Оголосили перевірки пасажирського автотранспорта. Чи стануть безпечними маршрутки?

Оголосили перевірки пасажирського автотранспорта. Чи стануть безпечними маршрутки?

Вчора, 20 липня 2018 року, в Україні сталося відразу два смертельних ДТП за участю маршруток. В результаті аварій багато людей загинули. У Мінінфраструктури вирішили посилити контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Керівник Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників. Він зазначив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажирів умовах.

—  Середній вік маршруток - більше 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості - більше 20 років. Деякі автобуси, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ні вимогам безпеки, ні вимогам комфорту, — підкреслив міністр.

Відео дня

З представниками асоціацій автобусних перевізників домовились про наступне

  1. З 21 липня починається тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції всіх перевізників.
  2. У випадку відсутності ліцензії при комерційному перевезенні пасажирів — конфіскація транспортного засобу!
  3. Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський — перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 000 грн штрафу.
  4. 26 липня на засіданні Кабміну буде схвалено відповідну постанову Уряду, якою з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

Омелян додав, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто в пасажирські, будуть евакуюватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

 

Нагадаємо, вчора, 20 липня в Україні сталося відразу два смертельних ДТП за участю маршруток. Цей день назвали «кривавою п’ятницею». У декількох областях оголосили день жалоби.

Читайте також:

Кривава п’ятниця: водій «ВАЗу» збив дітей. Хлопчик загинув, дівчинка - у реанімації
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Иванов Иван

    так потрибно зробыты остаточне прощавай радянському громадскому транспорту и пересисты на часный транспорт так як майдан дав змогу кожному громодяныну купыты свий автомобиль и також змогу прыдбаты пальне незавдаючы збытку своему бюджету  и хватит обсасуваты надуману проблему
  • Арсен Анатольевич

    Краще б почали перевіряти, тих хто "перевіряє"...
  • Andriy Sidyakin

    Головне, що вартість проїзду підняли. Тепер і  безпека, і комфорт, і якість послуг зростуть врази...
  • Anna Rita

    Как Истрия Христа... из за не хороший людей, алчных, погибли «невинные». Это лепта исправления социальной жизни. Изменения всегда происходят через жертву, потому что гемонизированный мир иначе не понимает. Боль стимулирует к ответственности. И так  во всех сферах... остаётся лишь поблагодарить души этих людей и посмотреть в свою...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up