З 20 серпня проїзд у транспорті стане дорожчим. Мерія затвердила нову ціну

З 20 серпня проїзд у транспорті стане дорожчим. Мерія затвердила нову ціну
  • Виконком міськради погодив збільшення вартості квитків. З 20 серпня в тролейбусах та трамваях проїзд коштуватиме 4 гривні, а в автобусі — 5 гривень.
  • Транспортники не можуть працювати за старої ціни, адже збільшилася вартість запчастин, палива, електрики та зарплати.
  • При цьому в мерії кажуть — економічно обгрунтований тариф на проїзд на кілька гривень більший.

Сьогодні, 16 серпня, виконком міськради ухвалили здорожчання проїзду в громадському транспорті. Вже з наступного понеділка, 20 серпня, пасажири в трамваях і тролейбусах платитимуть 4 гривні за квиток, а у автобусах — 5. Про це йдеться на сайті міськради

Причиною здорожчання стало те, що всі складові послуги розраховані станом на 2016 рік, коли й було останнє здорожчання проїзду. Тоді за два роки вартість електроенергії зросла на 160%, палива - на 51%, зарплати робітників - на 66% тощо.

Відео дня

Керівник департаменту економіки Віталій Погосян звернув увагу, що ціни на проїзд зростають по всій Україні. Він зазначив, що у 2017-2018 роках уже переглянули вартість проїзду у електротранспорті в 16 з 21 обласних центрів, а у міських автобусах — 17 з 19 обласних центрів України.

Хоча навіть нові тарифи — не покривають всі витрати транспортників.

— Планово-розрахункові тарифи є значно вищими та становлять: 5,66 грн – на перевезення в електротранспорті та 8,03 грн – у міських автобусах. Але зважаючи на те, що муніципальним транспортом користується переважна більшість населення міста, для зменшення фінансового навантаження на пасажирів, «Вінницька транспортна компанія» привела розрахунки тарифів до мінімальної потреби, — казав Погосян.

А з 1 вересня подорожчають й проїзні квитки. Для прикладу, громадський проїзний на два види транспорти коштуватиме 340 гривень, замість 240.

Щоправда, це не значить, що в кінці серпня можна придбати місячний проїзний ще за старої ціни.

— Так, квитки на вересень можна буде купити в кінці серпня. Але, оскільки це місячний проїзний саме на вересень, тоді й вартість його буде відповідно тій, яку схвалив виконком міської ради, — пояснив генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Нагадаємо, останнє здорожчання проїзду в громадському транспорті була два роки тому. А чому ціна на проїзд в транспорті постійно зростає, а комфорт — ні? У цьому ж матеріалі є й про європейські міста, де проїзд в муніципальному транспорті безкоштовний.

Читайте також:

Фото з архіву «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Женя Иванов

    про маршрутки тоже самое пели....
  • Задунайский Торонтуй

    Поздравляю мыздобулыков, не зря скакали в кастрюльках: пасажири в трамваях і тролейбусах платитимуть 4 гривні за квиток, а у автобусах — 5.

    Тоись одна гривна орогуленной Украины точно соответствует одной советской копейке 80-х годов. Зарплата работяги на заводе тогда была в среднем рублей 180, тобто 18 000 гривен.
  • Юрий Бондарук

    не, мне таки нравится этот ихний гешефт, сначала повышают НАМ цены на электроэнергию, а потом повышают НАМ цены за проезд, потому шо эта самая енергия подорожала))) ну аиды, ну выдумщики)))
  • demiyan 007

    дятлы немогди ввести с первого сентября!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up