У Вінниці відкривається інноваційна школа ThinkGlobal: починається набір учнів

У Вінниці відкривається інноваційна школа ThinkGlobal: починається набір учнів
  • З першого вересня 2018 року у Вінниці запрацює школа сучасного формату – ThinkGlobal. Така мережа шкіл уже працює у Києві і Тернополі, планується відкриття у Львові, Харкові, Рівному та інших містах
  • У Вінниці проводять набір у 1-9 класи, але згодом планують вводити програму і для старших класів
  • Про новий формат, концепцію школи та особливості навчання журналістам RIA/20 хвилин розповіли її очільники та співзасновники

Дарія Тарасович, очільник школи Think Global у Вінниці, розповіла, що 15 років працює у системі освіти і всі проблеми в освітньому просторі бачить зсередини. Для своєї доньки хоче дати найкраще, тому ретельно підходить до питання освіти.

Дарія Тарасович, очільник школи ThinkGlobal у Вінниці

— Наш світ змінюється щохвилини, і тому для мене, як мами, важливо, щоб освіта, яку ми прагнемо дати своїм дітям, відповідала викликам сьогодення, — сказала Дарія. — Коли я познайомилась з концепцією школи ThinkGlobal, то зрозуміла, що цінності цієї школи близькі до цінностей моєї родини. Тому знайшла однодумців, і ми відкриваємо інноваційну школу у Вінниці.

Які вчителі навчатимуть у новій школі?

Учителі, як розповіла очільниця, це креативні люди, які прагнуть до саморозвитку, заряджені жагою до знань, переважна більшість з них володіють однією або декількома іноземними мовами.

Відео дня

— У нас є освітяни і викладачі, які викладали раніше в державних школах і університетах. Також є вчителі, які займалися з дітками у таборах і гуртках, — пояснила Дарія Тарасович. — Коли викладач приходить на співбесіду або заповнює форму, в нього є таблиця з 35 пунктів ключових компетенцій, яким має відповідати викладач нової генерації.  У школу беруть людину, яка максимально відповідає цьому портрету, а потім цю людину навчають.

Фото - з презентації школи ThinkGlobal

Співзасновник школи, батько 3-х дітей, Віталій Житник, додає, що на 2018 рік визначено 144 години навчання (онлайн та офлайн). Навчання відбувається очно з тренерами в Києві, потім дистанційно.

Віталій Житник - спізасновник школи у Вінниці, батько трьох дітей

— Викладачі мають підтримку кафедри в Києві і онлайн спільноти. Два рази на рік проходять сертифікацію, — сказав Віталій.

Які предмети вивчатимуть діти?

Дисципліни у ThinkGlobal трохи відрізняються від державних шкіл, а програми є на 100 відсотків авторськими.

— Це те що нас відрізняє від багатьох інших шкіл, команда розробників створює і впроваджує ці програми одночасно, — розповідає Дарія Тарасович. — Програми побудовані таким чином, що ми не рахуємо зайчиків, медведиків, а розв’язуємо задачі, які потрібно вирішувати в житті. Ми слідкуємо за тим, щоб ці програми відповідали Держстандарту.

Фото - з презентації школи

Віталій також розповів, що навчальні матеріли для дітей доступні онлайн у LMS системі — Moodle. Кожному учню надавитиметься ноутбук для навчання.  

— В кожного з них буде  обліковий запис, де ведеться навчання, є практичні завдання, теорія та все необхідне, — каже Віталій. —  Щороку програми оновлюються. Ми розуміємо що світ змінюється щохвилини, тому ми не використовуємо підручники, адже поки вони пройдуть весь процес від написання до видання, стають неактуальними.

Фото - з презентації про школу

Розклад занять

Очільниця школи розповідає, що у класах буде до 14 учнів, навчання триватиме з 9:00 до 15:00, після навчання буде After school з різними гуртками. У школах ThinkGlobal є багато великих перерв, під час яких діти переважно знаходяться на вулиці. Є велика перерва на обід, але це не означає, що діти обідають півтори години. Пообідавши, діти виходять на вулицю і відпочивають.

— Заняття побудоване таким чином, що учні деякий час працюють з комп’ютерами, а деякий час це групова або індивідуальна робота без використання комп’ютера, — розповіла очільниця. — Є інтегровані заняття (наприклад, інтеграція математики в англійську або математика англійською) та крос дисциплінарний підхід.

 

Фото - з презентації про школу

Звичних 12-бальних оцінок в школі немає

Також очільники школи розповіли, як будуть оцінюватися учні.

— Усе відбувається в текстовій формі, один на один з ментором. Ментор аналізує рівень розвитку дитини, і ця інформація доноситься до батьків, — сказала керівник школи. — Дитина порівнюється лише  з її попередніми результатами.

Журналісти дізналися, що є сертифікація  рівня А, В, С. Бали з сертифікації переводяться у оцінки, які потрапляють до табелю. Для заохочення дітей використовується  ігрова форма оцінювання – діти отримують кепси (шкільна валюта) які потім міняють на щось цінне, матеріальне.

— Ментор — це та людина, яка спілкується з батьками і знає їх очікування, а також все про дитину – її таланти, здібності, інтереси, — пояснює співзасновниця школи. — Робота ментора — забезпечити проривний результат студента.

Турбота та безпека

Команда засновників школи кажуть, що основою Концепцією школи є демократичні правила, повага між студентами, між викладачами і до людей в цілому.  

— Батьки онлайн можуть в зручний для них час подивитись, що відбувається в класі. З дітьми може бути або  вчитель, або асистент, або ментор — сказала Дарія Тарасович. — Акцентую увагу на тому,що безпека дітей для нас є одною з головних цілей. Ми розуміємо ступінь відповідальності, тому в нас проходить інструктаж персоналу обов’язково.

Ліцензія та атестат

Дарія Тарасович наголосила на тому, що школа має Державну ліцензію на надання початкової, базової і повної загальної середньої освіти. — По закінченню студент отримає атестат Державного зразка. При переході в інші навчальні заклади також отримує  всі потрібні документи, — сказала очільниця.

Де буде школа?

Школа ThinkGlobal буде знаходитися в світлому, просторому приміщенні, з окремим входом за адресою вул. Зодчих 5. Ще йде оформлення приміщення, але до серпня все буде готово.

Харчуванням займатиметься кейтерингова компанія.

10 червня відбудеться зустріч батьків майбутніх учнів школи ThinkGlobal з керівництвом школи.

Як стати студентом школи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Задунайский Торонтуй

    Очильныця так ничо. В ангольской мове, однако, плавает мелко, иначе никогда бы не назвала ферму "ThinkGlobal". По английcки скорее GlobalThinking...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up