Важливе за тиждень: автопром і податки, розмитнення в Молдові, платні дороги та тест-драйв LC Prado в пустелі

Важливе за тиждень: автопром і податки, розмитнення в Молдові, платні дороги та тест-драйв LC Prado в пустелі

Ми продовжуємо спільний проект з головним авто-сайтом України і одночасно нашими друзями. Читайте огляд головних новин минулого тижня від AUTO.RIA за 5 хвилин.
 

Авторинок: підозріло дешеві автомобілі можуть обкладати додатковим митом

Вкрай простий принцип закладено в нові законопроекти, нещодавно подані до Верховної Ради Кабміном. Якщо український виробник або асоціація, яка об'єднує таких, подадуть заяву про виявлення демпінгованого чи субсидованого імпорту, тобто наявність підозріло дешевих товарів на ринку, держава почне розслідування. У разі встановлення факту «нечесної гри», яка шкодить внутрішньому виробнику, будуть застосовані спеціальні мита - звісно, для захисту українського бізнесу. Запропонований механізм стосується всіх без винятку товарів, тобто і автомобілів.

Відео дня

Читати більше...

«Розмитнення авто за молдавським сценарієм»: що воно таке?

Знаєте, як у Молдові вирішили питання з «євробляхами»? Спершу держава дозволила за пільговими ставками податків розмитнити всі авто на іноземній реєстрації, але потім, по закінченню «податкової амністії», були введені жорсткі санкції. Хто порушить умови нового закону – примусово вивезе свій автомобіль за межі Молдови. Ще й у супроводі поліції, сплачуючи за кожен кілометр «ескорту» в євро. Дізнайтеся про всі деталі «молдавського сценарію», щоб вирішити, наскільки він підходить для українських умов.

Читати більше...

Автовиробництво в Україні зростає. Кому «дякувати»?

У лютому виробництво транспортних засобів в Україні зросло вдвічі, у порівнянні з показниками січня. А якщо порівняти дані з минулим роком, то зростання складе більше 70%. Звучить переконливо і досить круто, але насправді мова йде про 606 легківок, 35 вантажівок та 80 автобусів. Разом – 721 ТЗ, що для країни з населенням понад 44 мільйони — мізерний показник. Втім, може це тільки розгін: після зупинки завжди потрібен час для набору швидкості...

Читати більше...

Платні дороги в Україні: ціна проїзду не повинна перевищувати 3 грн

Перша платна дорога повинна з'єднати Львів з одним із прикордонних пропускних пунктів з Польщею, це відома інформація. Також стало відомо, що вартість проїзду повинна бути дешевшою, ніж в Європі, близько трьох гривень», повідомив Славомір Новак, голова Держагенства автомобільних доріг України. А от що залишається трішки неясним – застосування тарифу. Три гривні - це за кілометр, за певний відрізок (наприклад, від радіомаяка до такого ж пристрою), чи за весь маршрут?

Читати більше...

Тест-драйв Toyota Land Cruiser Prado: Велика пригода

І в заголовку немає ані краплі перебільшення: це дійсно більше, ніж просто тест-драйв, адже «обкатка» нового «Прадо» відбувалася на віддалі більше, ніж 10 тисяч кілометрів від України – в Намібії, мало не на самому краю Африки. Це набагато далі, ніж відомий Дакар. Тобто, умов для перевірки максимальної кількості якостей позашляховика було предостатньо. Не вистачало хіба що снігу з льодом, - це все ж Африка. Плюс, оглядати місцеві краєвиди у журналіста AUTO.RIA не було особливої можливості – замість «добування» фото екзотичних пейзажів є ризик самому стати здобиччю лева. Тому вся увага була віддана маршруту і автомобілю. Отож, приєднуйтесь до нашої великої пригоди!  

Читати більше...

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up