Тиждень здорового способу життя: юннати презентували дослідження і проекти

Тиждень здорового способу життя: юннати презентували дослідження і проекти

На Вінницькій обласній станції юннатів провели тиждень здорового способу життя. У ньому взяли участь школярі 6 – 11 класів з усіх районів області і міст обласного підпорядкування. 14 лютого вони презентували власні тематичні художні роботи, дослідження і проекти. 

– Роботи учасників конкурсів стосувалися багатьох напрямків: екології, здоров’я, раціонального харчування, оптимального рухового режиму, загартування організму, особливостей гігієни, неприпустимості шкідливих звичок, користі позитивних емоцій, інтелектуального, морального і духовного розвитку, формування вольових якостей, – розповіла координатор тижня здорового способу життя, методист Вінницької обласної станції юних натуралістів Галина Мосьондз.   

Наймасовішою виявилася відкрита обласна науково-практична конференція, в якій взяли участь понад 150 учнів та гуртківців. Серед 11-класників перемогла Анна Панаскевич з Хмільника, яка досліджувала вміст вітаміну «С» у фруктових та овочевих соках». Серед 10-класників кращою стала вихованка обласної станції юннатів Ольга Романюк, яка здоровий спосіб життя вважає головною умовою збереження і зміцнення здоров’я. Серед 9-класників не було рівних Ларисі Лисак з Ямполю – вона аналізувала вітаміни, як складову раціонального харчування. Серед 8-класників перше місце віддали Маріанні Гутковській з Ямпільщини, яка розбирала важливу для юнаків тему «Солодощі: «за» і «проти».  

В обласному конкурсі-захисті науково-дослідницьких проектів журі визнало кращим колективне дослідження щодо здорового харчування школярок з села Цекинівки (Ямпільський район). Також відбувся конкурс плакатів, світлин і художніх робіт на теми «Головне в іміджі – здоров’я», «Молодь – за майбутнє без «СНІДу», «Я обираю здоров’я». У ньому журі відзначило Юлію Стасюк з Ладижина і Софію Хмільовську з Тульчина. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    А рацiонально це з салом чи без? Ато я сало люблю
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up