«Платний проїзд для АТОвців є маніпуляцією» — обласна влада

«Платний проїзд для АТОвців є маніпуляцією» — обласна влада
Скріншот з відео, на якому йдеться про конфлікт між водієм маршрутки та АТОвцями. Це відбулося в Козятині, 9 червня
  • Платний проїзд для учасників АТО в автобусах — таке хотіли зробити з 1 липня обласні перевізники.
  • Це вже призвело до сутичок в Козятині, де водій маршрутки відмовився безкоштовно везти ветерана війни.
  • Скандальну новацію прокоментували у Вінницькій ОДА, де розказали, що АТОвці та інші пільговики їздитимуть по старій схемі до кінця цього року.

«Платний проїзд в обласних маршрутках для АТОвців буде з 1 липня», — про це писав у фейсбуку учасник АТО Андрій Грачов. Він написав, що перевізники не хочуть домовлятися з учасниками бойових дій та анонсував акції протесту: десятки військових їздитимуть в обласних маршрутках та будуть відслідковувати реакцію перевізників з 1 липня.

Голова громадської спілки «Вінницька обласна об'єднана асоціація перевізників» В’ячеслав Дарморос сказав, що на загальних зборах було прийняте рішення брати гроші за проїзд не тільки з АТОвців, а й з усіх пільговиків.

За його словами, держава запустила монетизацію пільг в транспорті й буде давати її грошима. А за старої системи перевізники взагалі не отримували компенсації та несуть сотні тисяч гривень збитків на рік.

Відео дня

Рішення перевізників вже призвело до конфлікту в Козятині, 9 червня. Водій маршрутки вимагав оплату проїзду з АТОвця. Хоча останній показав посвідчення учасника бойових дій, яке дозволяє безкоштовний проїзд.

Крапки на «і» розставили чиновники Вінницької ОДА, 12 червня. Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, очільниця Департаменту соцполітики Наталія Заболотна розказала, що голова ОДА Валерій Коровій підписав зміни до розпорядження №230 від 2016 року.

За цими змінами до кінця 2018 року діятиме стара система пільг в транспорті для деяких категорій пільговиків. 

«До кінця 2018 року на внутрішньообласних маршрутах буде діяти стара система компенсації пільг перевізникам за три пільгових категорій осіб. Йдеться про дітей з багатодітних сімей, учасників бойових дій та інвалідів війни. Тобто, повідомлення громадських організацій перевізників стосовно того, що з 1 липня припиняється надання пільг на проїзд, це маніпуляція», — передає слова Заболотної прес-служба.

Натомість «кіборг» Леонід Гуменний додав, що 1 липня буде всеукраїнська акція громадського контролю перевізників, які системно порушують права пільговиків на безоплатний проїзд.

Нагадаємо, у Кабміні вирішили зробити монетизацію пільг на проїзд в транспорті. Згідно з прийнятою схемою деякі пільгові категорії будуть отримувати гроші від держави на проїзд. Зокрема АТОвцям даватимуть 96,9 гривень та плюс 20% (19,38 грн) на місяць. Щоправда, таке рішення мають прийняти на місцях — у селах та містах області.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Задунайский Торонтуй

    Шо, модерило! Правда гоки коле?
  • Жора

    Закон про бесплатный проезд это только на государств. перевозчиках. А частники при чем тут ? Это равносильно вызвать такси и ехать за 50% ..))))

    Бля*ь деби*ы   нах*й вообще  берега потеряли !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Next

    Закон про безкоштовний проїзд, для тих на кого він поширюється, НІХТО НЕ ВІДМІНЯВ. Я про це писав ще на початку дискусії.

    Олексій reply Next

    Закон говорить наступне: «безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі»



    Ладно, якщо трамвай/тролейбус державний і там звикли до таких мансів як некомпенсація, а якщо це приватний перевізник, і всередині їдуть пільговики різної масті, він повинен здохнути, але собі в ущерб чи в нуль працювати? Якщо вони хором кажуть, що держава недокомпенсовує/не компенсує, значить явище має місце, вона не виконує гарантії. Соціалізм, це рівність перед законом, чим одні краще інших?
  • Порошок

    Черговий раз переконуюсь, що маршрутки це зло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:45 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up