Майже 700 тисяч гривень штрафів отримав вінничанин за їзду «під кайфом»

Майже 700 тисяч гривень штрафів отримав вінничанин за їзду «під кайфом»
Іноземні номерні знаки цього авто ми зустрічаємо у судових рішеннях по Старовойтову
  • За кілька років чоловік отримав 24 протоколи за нетверезе керування. Один на нього склали навіть у Борисполі. Водій постійно сідає за кермо «під кайфом»;
  • Змінив три авто, дві з них — на єврономерах;
  • Штрафів набігло майже на 700 тисяч гривень. Це тільки те, що вдалося порахувати.

Історія Олександра Старовойтова розпочалася 19 квітня 2015-го. Тоді він працював у Вінницькій районній клінічній лікарні санітаром, їздив на «Хонді». Майже о першій ночі десь на трасі Житомир — Могилів-Подільський чоловіка зупинили ДАІвці. Помітили, що водій «під кайфом» — його очі не реагували на світло. Проходити огляд Олександр не схотів. Склали протокол.

Менше, ніж за добу, приблизно о 22:00, вже 20 квітня, Старовойтова знову піймають за кермом під наркотиками. Тепер на вулиці Пирогова у Вінниці. Знову протокол.

Обидва суди визнали чоловіка винним, але штрафів не накладали. Зате Олександр втратив посвідчення водія на два роки. Але два роки він не витримав.

Відео дня

Міняв автомобілі, але не звичку

Наступного разу чоловік під дією наркотиків сів за кермо 30 жовтня 2016 року, тобто приблизно через 17 місяців відтоді, як у нього забрали «права». Замість «Хонди» — Mercedes на єврономерах. Офіційно вже не працює. Замість ДАІвців тепер протокол складають нові патрульні поліцейські. Місце: вулиця Грушевського, час: 09:20 ранку — так написано у судовій постанові. Відмова від огляду, протокол.

Через два тижні, 12 листопада, його знову зловили у стані наркотичного сп’яніння за кермом BMW 525 на іноземній реєстрації. Опівночі на вулиці Пирогова Олександр Старовойтов отримує другий у 2016-му протокол за нетверезе керування.

А 22 січня його спіткав третій і останній у цьому році протокол за їзду під наркотиками.

Усі три суди він програє. Штрафи йому присудять за два епізоди — по 10200 гривень. Третій чомусь затягнеться в суді і терміні для покарання вийдуть. Але винним Олександра все одно визнають.

«Влетів» на 320 тисяч

У 2017-му Олександр Старовойтов отримав вісім протоколів за керування авто «під кайфом». Усі суди програв. Кожного разу суддя призначав штраф у розмірі 40 тисяч 800 гривень. Загалом вийшло на 326 тисяч 400 гривень.

Перший раз у 2017-му він попався 16 лютого, майже через два місяці від моменту останнього епізоду.

Подекуди в Олександра були такі моменти, коли суди проходили з розривом у кілька днів. Ось, наприклад, 26 липня міський суд розглядав його справу про нетверезу їзду, а вже за три дні, 29 липня — іншу. На засідання Олександр не ходив. Навпаки, у день, коли суд розглядав одну його справу — він отримував вже новий протокол.

Одного разу Старовойтова піймали навіть у Борисполі під Києвом.

Останній протокол у 2017-му він отримав у вересні. Сталося це на проспекті Юності, приблизно о 12:15, 20 числа. Був за кермом Mercedes. До речі, протягом року його ловили то на цьому авто, то на BMW. Обидві на іноземній реєстрації.

Це Mercedes вінничанина Олександра Старовойтова. Автомобіль знаходиться на вінницькому арештмайданчику

Б’є рекорди, збирає проблеми

Якщо за цілий 2017-й Олександр Старовойтов отримав вісім протоколів, то за півроку 2018-го їх вже назбиралося десять. Сім з них розглянуті судом, провину судді визнали, штрафи наклали. Три ще будуть розглядатися.

Важливо, що з 4 квітня міський суд розпочав слухати кримінальну справу Старовойтова — за статтею 309 Кримінального кодексу («... виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів...»).

Загалом Олександр вже отримав штрафів тільки за їзду під дією наркотиків на 673 тисячі гривень. Це не враховуючи адмінматеріалів за їзду без документів, судових зборів… Ще три протоколи скоро розгляне суд, кожен з них по 40800 гривень.

Що кажуть в поліції

— Ми просто виконуємо свою роботу, — говорить речниця управління патрульної поліції у Вінницькій області Тетяна Плахотнюк. — Якщо людина обрала для себе такий шлях, то її свідомість ми змінити не можемо. Коли так стається, що патрульні виявляють людину за кермом у нетверезому стані, то їм нічого не залишається, як складати адмінматеріали та передавати їх в суд.

Для того, щоб дізнатися чи сплачує Олександр штрафи, ми написали запит до управління патрульної поліції Вінниччини.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий Бондарук

    та пристрелить його хто небуть чи ні?
  • Олексій

    За керування під наркотою потрібно позбавляти волі з самого початку, у ізоляції у нього буде найкращий наркодиспансер за скромні для бютжету витрати — миску каші і скибку хліба. Чи потрібно ще одну зайцеву і 6 мертвих людей нічим не винних? Одне діло, коли він під кайфом на підлозі лежить, інша справа, коли він керує за потенційним засобом убивства пішоходів. Замість рахування тріщинок на Керченському мості, навели б порядок у законах.
  • Вінничанин

    Можливо настав той час, коли цього рецидивіста треба позбавити волі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up