на перехресті Димчука та Смірнова саме «Водоканал».

— Нікого не повідомила ця Раїса. Люди брудні з роботи, а вдома помитися, побритися не можуть.

— Раніше мені улічком казала, що це не Водоканал робить, а якась приватна фірма.

— Поліція вчора зв'язувалася з Цілодобовою вартою і там сказали, що це Водоканал. І що він завтра (19 червня) буде робити труби.

— Ну я тільки що подзвонив на Водоканал і вони мені сказали ото, що я говорю, — казали між собою чоловіки.

Як кажуть місцеві — вся вулиця Димчука, а це біля 50 будинків, досі без води. 

Журналіст пробував з’ясувати в комунальному підприємстві, хто замінив труби на Димчука та коли там знову з’явиться вода. Телефоном в аварійно-диспетчерській службі сказали, що пояснити ситуацію може начальник району з експлуатації мереж Руслан Слюсаренко.

Протягом дня намагалися зв’язатися з чиновником. Його секретар відповідала, що «Руслан Петрович дуже зайнятий, на об’їздах». Вдалося сконтактувати лише увечері. Проте, чоловік відмовився говорити по телефону, коментар може дати тільки при зустрічі. Хоча на момент розмови (16:45) робочий день в комунальників вже добігав до кінця.

Питання, які нам не вдалося задати начальнику району з експлуатації мереж:

  • Чому мешканцям вулиці Смірнова врізали меншу за діаметром трубу, ніж та, що була?
  • За яких умов на вулиці Димчука знову з’явиться вода?

Додано 

Історія з водою на Старому місті завершилася. Люди втомилися чекати підключення водогону та самі купили необхідне приладдя. Увечері вони викликали аварійну службу, яка одразу й встановила нові труби.

— У нас знову є вода. Була наша улічком, щось пояснювала, але ми нічого не зрозуміли. Мені досі не зрозуміло, чому це я та інші жителі, які справно платять за послугу, обслуговування мереж мають ще й платити «Водоканалу» за нові труби? На мою думку, це неправильно та це потрібно змінювати, якщо ми йдемо в Європу, — сказав у телефонній розмові житель вулиці Димчука Ярослав.

Нагадаємо, біля «Водоканалу» почали чистити Південний Буг. Як скоро покращиться вода?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Яна Сторч

    На Гонтах также меняют
  • Ольга Мартынюк

    Вообще оболдели
  • Винничанин

    Водоканал работает для людей, поверка счетчиков на воду это в обще отдельный разговор. Вызов контролера для разпломбировки, ожидание в течении дня с 10 до 16, поверка напротив офиса "Облводоканала" Киевская 173 на производственной базе (пол дороги до Стрижавки). Потом пломбировка опять ожидание  с 10 до 16. В общем 3 дня под хвост. Делается все для работы так называемых "решал" которые решают все за деньги иногда даже не снимая на поверку счетчик. А мы стремимся к европпе...

    Винничанин reply Винничанин

    P.s. Зачем поверку с остановки Мемориала освобождения забрали аж неизвестно куда понятно "для удобства людей"
  • Sanek Boyko

    На Громова вже четвертий день не має!!!! А вони кажуть що в них все норм !!!(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up