Скільки коштує зібрати першокласника до школи?

Скільки коштує зібрати першокласника до школи?
  • Зазвичай серпень для батьків школярів – це найстрашніший місяць літа.
  • Придбати необхідні речі для школи, нічого не забути і не витратити всі гроші світу – основні завдання для батьків.
  • Ми поцікавилися, як цього року мами з татами збирають дітей до школи і скільки коштів витрачають на підготовку

Список канцтоварів, шкільна та спортивна форма, взуття – здається, це не так багато. Але коли настає час усе купувати, то шкільний шопінг може влетіти в «копійочку». Як заощаджують і де купують шкільне приладдя, з нами поділилася мама першокласниці Ірина:

– Можливо, я ненормальна мама, але збиратися до школи ми почали ще в січні. Ми відправляємо свою єдину доньку в перший клас, тому вирішили, що не будемо відтягувати і почали купувати речі задовго до 1-го вересня. Навіщо стояти в чергах, якщо можна все придбати завчасно? – розповідає Іра.

Одяг

Шкільна форма – один із найдорожчих пунктів списку. Як правило, школи пропонують батьками пошити однакові костюми для дітей, які в середньому коштують 700 гривень. Проте деякі заклади середньої освіти взагалі відмінили шкільну форму із введенням нової української школи. Хтось шукає шкільну форму в магазинах, хтось відразу йде на речовий ринок. Загалом ціни коливаються від 250 до 1000 гривень.

Відео дня

Ще є третій варіант пошуку форми – інтернет.

– Ми ходили в дошколярик і вже знали, яка буде форма. Тому протягом року підшукували необхідні речі в інтернеті. Я купую одяг тільки на перевірених сайтах: LeBoutique i Kasta. У жодному разі не через соціальні мережі Instagram чи Facebook. Якщо чесно, я навіть не пам’ятаю, коли востаннє ходила по магазинах у пошуках речей. Отже, ми купили піджак українського виробника, темні джинси бренду H&M, блузочку Zara kids. Це хороші дитячі бренди і я знаю, що носяться вони шикарно. І коштують недорого, – каже Ірина.

Для маленької Даші батьки вже придбали блузку, спідницю, спортивну форму, зимовий сарафан та багато іншого. І все через інтернет.

– Я не думаю, що ціни в інтернеті набагато нижчі за ціни в магазині. Але вибір ширший і бренди перевірені, – говорить Іра.

Питання взуття залишається відкритим:

– За взуттям, я все ж таки піду до магазину, аби все приміряти і обрати найкращий варіант для своєї дитини, – розказує про плани Ірина.

Канцтовари

У школах є таке правило, що всім батькам першачків видають список із канцтоварами, які необхідно купити. Тому до 1-го вересня дітки зазвичай мають все канцелярське обладнання.

– Ми купували канцтовари ще в травні, так як список був на руках. Усе обійшлося близько 600 гривень. Найбільше коштували нарукавники та фартушок для малювання – 200 гривень, – розповідає Ірина.

Чи зросла ціна на канцелярські товари у 2018 році і чи насправді це таке дороге задоволення? Ми фіксували ціни у 2014 та 2016 роках, тому їх нескладно порівняти. У списку канцтоварів цього року ви не знайдете зошитів у клітинку, косу лінію, обкладинок та щоденників. Усе через те, що за правилами нової української школи зошити будуть друкованими, а оцінки дітям у молодшій школі ставити не будуть. Тому порівнюємо ціни лише на товари першої необхідності:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Знание - сила

    В Турции школяра собирает государство. Берите пример хотя-бы сних, а не с США. Штаты вас по-миру пустили, а вы "пишаєтесь" що лежите під гамерикою.

    Николай Энэми reply Знание - сила

    Турция скоро пойдёт по миру с протянутой рукой.

    Олексій reply Знание - сила

    Модератори, прибирайте це інформ-рф-лайно. Якщо вулиця смердить, тудою, зазвичай, не ходять — так буде і тут.

    Владислав Швец reply Олексій

    Так і станеться, раз їм п,ін

    Задунайский Торонтуй reply Олексій

    Засрали вы улицу, вот и смердить. А дядя вам виноват.

    Николай Энэми reply Задунайский Торонтуй

    Ты себе мозг засрал)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up