«Спиною» до дороги поставили зупинку біля Центрального парку

«Спиною» до дороги поставили зупинку біля Центрального парку
  • По вулиці Магістратській поставили «задом наперед» нову зупинку
  • Раніше, у мерії казали, що ставлять так заради захисту пасажирів від снігу та дощу. І так роблять в містах Європи та світу
  • Але львів’янин показав, що не так з вінницькою зупинкою

Якраз до святкування Дня міста навколо парку Горького заасфальтували тротуари. Нові тротуари зробили від ресторану «Першотравневий» до повороту на вулицю Лесі Українки. Тепер тут є кишені для паркування авто. А підрядником робіт є приватне підприємство «Велес+».

Крім того, робітники цієї компанії облаштували новий павільйон для зупинки громадського транспорту. Його вони поставили «спиною» до дороги.

Відео дня

Ця зупинка виглядає наче «економ-варіант»: дві невеликі лавки для очікування транспорту, поручень, прозорий дах. І вона максимально близько знаходиться до дороги. Транспорт зупиняється трохи подалі від цієї зупинки.

Так, чому зупинку розвернули «задом»? У червні обговорювали перший такий павільйон, що поставили біля Магігранду, на вулиці Келецькій.

«Прошу, шaновaне товaриство, пояснити мені, чому сaме тaк встaновлено нaвіс aвтобусної зупинки 21 aвтобусa нa розі Юності тa Келецької. Рух трaнспорту з одного боку, жовтa розміткa тaк сaмо з цього боку a зупинкa повернутa зaдом до трaнспорту. A взaгaлі то добре, що зробили зупинку, витратили кошти, a як нею користувaтись? Може я чогось не знaю?», - нaписaв нa сторінці «Дизaйн міського середовища» тa вистaвив фотогрaфії у «Фейсбуці» Виктор Дядькович.

Чому вирішили так зробити зупинку, пояснював міський голова Сергій Моргунов. Якщо коротко, то така зупинка — це європейська практика.

«У Європі і світі таких зупинок багато. У першу чергу, це — заходи безпеки, друге — якщо погані погодні умови, дощ або сніг, це в якійсь мірі захищає пасажирів. По-третє, такі зупинки дозволяють ефективніше використовувати простір тротуарів: вона не стоїть посеред тротуару так, що не знаєш, як обійти чи об’їхати, а створює нормальні можливості для того, щоб очікувати громадський транспорт і щоб пішоходи могли пройти», — передає слова мера ВінницяОК.

Однак менеджер проекту автоматизованої системи оплати проїзду «Львівавтодору» Сергій Журбенко показав наочно, що не так із вінницькою зупинкою.

Нагадаємо, що у парку огородили алею мініатюр «міні-Вінниця».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Просто по требованиям нормативов к техническим параметрам элементов остановок (посадочная и остановочная площадка, карман, павильон...) устройство такой остановки там из рязряда: "впихнуть невпихуемое". Но по ходу "была команда свыше". И пришлось не только финтить ушами но и обеими руками "натягивать ненатягиваемое"
  • Олександр Шевченко

    Молдованы
  • Порошок

    а автобус спиняється за 2 метри від кишені. навіщо її робити, якщо автобус з низькою підлогою туди не може вїхати. Божевіля. ҐКупили автобуси з низькою підлогою, а рукожопи не можуть підїхати до тротуару

    Порошок reply Порошок

  • Жора

    Все правильно поставили, если поставить  наоборот то могут просто толкнуть   под колеса машины.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up