В ліс під Вінницю завезуть десять оленів. Вони житимуть у вольєрі

В ліс під Вінницю завезуть десять оленів. Вони житимуть у вольєрі
  • За понад 100 тисяч гривень вінницькі лісники купують оленів для розведення.
  • Дивіться зворушливе відео, як туляться олені до дітей.
  • Також яка краса в резиденції "Залісся", звідки завезуть оленів в вінницькі ліси.

Вінницький держлісгосп уклав договір з державною організацією “Резиденція “Залісся” про купівлю десяти дорослих самок оленя плямистого.

За інформацією на сайті «Прозоро»,  вартість усіх тварин – 102 600 гривень. Олениць мають доставити до кінця року.

Котракт підписали вчора, 20 лютого 2018 року:

Відео дня

 

Як нам повідомила прес-секретар «Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства» Оксана Поліщук, Вінницький держлісгосп  купує десять  оленів  для розведення.

«Завозимо з іншої області, аби формувати біологічно здорове стадо - це є науково-рекомендовано, змішувати різну кров. Житимуть олені  у вольєрі на території Вороновицького лісництва. Площа вольєру - не менше 100 гектарів», - зазначає Поліщук.

За її словами, олені житимуть у напіввільних умовах.

До речі, посеред Карпат, знаходиться єдина в Україна ферма плямистих оленів. З’явились вони на Закарпатті 28 років тому. Дивіться зворушливе відео, як туляться олені до дітей:

За даними обліків мисливських тварин у січні 2017 року у Вінницькій області було 145 європейських оленів та 387 плямистих

Читайте також:

Похід у Музей лісу: зубрячі опудала, вовча підступність та лісове насіння
 

Варто зазначити, що в резиденції "Залісяя" 14 тисяч га заповідного лісу обнесено огорожею, загальна довжина якої складає 60 км. Тут мешкає неймовірна кількість тварин: 28 зубрів, 1200 благородних оленів, 600 плямистих оленів, 220 ланів, а ще кабани, козулі, вовки та інші.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Name

    А чому не розповідаєте, що Вороновицьке лісництво фактично належить Домбровському разом з озером, будинком і частиною лісу. Там розтягнули сітку , огородили і нікого не пускають. І ось вся ця площа 100 гектарів межує з цією територією. І я впевнений на всі 100, що через декілька років це буде приватне володіння імені Домбровського, куди будуть зїжджатися всі високі чини області для полювання на ось цих же оленів.
  • Вадим Барченко

    Ага завозьте щоб наші депутати і багаті дядечки мали на кого полювати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up