Мільйони школам та землі АТОвцям. Огляд рішень сесії міськради

Мільйони школам та землі АТОвцям. Огляд рішень сесії міськради
  • Протягом години міські депутати прийняли 47 рішень
  • Серед них — рішення про утеплення шкіл, виділення коштів на реконструкцію очисних споруд на Сабарові і про «Почесного громадянина»
  • Редакція «20хвидин» відібрали найцікавіші рішення з цієї сесії

1. У Вінниці поменшало злочинів. Перед депутатами звітував начальник Вінницького відділку поліції обласного управління Нацполіції Анатолій Присяжнюк. Міські обранці затвердили його звіт майже повним складом - 41 з 42 присутніх.

Деякі пункти зі звіту за 1-е півріччя 2017 року:

  • За перше півріччя 2017 року по місту зареєстровано 2950 кримінальних правопорушень (без врахування закритих), що у порівнянні за аналогічний період 2016 року вказує на суттєвий спад на 24,1 %.

    Відео дня
    /li>
  • Спостерігається зростання кількості окремих видів злочинів у порівнянні з минулим роком, а саме: умисні вбивства у 2 рази (з 0 до 2), на 10 % скоєння розбійницьких нападів, на 2,3 % незаконного заволодіння транспортними засобами. Суттєво також зріс рівень реєстрації незаконного обігу наркотиків - на 58,5%.

  • На обліку в відділі поліції перебувало на початок 2017 року 1382 особи, які ухиляються від органів досудового розслідування та суду. З них - 1213 військовослужбовців, які міським судом оголошені в розшук за статею «дезертирство» (ст. 408 ч.2 КК України), а 169 осіб по загально кримінальній спрямованості.

Повний текст звіту

2. На реконструкцію очисних споруд є гроші. А саме 2,5 мільйона гривень - на проектну документацію, а 22,4 мільйона гривень - на відновлення очисних споруд. Понад 20 мільйонів гривень візьмуть з держбюджету.

А на минулій сесії казали, що з бюджету міста дають 1,5 мільйона на розробку проекту реконструкції очисних і куплять за міські кошти земснаряд для очищення річки Південний Буг.

Ще «Водоканал» отримає кредит від «Світового банку» на 1 мільярд гривень!

3. Виділили кошти на утеплення шкіл та дитсадків. Зокрема, для початку проведення робіт з термомодернізації гімназації №17, школи №5, дитсадка №4.

Дають 7,2 мільйона гривень з міського та держбюджету на закупівлю інтерактивних дошок для 37 дитячих садочків та 14 шкіл.​ Також з цих коштів закуплять ігрові майданчики для 13 дитсадків.

Утеплення школи №35. Фото з сайту міськради

А новий дитсадок в Академічному запрацює з 1 вересня. Тут буде місце для 200 дітей.

4. Передали земельні ділянки АТОвцям. Загалом на колишніх територіях Вінницько-Хутірської та Лука-Мелешківської сільрад виділено ділянки 117 учасникам бойових дій, 10 АТО-вцям надано ділянки для будівництва індивідуальних гаражів.

Як розказав директор департаменту земельних ресурсів Сергій Кушнірчук, ще понад 2000 учасників ветеранів АТО є бажають отримати землю у Вінниці.

Питаємо, а чи є у місті стільки землі, щоб роздати її воїнам АТО?

— Уся проблематика в тому, що приєднані території були включені в межі Вінниці вже з переважно розданими земельними ділянками. Йде мова про ділянки два, два з половиною гектари, які були передані місцевим жителям як паї чи з іншим призначенням. Триває розробка містобудівної документації, яка чітко покаже, скільки у місті є вільних ділянок. Зараз я не можу сказати, чи вистачить землі всім бажаючим, — відповів Кушнірчук.

Та ще про деякі рішення одним реченням:

Нагадаємо, що під час сьогоднішньої сесії під стінами мерії протестували мешканці Сабарова. Люди проти намірів міської влади збудувати кладовище біля очисних споруд «Водоканалу».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up