У Гнівані відремонтують чотири дитячі садочки. Виділили майже мільйон євро

У Гнівані відремонтують чотири дитячі садочки. Виділили майже мільйон євро

Великі гроші йдуть з Євросоюзу у містечко Гнівань Вінницької області. Читайте деталі проекту вартістю понад 970 тисяч євро.

На Вінниччині реалізується проект, який  фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Energy та програми  «Угода  мерів  –  Демонстраційні  проекти»  та Гніванською міською радою у партнерстві з Громадською організацією «Єврорегіон «Дністер».

За словами мера Гнівані Володимира Кулешова, загальний бюджет проекту складає 970 тисяч 913 євро, з яких фінансування ЄС – 757 тисяч 312 євро, інше – кошти Гніванської міської ради.

— Протягом 2018-2021 років планується здійснити  комплексну енергомодернізацію  чотирьох дитячих садочків у місті Гнівань, — зазначає Володимир Кулешов.

Відео дня

До речі, у ІІ конкурсі енергоефективних проектів брали участь понад 100 учасників. Та лише 14 проектів отримали кошти Єросоюзу на реалізацію : в т. ч. 6 проектів з України.  Найменше місто яке отримало фінансування від ЄС – Гнівань.

Над планом сталого енергетичного розвитку гніванська громада працювала 1 рік 9 місяців.

Читайте також: Завод стояв вісім місяців. У Гнівані відновили стратегічне виробництво

Про те як проходила підготовка до написання проекту задля співпраці з Євросоюзом, про участь у конкурсі та допомогу організацій – партнерів у підготовці  необхідної документації розповіла у своїй презентації керівниця виконкому Гніванської міської ради Оксана Поштар.

Після того як Європейська комісія затвердила гніванський план сталого енергетичного розвитку, громада за підтримки «Єврорегіону «Дністер» подала проект «Енергоефективний Гнівань – енергетична політика сталого розвитку міста Гнівань».

—  Було обрані 4-х муніципальних дитсадків. Це об’єкти, які споживають найбільше енергії, — уточнила Оксана Поштар.

Попередньо у аплікаційній формі проекту зазначили дошкільні навчальні заклади №1, №3, №4 та №5.

Читайте також: Капремонт Гніванського шосе: розширюють дорогу та продовжують тролейбусну лінію

Однак, як пояснює представник ГО Єврорегіон «Дністер» Андрій Кавунець, одним із головних пріоритетів проекту є відповідність модернізації будівель європейським стандартам будівництва та безпеки.

—   Тому остаточне визначення того, які заклади освіти будуть термомодернізовані у рамках проекту, відбудеться відповідно до рішення Представництва ЄС в Україні на основі матеріалів технічного обстеження будівель, — зазначає Кавунець.

Довідка: в рамках термомодернізації закладів освіти підрядники виконують наступні роботи — термоізоляція стін, цоколю, перекриттів підвалів, ремонт елементів конструкції дахів із ізоляцією перекриттів, заміна вікон і дверей,  монтаж  системи  рекуперації повітря, реконструкція системи опалення з встановленням терморегуляторів, реконструкція індивідуальних котелень із встановленням приладів погодного регулювання подачі теплопостачання та лічильників тепла, утеплення магістральних тепломереж, модернізація системи внутрішнього освітлення, тощо.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • украинка

    90-ті повертаються у Гінвань
  • украинка

    чого мовчите?
  • украинка

    бухає?
  • украинка

    покриває?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up