Дають до 1 мільйона на ідею. Триває відбір проектів на «Бюджет громадських ініціатив-2019»

Дають до 1 мільйона на ідею. Триває відбір проектів на «Бюджет громадських ініціатив-2019»
Фото з відкриття озера на «Масложирі», яке відновили за рахунок «Громадського бюджету»
  • До 15 травня триває збір проектів на «Бюджет громадських ініціатив», що можуть бути реалізовані у 2019 році
  • Переможці отримають до 1 мільйона гривень на втілення ідей
  • І є приклади, чому варто подаватися на «Бюджет»

— «Менше місяця часу залишилося для подачі проектів, що можуть бути реалізовані у 2019 році у рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» — повідомляється на сайті міськради.

Головна фішка конкурсу в тому, що самі вінничани обирають те, що потрібно зробити для Вінниці. Для прикладу, це може бути благоустрій набережної, новий сквер, розширення бібліотеки, покращити інклюзивну доступність міста тощо. Але після «буму» проектів для освіти у 2017-му році заборонили участь в «Бюджеті» школам та дитсадкам.

Справді достойні ідеї підтримають на загальноміському голосуванні. Сукупний бюджет на реалізацію проектів зріс до семи мільйонів гривень. Чи варто подавати свої ідеї? Відібрали кілька гарних прикладів проектів, що були створені у минулі роки.

Відео дня

Благоустрій озера на «Масложирі»

Проект реконструкції набережної, очищення озера від намулу, створення зони відпочинку підтримало понад 1500 вінничан. На усе це витратили 857 тисяч гривень. І у день відкриття озера, влітку 2017-го, тут були сотні мешканців мікрорайону.

Жителька мікрорайону Марія (28) розповідала журналістам, що приходить сюди зі своїми дітками, щоб вони не нудьгували вдома. Тут їм подобається.

— Алею зробили, поклали великі плити вздовж берегу, обгородили, очистили воду від бруду. Раніше на березі було багато сміття, — казала тоді Марія. — Відпочивальники приходили, але купатися боялися через те, що могли поранитися склом. Зараз набагато краще.

Спортивний стадіон на Старому місті

Ще один проект, який робили у 2017-му — спортивне ядро на вулиці Наливайка, що на Старому місті. Авторка проекту Ольга Бондар розповіла, що таких зон на Старому місті дуже мало.

— «Проект дасть можливість користування спортивною спорудою дітям, молоді та іншим мешканцям мікрорайону, що значно збільшить відсоток населення, яке займається фізичною культурою та спортом» — писала жінка.

Облаштування бігових доріжок, вуличних тренажерів, будівництво стадіону для міні-футболу підтримали 680 мешканців Вінниці та зробили за 1,5 мільйона гривень (коштом бюджету Вінниці, коштів підприємств).

Стерилізація тварин

Мабуть, один з найбільш незвичних проектів, який колись подавали на «Бюджет громадських ініціатив». Проект «Не будь байдужим — стерилізуй тварину, припини ріст безпритульності» підтримали у 2017 році. І на це виділили 199 тисяч гривень.

Світлофор на Тяжилові

Встановити світлофори на деяких вулицях у Вінниці часто вимагають вінничани через електронні петиції. А на Тяжилові вирішили піти інакше — встановили світлофор біля магазину «Мегасмак» за рахунок Бюджету громадських ініціатив. Їх ідею підтримали та профінансували за кошти міста. Вартість проекту — 200 тисяч гривень.

Читайте також статтю-огляд мікрорайону: Небандитський Тяжилів. Як змінюється мікрорайон

Умови та як подати проект

Автором проекту може бути громадянин України, який досяг 16-річного віку. Кожен автор може подати два проекти: великий і малий. Але перед цим він має отримати підтримку не менше 10 вінничан.

Проекти можна подати електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів на електронну адресу: [email protected] з поміткою «Бюджет громадських ініціатив» або на всеукраїнську платформу «Громадський бюджет». У паперовому вигляді ініціативи прийматимуться з поміткою «Бюджет громадських ініціатив» за адресою Соборна, 59 (відділ звернень).

Інформація щодо правил написання проектів на конкурс «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці» у 2018 році розміщена на сайті конкурсу. Також консультацію можна отримати за номерами телефонів 59-53-21, 59-51-59, 59-51-36, 59-51-55.

Читайте також:

Джерело фото: gromada.vmr.gov.ua; архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up