Київський міст планують перекривати. Коли закінчать ремонт?

Київський міст планують перекривати. Коли закінчать ремонт?

На минулих вихідних міст на Чорновола перекривали для проїзду. Будівельники бетонували одну з опор. Хоча, візуально, інтенсивної праці будівельників не видно, у мерії звітують — роботи виконують із випередженням графіка. А коли ж шляхопровід відкриють?

Нещодавно відбулася символічна «річниця»: 11 березня 2017 року був офіційний старт реконструкції Київського мосту. За цей час, як кажуть в мерії, міст готовий більше ніж на 60%, а робота мостобудівельників з «МСУ-2» не припинялася навіть взимку.

Але городяни обурюються, що ремонтники не можуть працювати швидко та «розтягують роботу на роки». Чи так воно й буде?

Із сьомої ранку 10 березня патрульна поліція перекрила в’їзди на Київський міст. Удень на будівельному майданчику не змовкали пили та гуркотіло інше робоче приладдя. Працювали, орієнтовно, до 10 людей. 

Відео дня

Поміж риштуванням, під мостом, ходили робітники: закріплювали опалубку навколо однієї з арок мосту. Роботи завершили у неділю. І у понеділок, 12 березня, транспорт рушив у звичайному режимі.

Рух мостом знов планують перекрити на два вихідних дні —  з 24 березня, 7.00 і до 26 березня, 5.30

Закриють на два дні

Аби з’ясувати, що будуть далі робити будівельники, як міст «пережив» зиму та коли його нарешті відкриють, ми поговорили з директором міського департаменту капітального будівництва Ігорем Кравцем. Саме його департамент курує роботу підрядника — київську компанію «МСУ-2». Нагадаємо, кияни перемогли у тендері на 56,5 мільйона гривень, щоб зробити реконструкцію мосту на вулиці Чорновола.

Чиновник розповів, що за минулі вихідні будівельники укріпили 11-ту арку в опорах мосту. Питаємо, а що далі за планом у будівельників?

— Продовжать робити новий тротуар. До речі, він буде ширшим за старий на один метр. Плануємо до кінця березня повністю забетонувати одну сторону тротуару (сформувати основу — авт.), — сказав Ігор Кравець.

Крім того, чиновник додав, що потреби у тривалому перекритті руху на мосту, як це було минулого літа (з 14 червня до 4 липня — авт.), зараз немає.

— Якщо будуть сприятливі погодні умови, то з 24 березня знову перекриємо міст, щоб залити наступну арку. Обмеження руху буде нетривалим — на два дні. Тобто, у понеділок, 26 березня, транспорт поїде у звичайному режимі. Поки укріплюють арки, міст будуть закривати тільки на вихідні дні. Інформація про перекриття буде в ЗМІ завчасно.

Працювали й взимку

На кінець минулого року чиновники звітували, що понад 60% від усіх робіт завершені. Тим не менш, вінничани у коментарях під новинами 20minut.ua висловлюють своє обурення роботою будівельників.

«Що вони там роблять? Як не їду, так палять!» — обурилася Анна Возна.

«Ну чого очікувати. Ми застрягли у кам’яному віці, роками не можемо поремонтувати існуючий міст, в той час коли китайці за місяць новий зводять», — додав Сергій Павлішин.

Але директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець казав, що «робітники випереджають графік». І на підтвердження розказав про те, що вже відремонтовано.

— Робота не зупинялася навіть й взимку, коли була сприятлива погода. Замінили балки на 2/3 мосту, а це 52 нових з існуючих 80 балок. Майже уся опорна конструкція мосту — укріплена та відремонтована: 11 з 16 арок забетонували, зробили усі колони та стійки. Усі рігелі (на яких лежать балки та дорожнє покриття — авт.) зроблені на 80%, — розказав Кравець.

Ще він додав, що зараз працюють 30 робітників. І потреби у збільшенні кількості будівельників, аби підвищити швидкість ремонтів, поки що немає.

Коли завершиться реконструкція?

За проектом тривалість реконструкції шляхопроводу розрахована на 24 місяці. Себто, початок — 11 березня 2017 року. А кінець ремонтів буде аж 11 березня 2019 року? Але Кравець відповів, що Київський міст відкриють на декілька місяців раніше.

— Ще раз наголошую, що будівельники випереджають графік робіт, тому закінчать усі роботи вже у 2018 році.

Не менш цікаве й питання витрат на реконструкцію. Адже київська компанія «МСУ-2» виграла тендер на десятки мільйонів гривень. І скільки вони вже отримали?

— Наразі заплатили підряднику 33 мільйони 735 тисяч гривень. Ще 11 мільйонів 700 тисяч гривень надали як аванс. У сумі — 45 мільйонів 435 тисяч гривень. Здорожчання реконструкції не станеться, оскільки матеріали вже закуплені у повному обсязі, — сказав Ігор Кравець.

Хроніка незручностей через ремонт мосту

11 березня, 2017 рік

Київський міст закрили для приватних авто та вантажівок. Тролейбуси та маршрутки курсують тільки по двох з чотирьох смуг. Перед Центральним мостом встановили світлофори.

14 березня, 2017 рік

У місті з’явилися затори. Вінничани запізнюються на роботу та навчання. Щоб подолати пробки, городяни пропонують створити понтонний міст, прокласти маршрути через об’їзну. Транспортники змінили маршрут тролейбусів №4 та №10.

11 квітня, 2017 рік

Пройшов перший місяць ремонту Київського мосту. За цей час будівельники зняли перила, асфальт. Але через газову трубу, яка опинилася під тротуаром, — виникли затримки.

14 червня, 2017 рік

Міст на Чорновола повністю закрили для машин на 19 діб. Тролейбуси «пустили» через Соборну-Центральний міст. Маршрутки з Київської пустили через Центральний міст-Магістратську. Так транспорт рухався 20 діб.

4 липня, 2017 рік

Половину мосту відкрили для проїзду громадського транспорту та авто екстрених служб. За три місяці зробили нові заїзди на міст, перенесли дроти, які були під тротуаром, та почали свердлити отвори під риштування.

10 серпня, 2017 рік

Для руху громадського транспорту на мосту залишили одну смугу з чотирьох: тролейбуси та маршрутки рухались у реверсному режимі. Легковий транспорт та вантажівки рухаються в об’їзд Київського мосту.

1 вересня, 2017 рік

Аби прискорити ремонти, будівельникам дозволили перекривати проїзд мостом на ніч: з 20.00 до 05.30. Це потрібно працівникам, щоб застиг бетон на опорних конструкціях шляхопроводу.

22 жовтня, 2017 рік

Перекрили рух для проїзду Київським мостом. У мерії тоді пояснювали, що будівельники мають «виконати невідкладні роботи». Тролейбуси прямували через Соборну до 23 жовтня.

9 листопада 2017 рік

Заступник міського голови Микола Форманюк запевнив, що будівельники випереджають графік на два місяці. Тоді як директор департаменту капбудівництва Ігор Кравець сказав, що міст готовий на 60%.

27 листопада, 2017 рік

Відкрили три смуги переправи та дозволили проїзд усьому транспорту, крім вантажівок. Проте встановили обмеження швидкості проїзду через міст — до 10 кілометрів на годину.

15 грудня, 2017 рік

Знову на одну добу перекрили Київський міст всьому транспорту. Тролейбуси їздили на вулицях Київська – Нансена – Соборна в обох напрямках.

10 березня, 2018 рік

На два вихідних дні, 10-11 березня, перекрили проїзд Київським мостом для всього транспорту. Будівельники бетонували 11-ту арку опорної конструкції переправи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Глобазоид Афромарк

    В тому році казали що до зими  відремонтують. А тим часом хтось вже побудував набагато складніший міст у Крим.

    а ми все крадемо і брешемо.
  • Александр Балаганов

    ТАМ ОТМЫВАЮТСЯ БОЛЬШИЕ БЮДЖЕТНЫЕ ДЕНЬГИ И ПОКА НАШИ КОНТРОЛЬНЫЕ ОРГАНЫ СПЯТ ИЛИ В ДОЛИ ДО ТЕХ ПОР БУДЕТ ПРОДОЛЖАТЬСЯ РЕМОНТ.
  • Вадим Барченко

    Це капец.працювало 10 чоловік.це капля в морі.вони ще пару років будуть ремонтувати.комусь так вигодно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up