Е-квиток у транспорті Вінниці зробить чеська компанія. Що вже відомо?

Е-квиток у транспорті Вінниці зробить чеська компанія. Що вже відомо?
Фото у матеріалі — з архіву "20хвилин"
  • Цього року почнуть впроваджувати електронний квиток у громадському транспорті. Його робитимуть фахівці компанії «Mikroelektronika».
  • Разом з е-квитоком, у транспорті з’являться валідатори, GPS-трекери, можливість розрахуватися банківською карткою тощо.
  • До того ж, у 2018 році пільговики отримають «Муніципальні картки» для розрахунку.

У Вінниці міркують про електронний квиток ще з 2013 року. Мета впровадження такої системи: полічити пільговиків, зробити чітку компенсацію за їх проїзд та мати актуальні дані про пасажиропотік у громадському транспорті.

Для втілення проекту знайшли інвестора. Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР - далі) дав 8 мільйонів євро для впровадження системи. А сьогодні, 13 березня, у комунальному підприємстві «Вінницякартсервіс» повідомили, що тепер є й виконавець робіт — чеська компанія «Мікроелектроніка».

«Мікроелектроніка є однією з провідних європейських компаній в області автоматизованих систем оплати проїзду громадського транспорту. З системами марки Мікроелектроніка можна зустрітися в більш ніж 110 містах, включаючи 23 столиці, в майже 40 країнах, перш за все, в Європі й Південній Америці», — йдеться у дописі офіційної спільноти підприємства.

Відео дня
Так виглядає валідатор у Житомирі. Кондуктор також працює у громадському транспорті

Очільниця КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна розказала журналісту, що «Мікроелектроніка» надала найменшу цінову пропозицію, дотримуючись усіх інших умов тендерної документації та була схвалена ЄБРР.

— Наразі розпочато переговорний процес щодо підписання контракту, — розповіла пані Катерина. — Про точну суму, яку запропонувала компанія-переможець, сказати не можу, бо ще немає підписаної угоди. Але можу сказати, що вони запропонували ціну близько 6 мільйонів євро.

Катерина Бабіна, директорка КП «Вінницякартсервіс»

Крім того, директорка «Вінницякартсервіс» розказала, яким чином почнуть впроваджувати проект е-квитка у Вінниці.

— Перший етап — спорудження серверної, яка буде збирати дані про пасажиропотік з транспорту всього міста. У громадському транспорті встановлять GPS-трекери та валідатори для зняття коштів з банківських карток та «Муніципальних карток вінничанина». Щоб придбати останні облаштують 350 автоматів збуту по місту. А поповнювати їх можна буде зі звичайних автоматів, типу «ibox», — сказала Бабіна.

Пільговики отримають «Муніципальні картки» безкоштовно. І цей процес запланований вже у 2018 році. До того ж, для комфорту вінничан на 50 зупинках облаштують онлайн-табло, де буде вказаний час прибуття транспорту.

— Наступний етап — облаштування валідаторів у маршрутних таксі, — сказала пані Катерина. — Але більше конкретної інформації зможете дізнатися після підписання угоди з чеською компанією «Mikroelektronika». Це має статися у березні-квітні. І з моменту підписання угоди, фахівці цієї компанії почнуть впроваджувати електронний квиток у Вінниці.

Нагадаємо, що за проектом цей процес має тривати до 16 місяців. А більше про електронний квиток у Вінниці — можна прочитати у матеріалі: ТОП-4 факти про електронний квиток у Вінниці

Читайте також:

Електронні квитки вже є в транспорті Житомира. Коли буде у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    А поповнення е-квитка буде з комисиею? Якщо так и не буде альтернативи то потрибно бойкотувати це та платити налом кондуктору

    community_survivalist reply Анонім

    Предполагаю, что как и обычно автоматы для пополнения iBox будут брать комиссию и пополнять чей-то карман еще!

    Валерий Чудновский reply Анонім

    Відповіді на таке питання ще не маю.
  • Ols Kat

    Я где-то читал, что украинские IT-шники лучшие в мире

    Олексій reply Ols Kat

    Різні речі
  • Slavik Krumchyk

    А наші що не годні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:00 Цілує орден сина… Очільник ОВА вручив родинам Захисників почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up