Чи запровадять в Вінниці режим «Зелена хвиля»? Вже є відповідь на петицію

Чи запровадять в Вінниці режим «Зелена хвиля»? Вже є відповідь на петицію
  • Вінницькі водії жаліються, що міські світлофори працюють несинхронізовано.
  • Ми вирішили подати петицію про те, щоб на дорогах впровадили «Зелену хвилю».
  • Вже є відповідь мерії.

Водії не будуть перевищувати встановлену швидкість. Бо їхати з рекомендованою швидкістю вигідніше - не потрібно буде стояти на світлофорах. Система «Зелена хвиля» вже з’являється у інших містах України, зокрема, у Кривому Розі, Дніпрі, Києві.

Проїхати весь Київ без нервів у заторах? Режим "Зелена хвиля" дозволить водіям витрачати менше часу на пересування містом.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити ЗАЗ в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Ми вирішили подати петицію про те, щоб й на вінницьких дорогах впровадили «зелену хвилю».

Відео дня

Петиція набрала необхідну кількість підписів.

Сьогодні, 21 лютого 2018 року, вінницька влада дала відповідь. Чиновиники обіцяють запровадження «зеленої хвилі» на окремих магістральних вулицях міста. Але є нюанси. 

Зокрема, поняття «зелена хвиля» є однією із основних функцій та принципів роботи автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), тобто без її впровадження неможливо скоординувати роботу світлофорних об’єктів на окремо взятій вулиці. 

«Роботи по впровадженню автоматизованої системи керування дорожнім рухом у м. Вінниці розпочато з прокладання волоконно-оптичних мереж, але на даний час не закінчені в повному обсязі», йдеться в тесті відповіді.

За інформацією документа, зазначені роботи на вулично-шляховій мережі міста будуть продовжуватись. 

«Після впровадження автоматизованої системи керування дорожнім рухом буде розглядатись можливість запровадження «зеленої хвилі» на окремих магістральних вулицях міста», обіцяють в мерії.

Нагадаємо, що вінницькі водії жаліються, що міські світлофори працюють несинхронізовано.  Проїжджаючи вулицю, потрібно зупинитися чи не на кожному з них, коли з’являється червоне світло.

Що таке «зелена хвиля» для водіїв, де в Україні вона вже працює, читайте у матеріалі «Не зупинятися на 90% світлофорів»: вінницькі водії хочуть «зелену хвилю». Що це та як працює?  

Зелена хвиля - вигадка, чи реальність, дивіться в сюжеті "У Києві на дорогах запрацював новий режим роботи світлофорів - Зелена хвиля":

 

Варто зазначити, що ще у 80-х роках минулого століття було вирішено побудувати у місті автоматизовану систему керування дорожнім рухом. У 1991-92 роках її мали ввести в експлуатацію, але після розпаду Союзу грошей на завершення цієї програми не знайшлося.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Rита

    В винницу полиьехе по моєму даже нет факультетах по АСУ
  • Порошок

    ЯК завжди-мороз
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up