Що буде далі з розмитненням та відміна «прав»: огляд авто новин тижня

Що буде далі з розмитненням та відміна «прав»: огляд авто новин тижня
  • Разом з головним авто-сайтом України AUTO.RIA, зібрали важливі новини минулого тижня
  • П’ять хвилин — і ви дізнаєтеся, чи варто сподіватися на швидке та про відміну «прав».
  • Ще розкажемо про небувалі продажі нових авто в ЄС та новий BMW Z4.

Розмитнення автомобілів: Не варто сподіватися на швидке і легке рішення

Кожен, кому цікава тема розмитнення автомобілів в Україні, очікував, що розв'язка всієї довгої історії настане у вересні. Адже тягнути далі нікуди – скоро перестануть діяти знижені ставки акцизу (із «Закону Горвата»), і тоді залишиться лише два варіанти – купувати нове авто в салоні, або обзавестися «євробляхою».

Так що ж із «комітетськими» законопроектами, які в цілому непогано написані, так і «формула акцизу» виглядає куди краще, ніж заплутані таблиці, котрі є в Податковому кодексі зараз? До документів було подано 156 поправок, тобто, по кілька на кожний пункт, а то і взагалі запропоновано нові статті. Що в результаті вимагає почати всю роботу ледь не з початку – знову погодити всі правки з профільними комітетами та міністерствами.

Відео дня

Зрозуміло, що опрацювати такий масив інформації непросто, і на це потрібен час. Багато часу, якого залишилося зовсім мало. Ми запитали у Ніни Южаніної, голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, коли ж можна чекати винесення на голосування у другому читанні законопроектів №8487 і 8488, і отримали відповідь: враховуючи нові обставини, варто розраховувати на листопад цього року.

Читати більше...

Розмитнення, дороги, права автомобілістів: Активісти провели чергову акцію

Вже вкотре в урядовому кварталі з'явилися прапори «Авто Євро Сили» і чимало автомобілів на європейській реєстрації. Активісти вимагали від Кабміну якнайшвидшого розгляду поправок до законопроектів про розмитнення, а крім цього питання нагадали представникам влади про стан доріг, недоцільність введення надто жорстких правил спілкування водіїв з поліцейськими, про «схеми» на митницях».

Мирний мітинг цього разу закінчився мирно, але і без конкретного результату. Хіба що, таким можна вважати рішення організаторів провести ще один, більш масштабний мітинг.

Читати більше...

В Україні пропонують дозволити їздити без "прав", техпаспорта і страховки

У Верховній раді зареєстровано законопроект, який, якщо стане законом, дозволить водіям керувати автомобілем без наявності паперових або пластикових оригіналів документів. У разі зупинки патрульними потрібно буде лише назвати своє ім'я та прізвище, а також дату народження.

Поліцейські звірять інформацію з центральною електронною базою даних, перевірять наявність штрафів або арештів на автомобіль, і, якщо все гаразд – діалог на цьому й закінчиться.

Разом з цим варто розуміти, що навчання та отримання відповідних водійських категорій не скасовується, як і потреба в реєстрації автомобілів та оформленні страхових полісів для них. Просто паперові документи стануть електронними.

Читати більше...

Європейський ринок нових авто різко виріс. У чому причина?

Кажучи «виріс», варто додати – суттєво, майже на третину, і всього за один місяць! Причина такого незвичайного сплеску продажів – введення нових, більш жорстких екологічних стандартів, які стали обов'язковими в ЄС для всіх нових автомобілів з 1 вересня.

Щоб не залишитися із «забороненими» машинами, дилери пропонували всілякі акції та знижки, чим і скористалося більше мільйона покупців.

Читати більше...

Автомобіль тижня: BMW Z4

Новий баварський родстер в продажу з'явиться навесні наступного року, а от детальні характеристики виробник обіцяє розкрити зовсім скоро: в кінці вересня.

Що вже відомо про BMW Z4 – автомобіль стане трохи більшим за розмірами, в ньому з'явиться «віртуальний кокпіт» з великим кольоровим екраном, буде лише задній привід і жодних дизелів. Максимальна швидкість потужної Z4 M40i обмежена електронікою на 250 км/год, а до першої сотні родстер зможе прискорюватися за 4,6 секунди.

Читати більше...

Заходьте на AUTO.RIA частіше – цього тижня у нас буде ще більше цікавих новин!

 

Читайте також:         

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • украинка

    як жити ділі?
  • украинка

    куди котимся?
  • украинка

    капець
  • украинка

    Щоб не залишитися із «забороненими» машинами, дилери пропонували всілякі акції та знижки, чим і скористалося більше мільйона покупців.

    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/DTP/scho-bude-dali-z-rozmitnennyam-ta-vidmina-prav-oglyad-avto-novin-tizhn-10725143.html

    цікаво, хто повівся?

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up