Фермери будуть брати кредити під  один відсоток річних

Фермери будуть брати кредити під  один відсоток річних

Максим Мартинюк, заступник міністра аграрної політики, представив програму держави для підтримки українських фермерів.

Як передає  Урядовий кур'єр, програма передбачає видачу кредитів фермерам всього під один відсоток річних. На відміну від раніше діючих програм, нова ставить на перше місце тваринництво.

Багато уваги буде приділятися фінансуванню і субсидування господарств, в яких вирощують велику  рогату худобу, свиней. На цей сектор передбачено 4 мільярди гривень, які будуть розподілені на 4 програми розвитку. Відзначається, що щорічно на одну дійну корову будуть виділятися півтори тисячі гривень, а на теля - 2,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, що на каналі «1+1»  у рубриці «Мій путівник» розказали про ферму на Вінниччині, де розводять віслюків.
 

Відео дня
blockquote>

Держава планує підтримати вже існуючі невеликі кооперативи. Наприклад, будуть створені умови для невеликих об'єднань, які займаються вирощуванням плодів і ягід. Близько 70 відсотків потужностей, як зазначили у відомстві, збирається оплачувати держава.

Варто зазначити, що Олександр Джига, фермер з Вінницької області, вже кілька років вирощує у себе на фермі трюфелі.
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    таке уже було бралы  люды прыблыжени до влады а потим поверталы з однои зарплаты
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up