У мерії розказали про плани на проспект Коцюбинського

У мерії розказали про плани на проспект Коцюбинського
  • Останні два місяці команди урбаністів розробляли нову концепцію проспекту Коцюбинського та запропонували ідеї, як може змінитися «артерія» Замостя
  • Закордонні експерти дали оцінку роботі молодих фахівців. А міські чиновники наголосили, що робота продовжується та окреслили наступний план дій

Роботу чотирьох команд урбаністів з різних міст України, що тривала два місяці, обговорили за два дні: 23-24 квітня. Учора вони презентували свої концепції про те, як можна змінити проспект Коцюбинського та увесь мікрорайон.

Зокрема, вінницькі фахівці пропонували зробити «Зелену милю» на всій протяжності вулиці.

Відео дня

Урбаністи зі Львова — змінити транспортну мережу та зробити інтуїтивно зрозумілу територію.

Спеціалісти з Києва запропонували масштабну перебудову Замостя і крім того, поступове упорядкування та зменшення Центрального ринку.

А фахівці з Івано-Франковська — розвивати вулиці і квартали навколо проспекту Коцюбинського.

Детально про їх ідеї у нашому минулому матеріалі: Зелена миля, нова колія та бізнес-центри. Як змінять проспект Коцюбинського?

 

Буде синтез ідей

І сьогодні в Соціохабі закордонні фахівці дали оцінку їх роботі. Зокрема, німецьким експертам сподобалися ідея щодо розташування трамвайної колії на проспекті, що пропонували всі чотири команди. Але їм не вистачило пропозицій по реконструкції площі Привокзальної.

Швейцарський інженер з містобудування Урс Томанн сказав, що хоча «Студія ідей» завершила свою роботу, але вони надалі будуть працювати з вінницькою командою, щоб скласти єдину концепцію з пропозицій усіх команд.

— Це був не конкурс (Студія ідей - авт.), а пошук оптимальних рішень щодо проспекту Коцюбинського, так і всього Замостя. Ми зробили висновки та можемо окреслити подальшу роботу. Зокрема, плануємо розробити проект для реконструкції як всього проспекту, так і вулиць, що орієнтовно у радіусі 500 метрів навколо проспекту, — розказав Томанн. — Зрозуміли, що потрібно міркувати над розвитком шести модулів: як змінити Набережну, площу Перемоги, Центральний ринок і Привокзальна площа в далекоглядній перспективі; в цілому проспекту та всього Замостя.

Швейцарський експерт підтримав ідею, що проспект має бути обладнаний трамвайною колією, як скоротить шлях на поїздку в громадському транспорті з Центру до Залізничного вокзалу. І також зазначив, що для цього потрібно відгородити смуги для міського транспорту.

За його словами, при наявній ширині проспекту близько 40 метрів, під смуги для громадського транспорту нам потрібно буде 20 метрів. Залишку дороги вистачить для приватного транспорту.

 

Спочатку Замостянська, Коцюбинського — потім

Секретар Вінницької міськради Павло Яблонський додав, що ідеї всіх команд урбаністів йому дуже до вподоби. А ще він додав, що частини їх проектів вже обговорювали у мерії.

— Ми та команди урбаністів схоже мислимо. Що буде далі? Продовжується робота центру урбаністики та консультантів. На виході має бути проект, який після його реалізації задовольнить потреби мешканців Вінниці. З приводу термінів реалізації — сказати не можу. Протягом шести місяців будемо працювати з Урсом Томанном. Сподіваюсь, що після завершення реконструкції вулиці Замостянської, що триватиме два роки, проектанти дадуть нам готовий план на проспект Коцюбинського. Хочу подякувати всім, хто приймав участь в «Студії ідей». Думаю, що будемо продовжувати працювати з цими командами і надалі, — сказав Яблонський.

Читайте також:

Сакури, велодоріжка і нові дороги. Якою буде Замостянська після реконструкції

Зелена миля, нова колія та бізнес-центри. Як змінять проспект Коцюбинського?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Papa Justify

    Потрібно не сквери, оновлювати, а збільшити кількість траспорту в місті і розбудовувати інфорструктуру , наприклад, будівництво нового моста. Місто захлинається через недостаток транспорту та погану інфраструктуру, а вони сквери будують... Що за влада?

    Читательница reply Papa Justify

    Знищено багато насаджень. Треба відновлювати

    Anonymous reply Papa Justify

    Голову давно проверял?

    Почему все такие глупые? и не умеют пользоваться Гуглом и посмотреть как сделали успешные страны - ничего придумывать даже не нужно, умными людьми уже всё придумано.
  • Next

    Років 40-45 тому, вінницький трамвай їздив від буд.офіцерів до вокзалу, по проспекту Коцюбинського , була там і алея, але ще тоді, НЕ можливо було проїхати. Зараз відмиваючи міські кошти, понабирали сопливих урбаністів, які пропонують поновити трамвай. Вчіть  і читайте історію міста, все те вже давно минуло, і не пропонуйте його за нове.
  • Юра

    водії будуть раді....там вдень такий поток, ще й всяких зігзагів наробити хочуть
  • Читательница

    Трамвай на этом участке лучше делать подземным, пустить под вокзалом (лестница с остановки прямо в переход под вокзалом) с выходом на землю на К.маркса и дальше в Тяжилов или к Грошу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up