«У годину пік катаюсь безкоштовно». Вінничани про громадський транспорт без кондукторів

«У годину пік катаюсь безкоштовно». Вінничани про громадський транспорт без кондукторів

У Вінниці все частіше можна зустріти громадський транспорт, який їздить без кондукторів. Розраховуватись за проїзд в ньому потрібно у водія. Запитали вінничан, що вони думають з цього приводу та чи купують квитки.

Юлія (26), домогосподарка:

- У громадському транспорті має бути кондуктор. Тому що розраховуються не всі пасажири. Є такі люди, які заходять на задні двері і не передають за проїзд. Це збитки як для водія, так і для транспортної компанії. У мене мама водій тролейбуса, я знаю, що це важка робота. За проїзд потрібно платити.

 

Максим (18), студент:

- Совісні люди розраховуються, а ті, яким без різниці, просто виходять. Не знаю, що з цим робити. Інколи, коли доводиться проїжджати одну зупинку, я сам не передаю за проїзд. Бували випадки, коли купюра великого номіналу і водій відмовляється її приймати, тоді теж їду безкоштовно.

Відео дня

 

Олена (18), студентка:

- Для студентів, це, напевно, добре, тому що не в кожного бувають гроші, щоб заплатити. Я інколи можу не платити. І більшість студентів справді так роблять. Вихід з цієї ситуації – просто взяти на роботу кондукторів. Тому що не всі люди розраховуються.

 

Валерій (62), слюсар:

- Приїхав з Кривого Рогу, там такої проблеми немає. У нас завжди є кондуктори, їх вистачає на громадський транспорт. І ще, проїзд у нас коштує 2,50. Був здивований, що у Вінниці така ціна. У тролейбусі без кондуктора їздив, за проїзд розраховувався. Це неправильно і незручно.

 

Олександр (20), студент:

- На мою думку, якщо немає кондукторів, то нехай хоча б ходять контролери. А то взагалі нікого, крім водія. Мені подобається така система, яку зробив Львів. Там стоять термінали. У нас поки особливих незручностей немає, хіба у годину пік, тоді ти просто не можеш оплатити.

 

Валентина (65), пенсіонерка:

- У мене пенсійне, тому я їду безкоштовно. Але іншим людям це не зручно. Потрібно підходити до водія. А як передають гроші, то буває, що решта, або квиток не попадають до власника. У нас зустрічаються різні люди. Не знаю, як воно буде, начальству там в управлінні видніше.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Галя

    Ті, хто не бере проїзні, тупо чекають четвертого тролейбуса або платять за пересадку, а пенсіонери і ті, в кого є проїзні, сідають на любий, тільки б виїхати з Тяжлива і там переходять.

    Так само Київська: навіщо думати, коли там іде 13 на Пирогова, якщо можна сісти на любий, а там вже і 12, і 14, і автобуси...
  • Галя

    Студентам вигідно ховатися від водія тільки якщо вони приїжджі. Бо місцевому мешканцю 1 раз поїхати тролейбус  + автобус туди і назад = 18 грн, хоч на дачу, хоч на кладовище, хоч до родичів у приватний сектор 18! Просто по одній такій поїздочці кожні вихідні і вже пів-вартості проїзного!  А якщо сам живеш у приватному секторі, то вже не задумуючись купиш квиток на місяць за 170 грн!

    Галя reply Галя

    Такі фокуси проходять тільки на напруженій п'ятірці або трійці. А от сядеш в перший тролейбус - пасажири настільки одні і ті ж, що дехто вже вітається) і водії знають в лице,в кого посвідчення, а хто заєць!
  • Вася

    Когда билет стоил три копейки, а водка два восемьдесят семь (без посуды), когда все говорили на одном языке, не задумываясь  - русский или украинский,  а везде висели плакаты Слава КПСС, но как-то было стыдно славить.

    Тогда с любой площадки передавали на билет. И не очень волновались, что эти три копейки пропадут.

    Да и стыдно было ездить "зайцем"..

    Сейчас нация становится единой. Поэтому как-то стрёмно передавать на проезд двадцать гривень через побратимов - по дороге затеряются.

    Олексій reply Вася

    Стояли всюди компостери, а квитки продавались майже на всіх зупинках. Не розказуй казки. Видно, ти в ті роки не просихав.

    Вася reply Олексій

    Алексей! Всё это было раньше, возможно од твоего рождения...

    Спочатку - квітки, потім абонементи, з ними теж було не все гаразд. Вони були книжками  - по двадцять талонів. І продавали не всюди... Діти їздили безкоштовно, от ти й не знаєшь тих часів.

    Галя reply Олексій

    Не можу погодитися, що ПРЯМО НІДЕ не передавали водію. Якщо автобус ходив рідше, ніж раз на 30-60 хвилин, кас могло не бути на проміжних зупинках.  В малих містечках, де тих міських автобусів аж 2, тежчасто не тримали

    Вася reply Галя

    Приміські автобуси  -інша справа...

    Кас не було на зупинках. Розраховувалися з водієм.

    Олексій reply Галя

    Мова йде за громадський електротранспорт. Ясно, що приміське автобусне сполучення працювало інакше, і там не 3 копійки проїзд був.

    Ols Kat reply Вася

    я помню билет по 3 копейки, но передавали не на билет, а передавали на компостер. Водку не помню, я тогда еще в школу ходил

    Вася reply Ols Kat

    Были и билеты, и талоны - на компостер..

    Прикольно было собирать талоны с разными высечками, а потом давать их контролёру - пусть разбирается, авось найдёт подходящий.

    Вообще, эта история - оплат в трамваях - интересная. Были к\талоны (абонементы), которые продавали только в определённых местах. Приехав в Винницу - рыщешь, где бы купить эту книжечку, хотя надо-то всего доехать от вокзала до Западного вокзала.

    Потом абонементы (талоны) продавал водитель. И никто не возмущался, правда, всё это было на остановках.

    Билеты постепенно сошли на нет..

    А были и кассы  -кидаешь пару копеек и отрываешь взамен билет
  • Вася

    Так це тому, що скоротили кондкторів - півишають ціни на квітки????

    Або тому, що йдемо, та ніяк не дойдемо до цієї (де ж вона?) Юропи?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up