«Треба трохи потерпіти». Перші дні ремонту колій на Вишеньці

«Треба трохи потерпіти». Перші дні ремонту колій на Вишеньці

Закінчать восени. З минулого тижня зупинили рух трамваїв на Вишеньку. Усе через реконструкцію колій. Робітники з транспортної компанії приступили до роботи в той же день. Працюють навіть у вихідні, бо транспортникам дали дуже мало часу на ремонт

З четверга, 20 липня, не їздять трамваї на Келецькій. Журналісти запитали місцевих жителів, чи стало важче їздити?

— Я взагалі не їжджу в трамваях, тільки тролейбусами. Із транспортом не стало гірше, бо ходить він з Вишеньки та на Вишеньку регулярно. А от людей побільшало, стало тісніше, — розказав чоловік, що представився Олександром.

Корисне посилання

Актуальні ціни на ВИС у Вінниці на Automoto.ua.

— Їздити важче. Проте, це не тому що в тролейбусах та автобусах більше народу, а через необхідність пересадок. Тепер, наприклад, до 45-го заводу одним транспортом не доїдеш. І це незручно та б’є по кишені, — розказала вінничанка Алла.

Відео дня

— Так, тепер довше треба стояти на зупинці та більше народу. Але треба трохи потерпіти, бо це ж для людей роблять. А так транспорту вистачає. Бо тролейбуси та автобуси потрібні й в інших районах Вінниці, — відповіла вінничанка, яка побажала не називатися.

Переїзд на перехресті Юності та Келецької

Перехрестя Юності та Келецької перекрили з 24 липня. Робочі з «Вінницької транспортної компанії» розпочали підготовчі роботи. За два дні зняли старий асфальт, демонтували колію із плитами та риють котлован. Як розказали самі робітники, тут будуть робити «оксамитовий шлях», як й на Соборній. А коли закінчать ремонти — не можуть сказати.

— Чули, що наказали зробити все до 1 вересня. Це дуже мало часу на три переїзди! — розказав один з робочих, що працював на проспекті Юності.

Пішоходам, щоб не ходили через будмайданчик, облаштували спеціальний коридор, який обмежили плитами та парканом. Водії ще не звикли до нової схеми руху. Машини, що їхали з проспекту Юності на Келецьку робітники розвертали в об’їзд вулицями 600-річчя, Ващука (колишня Квятека — авт.).

А на перехресті Космонавтів-Келецька робітники працюють майже тиждень. За цей час вони зняли плити, колію та розрили величезний котлован від кінотеатру «Мир» до трамвайної зупинки біля колишнього ресторану «Кельце».

Переїзд на проспекті Космонавтів

Один з робітників із Вінницької транспортної компанії розповів, чим вони зараз займаються.

— Тривають підготовчі роботи. Як бачите, вже вирили траншею, куди будемо засипати відсів, пісок, грунт в необхідних пропорціях. Після того, займемося плитами, які викладатимемо як на Соборній. І тільки тоді поставимо колію на місце та зможе знову їхати трамвай, — сказав робітник, що представився Олександром.

— А скільки ж триватимуть ремонти?

— Нам поставили термін відкрити колію до 20 серпня. Маємо встигнути, бо далі з’являться школярі, студенти. Не встигнути — не можна, бо тоді «полетять голови», — сказав Олександр.

Рух транспорту з Келецької на Космонавтів заборонили цілком. Крім того, обмежили одну смугу дороги в бік “Урожаю”. Пішоходи тут також ходять по коридору, обмеженому з плит та паркану.

Нагадаємо, що директор транспортної компанії Михайло Луценко розповідав, що три переїзди на Вишеньці мають відкрити до 1 вересня. Незабаром мають закрити ще один переїзд — на перехресті Келецької та 600-річчя.

На Келецьку додали інший транспорт

Як розказав начальник служби експлуатації Микола Заверюха на заміну трамваям на Вишеньку відправили більше автобусів та тролейбусів

— Так, на 25 автобусний маршрут додали чотири одиниці транспорту. А на тролейбусний маршрут №5 — чотири одиниці. Ті трамваї, що раніше їздили по 2,3, 6 маршрутах «перекинули» на діючі трамвайні маршрути. На «одиницю» додали три трамваї, на «четвірку» — п’ять трамваїв, на маршрут №5 — два трамваї, — сказав Заверюха.

Крім того, через проспект Юності зараз не їздять маршрутки. Схему руху налагодили через сусідню вулицю Ващука (колишня Квятека). А ще змінили маршрут автобуса №7, який тепер рухатиметься через вулицю Первозванного (колишня Стахурського). Та поміняли маршрут автобуса №16, який тепер повертатиме на вулиці Ващука та проїжджатиме Первозванного. Раніше ці автобуси їздили на Келецькій.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Olvol

    Брехня, до 45 заводу як раз можна доїхати без пересадки, якщо скористатися тролейбусом нр 15

    ненавижу мотоциклистов reply Olvol

    23 А маршрутка тоже
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up