65 % дітей Вінниччини займаються у позашкільних навчальних закладах

65 % дітей Вінниччини займаються у позашкільних навчальних закладах

21 листопада на Вінницькій станції юннатів відбулася нарада із директорами позашкільних навчальних закладів області. 

Її вів заступник директора обласного Департаменту освіти і науки Володимир Буняк. На заході була проаналізована виконана за останні місяці робота та окреслені плани, відповідно до наявних викликів. Зокрема, до ухваленого у вересні цього року нового закону України «Про освіту».   

– Ми маємо рухатися в ногу з часом і втілювати у життя необхідні реформи і зміни. У новому законі «Про освіту» залишається ідея дитиноцентризму. Мається на увазі те, що дитину необхідно виховувати, як особистість. А позашкілля дає нам можливість створювати ті ніші та напрямки, які обирає юнак самостійно, – сказав Володимир Буняк.

Володимир Буняк додав, що всі позашкільні навчальні закладі області продовжують працювати, жодних об’єднань не планується.

Відео дня

– На Вінниччині починає потроху зростати кількість дітей, це дуже добре. Тому питання про закриття позашкільних навчальних закладів не може навіть підійматися. Сьогодні у них займається понад 65 % дітей нашої області. На ці цифри ніхто не має впливати. Ідея позашкілля полягає в тому, що діти самі мають записуватися до гуртків, без примусу. Нерідко працівники районних позашкільних закладів йдуть працювати у села, аби максимально спростити доступ до своїх занять, – зазначив заступник директора обласного Департаменту освіти і науки.

Директор Вінницької обласної станції юннатів Ольга Драгомирецька сподівається, що мережа позашкільних закладів на Вінниччині буде розширюватися, а її фінансування зберігатиметься.

– Позашкілля – один з факторів нормального виховання дітей. У таких закладах їх навчають патріотизму, любові до держави, кодексу справжньої людини, – каже Ольга Драгомирецька. – Наші вихованці є в кожному навчальному закладі області. Бо ми координуємо всю еколого-натуралістичну діяльність на Вінниччині. В області діє п’ять бюджетних станцій юннатів, а в кожному районі – екологічно-натуралістичний центр на громадських засадах. Тому кожен другий школяр Вінниччини займається саме цим напрямом діяльності.  


 

Володимир ПРИСЯЖНЮК

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up