Місто підписало угоду з «Укргазбанком» для допомоги бізнесу

Місто підписало угоду з «Укргазбанком» для допомоги бізнесу
  • Міські чиновники, фіскали та банкіри підписали тристоронню угоду, за якою кредити для малого та середнього бізнесу стануть доступнішими.
  • Підприємці, які візьмуть кредити на підвищення енергоефективності, зможуть взяти участь в програмі часткової компенсації податків. Які умови?

Влада хоче активізувати економічне життя у Вінниці, щоб підприємці працювали відкрито, створювали робочі місця та сплачували податки. Крім того, аби підтримувати сталий розвиток та енергозбереження — мерія хоче допомогти підприємцям у підвищенні енергоефективності їхньої справи.

Для цього посадовці, податківці та банкіри підписали генеральну угоду про часткову компенсацію відсотків за залученими кредитами малому та середньому бізнесу за рахунок коштів бюджету Вінниці.

Мета — допомогти бізнесу

— Міський голова поставив завдання активізувати економічне життя у Вінниці. Підтримати малий та середній бізнес, створити їм додаткові можливості, — сказав заступник мера Вінниці Владислав Скальський. — Стратегія «Укргазбанку» співпадає зі стратегією міста. Бо на нашу думку — не буде сталого економічного розвитку міста без енергозберігаючих технологій.

Відео дня

На підписанні документу був анонсований виступ головного податківця області Руслана Осмоловського. Але очікувано — замість нього вінницька ДФС відрядила іншу людину. Виступив заступник голови Олег Мартинюк.

— Фіскальна служба зацікавлена, аби бізнес працював відкрито. Бо так зростають зарплати, податки. Для прикладу, за останні півроку Вінниця сплатила біля 260 мільйонів податків. Це один з найкращих показників в Україні, — казав Мартинюк.

Вступне слово мав і заступник голови правління «Укргазбанку» Євген Мецгер. Як розказував про себе банкір, він є «відповідальним за сектор підтримки малого та середнього бізнесу».

— І якщо ми ще нічого не зробили для підприємців у вашому місті, то я сприймаю це як власний «мінус» в роботі. Та бажаю це виправити. Ця програма, яку ми підписуємо у Вінниці, дозволить бізнесу отримати багато переваг. Зокрема, люди отримають більш дешеві кредити, повну підтримку від муніципалітету, — казав Мецгер.

За кілька хвилин троє чоловіків підписали угоду. Обмінялися теками з документами та ще раз підписали свої наміри про підтримку бізнесу.

А тепер головне — що це взагалі за програма.

НА ЩО ДАЮТЬ КРЕДИТИ. На енергоефективне обладнання, яке зменшить викиди СО2 та скоротить потребу в енергії. Це можуть бути як котли на альтернативному паливі, так і сонячні панелі, вітрові станції тощо.

ДЛЯ КОГО ПРОГРАМА. Малим та середнім підприємствам, які зареєстровані у Вінниці, мають штат до 250 працівників, річний дохід до 50 мільйонів євро; працюють не менше повного одного року та не мають податкових боргів.

Пріоритетні напрямки бізнесу, які отримають підтримку: туризм, сфера послуг, легка промисловість, харчова промисловість, медичні послуги, IT-сфера.

ЯКОЮ БУДЕ ЧАСТКОВА КОМПЕНСАЦІЯ. За рахунок бюджетних грошей Вінниці підприємцям будуть повертати частину сплачених податків (єдиний податок, ПДФО). Виплати будуть за такою формулою:

сума сплачених податків за квартал поточного року мінус сума сплачених податків за аналогічний квартал минулого року.

У результаті отримуємо різницю податків, яку використовують для нарахування компенсації.

Як йдеться в програмі, у 1 рік можна буде отримати 75% від цієї різниці податків; у 2 рік компенсація дорівнюватиме 50% від різниці податків; на третій рік — 25%.

Розрахунок — щоквартально.

ДОКУМЕНТИ. Потрібно зібрати такі документи:

  • оригінал заяви на ім’я міського голови Вінниці щодо участі в процедурі часткової компенсації за формою, визначеною міськрадою.
  • копія заяви на ім’я керівника ГУ ДФС у Вінницькій області
  • оригінал довідки щодо сплати єдиного податку та ПДФО за попередні чотири квартали за формою, визначеною міськрадою.
  • копія довідки про відсутність заборгованості з податків і зборів.

АЛГОРИТМ ДІЙ

  1. Звернутися з зібраним переліком документів до установ «Укргазбанку»: для отримання кредиту в банку та для участі в процедурі часткової компенсації.
  2. Банк передає реєстр позичальним та пакет їх документів департаменту економіки та інвестицій ВМР для перевірки
  3. Виконком міськради приймає рішення про включення позичальника до реєстру учасників процедури часткової компенсації
  4. Департамент економіки та інвестицій ВМР направляє запити та отримує інформацію від податківців щодо обсягів сплачених податків позичальника, що стає підставою для підготовки та прийняття рішення виконкомом про нарахування суми часткової компенсації
  5. Позитивне рішення влади — бізнес отримує виплати з часткової компенсації на поточний рахунок в «Укргазбанку».

ЯКІ ВИМОГИ ПО КРЕДИТУ. Максимальна сума — до 2 мільйонів гривень; позику можна отримати в гривні, максимальна відстрочка по сплаті тіла — до 6 місяців, але відсотки потрібно платити щомісяця.

Цільове використання — екопроекти, розвиток бізнесу. Строк позики — до 84 місяців (включно).

За більш детальною інформацією звертайтесь до відділень банку у Вінниці на вулиці Бевза, 34 (0432)509-181; на вулиці Театральній, 2 (0432)562-606.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Petro Petrenko

    Зараз дуже вигідно встановлювати сонячні електростанції для бізнесу. Як варіант-кредит "5 7 9" для підприємств: https://prel.prom.ua/n297099-kredit-dlya-pokupki.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up