Понад 1200 вінницьких водіїв допомагають одне одному на дорозі. Як стати учасником?

Понад 1200 вінницьких водіїв допомагають одне одному на дорозі. Як стати учасником?
  • Активісти «Дорожнього контролю» у Вінниці запустили унікальний проект «Допомога на дорозі»
  • Вони кажуть, що аналогів йому немає ніде в Україні
  • Кількість учасників у проекті вже перевалила за тисячу… але їх стає все більше

Проект запустився у вересні, і 20minut.ua тоді про нього писали. Через півроку після цього масштаби «Допомоги на дорозі» зросли у кілька разів.

У чому суть проекту?

Ваша машина зламалась, а допомоги чекати нізвідки. За містом чи біля під'їзду свого будинку, не важливо. Щоб не залишитися сам на сам з проблемою, можете попросити про допомогу учасників проекту.

Відео дня

— Ми вирішили запустити цей проект, бо дорога є непередбачуваною, — так розповідав про ідею «Допомоги на дорозі» журналіст «Дорожній Контроль Вінниця» Володимир Затайдух. — Будь з ким може трапитися біда. І ми маємо допомагати одне одному.

Читайте також: «Дорожній контроль» у Вінниці запустив проект по допомозі водіям

Як стати учасником?

Потрібно написати адміністратору спільноти «Дорожній контроль Вінниця» у соцмережі ВКонтакті про те, що ви хочете приєднатися. Попередньо варто встановити собі на смартфон додаток Viber. Адміністратор візьме ваш номер телефону та додасть вас до однієї з груп учасників у додатку.

Зараз таких груп вже існує п'ять. У кожній по 250 людей. Тобто загалом 1250 учасників. Якщо у вас сталася біда з авто, то потрібно буде написати у таку групу: що сталося, де сталося та номер телефону, за яким з вами можна зв'язатися.

Велика вірогідність того, що через кілька хвилин вам зателефонує хтось з учасників та запропонує допомогу. Грошей за таку добру справу з вас ніхто не візьме.

«Підкурити» авто чи дотягти до СТО

Зараз, коли за вікном температура опускається до -20 градусів, у водіїв найчастіше трапляються проблеми з аккумулятором. «Година пік» — ранок, коли люди запізнюються на роботу.

— Протягом дня надходить близько 30-40 прохань про допомогу, — каже журналіст «ДК» Денис Климов. — Вранці, коли люди запізнюються на роботу, телефон взагалі «розривається».  Коли повідомлення надходить у один з діалогів, адміністратор перекидає його у інші чотири групи, щоб його побачили всі учасники. Часто люди отримують допомогу вже через кілька хвилин після того, як написали до нас.

Правила групи

1. Проблему потрібно описати в одному повідомленні у такому форматі:

а) марка та модель авто, що сталося (наприклад, пробив колесо), адреса та яку саме допомогу хочете отримати. Не забудьте вказати номер телефону.

2. Якщо ви можете допомогти, напишіть, зателефонуйте людині та домовтесь, як ви можете одне одного знайти.

3. За можливості, зробіть фото, як ви отримали допомогу чи допомогли комусь.

У групу не можна писати нічого, що не стосується проекту. До речі, участь у проекті не означає, що ви стали активістом «Дорожнього контролю».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up