Виставка «Хіт-парад годівничок» для птахів пройшла на станції юннатів

Виставка «Хіт-парад годівничок» для птахів пройшла на станції юннатів
  • Для пернатих зимовий час скрутний, природні запаси корму починають зменшуватися. З настанням холодів частина комах гине, частина впадає в зимову сплячку.
  • А тому птахи поступово переходять на поїдання урожаю насіння й плодів. І в цей період  надзвичайно важливо їх підгодовувати.

Традиційно в зимовий період  на Вінницькій обласній станції юних натуралістів проводиться Всеукраїнська  природоохоронна операція «Годівничка». Юннати, які відвідують заклад,  намагаються підгодовувати птахів, виготовляють різноманітні смаколики із зернових культур  та годівнички з підручних матеріалів.

Впродовж січня 2018 року у відділі екології та охорони природи проходила виставка «Хіт-парад годівничок». Вихованці демонстрували цікаві вироби, створені власними руками. Всього на виставці було представлено 18 конкурсних робіт.  Перемогу здобула Дарина Українець, вихованка гуртка «Юні охоронці природи» (керівник – Марина Панчук).  Найкращі годівниці були розвішані на території станції та поблизу неї.

Юннати залюбки не тільки виготовляли годівниці, а й підгодовували птахів смачною поживою. Улюбленими ласощами синиць були несолоне сало, яблука і несмажене  насіння соняшника. Чижі й зеленяки часто ласували насінням волоських горіхів та гарбузовим насінням. Дрозди та чикотні залюбки живилися  яблуками та грушами. 

Відео дня

Важливим доповненням до зимового раціону, безумовно, ставали залишки їжі. Розмочений білий  хліб,  відварена картопля, рис, макарони і навіть холодна каша – все смакувало  пернатим відвідувачам. Залюбки птахи клювали  й шматочки жиру, маргарину, сала. Потрібно тільки пам’ятати, що вони повинні бути несолоні, тому що сіль для птахів – отрута!

Іванна Гаврилюк, керівник гуртків обласної станції юних натуралістів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up