Літній підробіток.Студенти радять, як грамотно шукати вакансії в інтернеті

Літній підробіток.Студенти радять, як грамотно шукати вакансії в інтернеті

Всі іспити в минулому, сесію здано, а сезон літніх канікул офіційно розпочато. Тепер залишається лише питання, де і як можна підзаробити грошей на власні примхи. Якщо є спеціальні сайти для пошуку роботи, то чому б не спробувати щастя там?

Молоді люди віком  від 13 до 25 років часто опиняються у скрутному фінансовому становищі ще до початку літнього сезону, але поїхати відпочивати, або купити новий одяг чи телефон хочеться. Тому вони починають шукати підробіток, який їм в цьому допоможе.

— В більшості своїй, я шукав роботу на сайті Work.ua, — каже 21-річний студент Володимир. — Особисто для мене, це найзручніший сайт. Все потрібне на місці, фільтри є, можна ввести місто і професію, яку шукаєш. Закинув резюме, і чекаєш дзвінка від роботодавця. Кожен раз я знаходив роботу саме там. Тому результатом повністю задоволений.

Відео дня

 

На сайтах Work.ua, та Ria.com розміщено тисячі варіантів працевлаштування. Це може бути і повна зайнятість, і робота на відстані, і нічні та цілодобові зміни. У всіх вакансіях вказані умови праці, завдання і обов’язки до працівників, середня заробітна плата, короткий опис кожної професії та контактні дані компанії чи підприємця.

Переглянувши дані Work.ua за 30 днів, ми з'ясували, яку роботу в Вінниці пропонують найбільше та скільки за неї в середньому платять.

 


Деякі суми вражають. Але чи пропонують їх новачкам — з категорії «без досвіду роботи»?  Це треба з'ясовувати під час переговорів. Часто в описі вакансій вказують інші якості претендентів, які важливі для роботодавця — відповідальність, ентузіазм. І навіть якщо пропонують невеликі гроші, то, може бути, набутий досвід виявиться цінніше за це?

 

Що ще варто врахувати

Коли вас надто охоче беруть на роботу, це повинно насторожити. Ось два моменти, які треба враховувати, погоджуючись на пропозицію.

— Під час пошуку сезонного підробітку є речі, яких варто уникати, — розповіла 19-річна студентка Вікторія. — По-перше, якщо вам телефонують і одразу починають обіцяти золоті гори, замість нормального пояснення специфіки твоєї праці, — це або шахраї, або вас завантажать так, що встати потім не зможете. По-друге, найбільшою проблемою підробітку може стати погода. Пекельна спека влітку — норма, тому варто бути обачним, коли влаштовуєшся працювати аніматором, продавати морозиво, чи щось у цьому роді. А неочікуваний дощ взагалі може припинити весь робочий процес. І як результат — не отримаєш грошей.

 

Аби забезпечити себе від подібних негараздів, варто заздалегідь укладати офіційну угоду з роботодавцем. Адже у випадку обману чи погіршення стану здоров’я під час роботи з'являється можливість захистити свої права. Але що робити, якщо в укладанні трудової угоди відмовляють?

 

HR-експерт Тетяна Пашкіна прокоментувала цю ситуацію так: «Чи йти на такий ризик — вирішувати вам. Якщо ви вже працювали з цим роботодавцем у минулому сезоні, впевнені у його надійності, навіть якщо у нього проблеми з документацією, то влаштовуватись можна.

 

Отже, знайти підробіток на літо можна, навіть не виходячи з будинку, але при працевлаштуванні варто бути уважним і обережним, інакше всі зароблені гроші будуть попросту того не варті.

 

Автор Євгеній Гусєв

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Женя Иванов

    заказуха от ворк юа......а про работа юа ни слова или группы на фб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up