Навколо огорожі Центрального парку буде новий тротуар з велодоріжкою

Навколо огорожі Центрального парку буде новий тротуар з велодоріжкою
  • На вулиці Магістратській, біля нової огорожі Центрального парку, знімають старий асфальт з тротуарів
  • За планом мерії, тут вкладуть новий тротуар, велодоріжку та «кишені» для стоянки авто
  • Тротуар з іншого боку також почнуть ремонтувати. Дізналися скільки це все коштуватиме місту

Навколо Центрального парку продовжують будувати огорожу. Робочі з товариства «Агропродсоюз» поставили вже приблизно 500 метрів паркану. А там де, вже є огородження, почали робити нові тротуари.

Вдень, 20 липня, екскаватор знімав старий асфальт. А коли все покриття знімуть, то робітники займуться вкладанням нового тротуару. Директор міського департаменту благоустрою Володимир Ніценко розказав, що саме буде навколо огорожі та хто там виконує роботи.

— Підрядником цих робіт є приватне підприємство «Велес+». Вони мають зробити частину тротуару на Магістратській (колишня Першотравнева — авт.) від ресторану Першотравневий до входу в парк, що на Хмельницькому шосе. Поряд з тротуаром буде велодоріжка. А ще «кишені» для парковок авто.

Відео дня

— Тобто, буде велодоріжка з парковкой?

— Ні. Навпроти Лесі Українки будуть «кишені» для парковок. І щоб машини не ставили на велодоріжці, її спрямуємо на інший бік дороги. Тобто, на пішохідному переході велосипедисти будуть переходити дорогу, де поряд з тротуаром буде продовження велодоріжки до перехрестя Магістратської з Театральною, — пояснив очільник департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Дізналися в системі електронних закупівель ProZorro скільки це все коштуватиме місту.

За новий тротуар із велодоріжкою, «кишенями»-парковками і світильниками з бюджету візьмуть 2 мільйона 488 тисяч гривень. Виконавець — приватне підприємство «Велес+».

Крім того, займуться й протилежним боком Магістратської. Там також буде новий тротуар, велодоріжка, але не буде «кишень» для авто. За цей капремонт готові заплатити вдвічі більше — 5 мільйонів 727 тисяч гривень. На ProZorro ще шукають виконавця ремонтів.

Нагадаємо, що в Центральному парку розпочалася реконструкція Алеї закоханих, яку перетворять на Алею мініатюр.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • З.А.Глядач

    Головне-щоб велодоріжка була НЕ за рахунок тротуару.
  • Anonymous

    Опять горисполком ВОРУЕТ у людей часть тротуара ради велосипедов, хотя толку с того тротуара и псевдовелодорожки, если там всё время всё заставлено жестянками.

    У горисполкома проблема с столбиками и полусферами - вот куда нужно вкладывать миллионы, а не в фонтаны и прозорые оХфисы - нужно все тротуары и газоны обгородить столбиками и полусферами (создать общественное пространство) - хотя о чём это я? это же Украина и это Винница с базарно-мафными мерами.
  • Порошок

    І цей тротуар буде заставлено відрами, автоб,,ла, тому що на паркан гроші є, а на стовпчики чи напівсфери у міської ради грошей немає, і цей тротуар через  роки розчавлять і він розсиплеться. Велодоріжка стане суцільним болотом

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up