За машину, яку мали віддати безкоштовно, заплатив штрафстоянці 4000 гривень

За машину, яку мали віддати безкоштовно, заплатив штрафстоянці 4000 гривень
  • Вінничанин Олександр Радько не добився правди на штрафмайданчику.
  • Його машину, побиту в ДТП п’яним водієм ВАЗу, віддали після сплати 4 тисяч гривень за зберігання.
  • Тепер автовласник збирається перевірити, як виконають юристи обіцянку повернути гроші.
  • Таку дав керівник обслуговуючої «Інформ-Ресурси» юркомпанії в редакції RIA/20minut. 

Замість держави розраховуватися за збереження «потерпілих» в ДТП машин на штраф-стоянці змушують їхніх власників. Юристи кажуть: це незаконно. Чому так відбувається, RIA/20minut писала в статті «Плати або ходи. Чому зі штрафстоянки перестали віддавати ДТПшні машини».

Про нові правила штрафмайданчика розповів 47-річний власник «Шкоди Фабії» Олександр Радько, чию машину поставити на штраф-стоянку, як речовий доказ, після зіткнення з п’яним водієм на ВАЗі. Чоловік спробував забрати своє авто зі штрафмайданчика з листом від слідчого, коли кримінал став цивільною справою, – сказали заплатити за зберігання.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ВАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Філія державного підприємства «Інформ-Ресурси», підпорядкованого МВС, перестала віддавати власникам машини, які були речовими доказами, без оплати послуг. Причина: під час фінансової перевірки недорахувалися 1,3 мільйона гривень прибутку, й тепер ці гроші вираховують із зарплат посадовців філії.

Відео дня

Про проблемну ситуацію, яка загострилася з початку літа, і про спроби її врегулювати без шкоди для автовласників розповів керівник юридичної компанії, яка обслуговує вінницьку філію Держпідприємства МВС, Валерій Сувалов. 

– Сплачує людина – одразу укладаємо з нею договір про безкоштовну допомогу і звертаємося в її інтересах до суду в порядку цивільного судочинства, – сказав він і пообіцяв повернення грошей, нарахованих за зберігання ДТПшних машин на штраф-стоянці. – Відповідачем виступає орган досудового слідства та казначейство. Вже є така практика. Це узгоджене із судом питання. Ми беремо на себе відповідальність за стягнення цих коштів.

У процесі підготовки матеріалу про історію з машиною Олександра Радька редакції стало відомо: так само мали проблеми з поверненням автомобілів десятки вінничан. І тільки одиниці з них спробували у законний спосіб повернути сплачені гроші.

А ще три місяці тому, до червня цього року, потерпілі в аваріях машини віддавали власникам безплатно. Керувалися постановою Кабміну, яка каже: компенсувати плату за зберігання речових доказів мають з держбюджету.  

– Це глуха стіна, система, – каже дружина Олександра Радька. – Нам сказали, чим довше пручаєтеся, ти більше заплатите.

І учора, 19 вересня, подружжя вінничан Радько забрали свою «Шкоду». Для цього заплатили приблизно 4 тисячі гривень. Сітльки «накапало» за стоянку на штрафмайданчику з початку серпня.

– Повернув собі машину, – каже Олександр Радько. – І коли забирав її за гроші, мені ніхто не запропонував ніяких безкоштовних послуг з повернення. Навіть мови не йшло про таке. Я про таку можливість дізнався лише ввечері, коли прочитав статтю з коментарем їхнього юриста.

Тепер автовласник збирається перевірити, чи виконають юристи обслуговуючої «Інформ-Ресурси» компанії обіцянку відсудити усім потерпілим у ДТП вінничанам гроші, сплачені за зберігання їхніх машин на штрафмайданчику. Редакція обов’язково розповість про результат процесу.

 

Читайте також:

Плати або ходи. Чому зі штрафстоянки перестали віддавати ДТПшні машини

Штрафплощадка - кладбище автомобилей или золотое дно

«Мій автомобіль віддали іншому» - з арештмайданчика МВС у Вінниці вкрали Volksvagen

Що робити, коли авто забрав евакуатор: все про вінницький штрафмайданчик

«Пов’язали» чиновника – ключового фігуранта у викраденні семи іномарок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up