«Гарний, але мало зелені». Як змінився проспект Космонавтів-3

«Гарний, але мало зелені». Як змінився проспект Космонавтів-3
  • Третя частина проспекту, яку розпочали оновлювати влітку 2017 року, майже готова.
  • Її виклали плиткою, зробили велодоріжку, розставили лавки, вуличні меблі. А ще висадили нові деревця, на місці зрубаних кленів.
  • Як воно виглядає та чи все подобається вінничанам?

Реконструкцію третьої частини проспекту, від Келецької до Первозванного (колишня Стахурського – авт.) почали робити у червні 2017 року. Тоді працівники товариства «Олеріт» вирили численні котловани, перекладали труби, асфальт, прокладали комунікації та багато іншого.

Разом з цим, комунальники із «Вінницязеленбуд» встановили, що більшість кленів вже дуже старі, тому вирішили на їх місці висадити нові.

На початку 2018-го міський голова Сергій Моргунов у своєму фейсбуку розповів, що Космонавтів-3 готовий вже на 94%. А як нині виглядає оновлений проспект?

Відео дня

«Треба більше дерев»

Журналіст покрокував третьою частиною цього бульвару з перехрестя Келецької-Космонавтів. На вході стоїть недороблена арка. Металеві конструкції обшили пластиком і незабаром тут мають встановити підсвітку та сонячні панелі, які вироблятимуть енергію для підсвітки.

З правого боку (якщо стояти до арки обличчям - авт.) облаштували меблі-«зірки».

З лівого боку — початок велодоріжки та закріплена табличка, де пояснюють за чий кошт та завдяки кому зроблена алея.

Зробили невелике опитування серед перехожих. Питали, чи подобається їм новий проспект і чого тут не вистачає.

— Гарно, але ще не доробили. Думаю, ще красивіше буде, — розказала пенсіонерка Ніна.

— Колишній проспект був жахливим. А зараз гарно, —  розказала пенсіонерка Зоя.

— Не вистачає зелені. Треба, щоб ще було дерева. Тим паче, є місце, де його можна посадити, — сказав Василь, вказуючи на вільну ділянку землі на перехресті Космонавтів-Первозванного.

— Навіть порівнювати важко з тим, що було до цього! — сказала вінничанка Ніна.

— Жаль тільки, що дерев багато зрубали. Не зовсім зрозуміло, що це таке комунальники висадили. Маю надію, що усе воно виросте і буде й на нашому бульварі затишно, — сказала вінничанка Любов.

— Проспект Космонавтів змінився кардинально, нам дуже подобається. Ми тут вже давно живемо і нарешті є де погуляти з дитиною. Єдине, чого не вистачає на цій черзі — зелені. Не буде вже такого затінку, який давали клени, — сказала Марія

— Мені все подобається крім отої арки, що на Келецькій. Не зрозуміло, навіщо її взагалі тут поставили й ніяк доробити не можуть, — сказав Олег.

Вуличні меблі та хвилястий бетон

Перше, що потрапляє у очі після входу на третю чергу, мала кількість дерев. Журналіст нарахував до 40 старих дерев, які залишили після вирубки. Усе інше – засадили кількома десятками кленів.

Разом зі звичайними лавками, на цій частині бульвару поставили лавку-«листок», на якій полюбляють лазити діти. І трохи подалі — незвична конструкція, вхід до якої обмежили червоними стрічками. Поки що незрозуміло, що це таке.

На цій частині проспекту обладнали підвищений переїзд, що діє так само, як і на другій черзі: машини зменшують швидкість, щоб проїхати крізь проспект і це підвищує безпеку перехожих.

Читайте також:

Від Лісопарку до Вишенського озера. Що тут буде до кінця 2017 року

Елітне житло буде замість «Кельце». За це жителі виторгували нове подвір’я та труби

Поки що проїзд крізь проспект заборонено

Після неї – чергові вуличні меблі: «хвилясті» лавки та червоні «лежанки» з пластику.

Неподалік від неї – знову табличка з «Держфондом регіонального розвитку». Про всяк випадок, щоб не забули.

Взагалі, третя черга дуже довга. Тому усі «цікавинки» знаходяться одна від одної на відстані 50-100 метрів. Два переходи для пішоходів крізь проспект прикрасили бетонними хвилями.

Між цими конструкціями зробили дитячу зону — поставили кілька дитячих майданчиків та загородили їх парканом від дороги.

Після другої бетонної хвилі вже третя табличка про «Держфонд розвитку і Прем’єра». Мабуть, вже здогадались для чого її тут поставили?

Далі поставили ще одну червону «лежанку», багато лавок. А у кінці проспекту — ще один вуличний простір. Він є ще недоробленим, про що свідчить червоні стрічки на стільцях. І неподалік стоїть вагончик будівельників.

Третя черга реконструкції проспекту Космонавтів коштує 41 мільйон 636 тисяч гривень. Саме стільки вибороло на тендері у «Прозорро» генпідрядник ремонтів — товариство «Олеріт». Орієнтовну дату завершення реконструкції не повідомляють. Але варто очікувати повноцінне відкриття проспекту цієї весни-літа.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Natali Poberezhska

    А ви бачили як поставили гірку на дитмайданчику? (спуск з гірки направлений в сторону озера) Чи не буде вона нагріватися за цілий день на сонці?
  • Олексій

    А для чого там дерева? Все рівно з першою ж зимою їх засолять як тюльку і вони  загинуть.
  • Oleg Zabiyaka

  • Oleksandr Stoliarov

    Гройсман на своїх піар табличках забув вказати, що без сплачених податків, його  розпорядженням можна підтертися

    Max reply Oleksandr Stoliarov

    Так ми і раніше податки платили. Тільки срач був в місті.

    Oleksandr Stoliarov reply Max

    А нічого, що ті самі Гройсмани і Порошенки нвсюди кричать про децентралізацію і що бюджет Вінниці зріс до 1 млрд? Можливо це логічно і так має бути, що якщо бюджет міста зростає, то має щось будуватися, нє?  І знову ж таки цей 1 млрд не з їхніх вишень, а громадян. Так що ці таблички - політичний та передвиборчий піар чуть болєє, чєм полностью

    Виктор Гаврилюк reply Oleksandr Stoliarov

    Бюждет міста майже 3 млрд грн
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up