На Європейській площі зібрали врожай з динь, кавунів та капусти-«агресора»

На Європейській площі зібрали врожай з динь, кавунів та капусти-«агресора»
  • Сьогодні, 10 серпня, маленькі вінничани збирали врожай з городу, який розбили в центрі міста
  • З грядок на Європейській площі зібрали кавун, диню та кілька капустин і баклажанів
  • Восени, коли дозріють помідори, організатори з клубу «Універ» обіцяють зварити борщ

Майстер-класи та куштування кавунів — з 16-ої години тривав захід «Огородина», який організували представники центру підліткових клубів «Універ». Дітей розважали конкурсами та пропонували намалювати улюблений фрукт чи овоч на тротуарі поряд з городом. І дали кожній дитини скуштувати кавун, який виріс на міському городі.

Поряд з дитячим майданчиком, на Європейській площі, в травні посадили кілька сотен овочів та ягід на невеликий город. І через пару місяців зібрали перший врожай.

Відео дня

Дев’ятирічна Софія Кобзар саджала овочі та ягоди на Європейській площі ще торік. Як сказала дівчинка, їй подобається саджати городину.

— Цим я займаюся і вдома. У своєму селі я висаджувала яблука, груші, помідори та інше. У мене є свій сад та навіть клумба є. У Вінниці я доглядала за кавунами, клубнікою та помідорами. Приходила тричі на тиждень, поливала, якщо було треба, — сказала Софія.

Читайте також: Город у центрі Вінниці. Діти саджали капусту-«агресор», помідори та салат

— Цього року виріс великий кавун, такого в нас ще не було. А ще зірвали диню, кілька баклажанів та капусту сорту «агресор». Це все саджали малі вінничани, а насіння ми отримали від нашого спонсору — Сингента Україна, — розказує представниця «Універу» Вікторія Герасимчук. — На щастя, городину не обірвали. Зберегти врожай вдалося, можливо, що тут ходить багато патрулів поліції.

Поміж грядками ходили дівчата, які цікавилися, чи дозріли вже помідори. І також заглядали на стан капусти. Тоді як хлопцям, які були на святі, більш цікаво було малювати на тротуарі.

Як розказали організатори події, восени вони зберуть повноцінний врожай, і в центрі міста зварять борщ. Його зможуть скуштувати всі бажаючі мешканці міста.


Довідка. Проект «ОгоРодина» надихає дітей і дорослих розкривати разом величезний потенціал рослин, пізнавати нерозривний взаємозв’язок екології, сільського господарства і аграрного бізнесу. Проект привертає увагу жителів міста до сутності сучасного сільського господарства, зрозуміти на власному практичному досвіді працю фермера.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пупкин Вася

    Аграрная сверхдержава , ёпт !
  • Alexandr Polischuk

    Дуже креативно робити показовий город в центрі промислового міста-потрібно готувати молодь до праці на маєтках майбутніх хазяїв Української землі!  Актуально підняти тему сотень покинутих дачних ділянок навколо міста і як виправити цю катастрофу!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up