У Ізраїль потрібні будівельники. Платять від 1400 доларів

У Ізраїль потрібні будівельники. Платять від 1400 доларів
Фото з сайту ubr.ua
  • Будівельників готові забезпечити роботою на термін до трьох років.
  • Але спочатку потрібно зібрати документи та пройти відбір. Розповідаємо про особливості працевлаштування в Ізраїлі

Для українців відкрили новий ринок праці. Законні підстави для цього узгодили уряди нашої країни та Ізраїлю ще влітку. Так, там потрібні представники будівельних професій: штукатури, плиточники, арматурники, опалубники.

Групу з таких фахівців якраз набирають у Вінницькій обласній службі зайнятості. Разом з начальником відділу з питань застосування праці іноземців та осіб без громадянства Вадимом Деруном розібралися, як вінничанам можна отримати роботу в Ізраїлі.

Можна без досвіду

Претендент повинен підходити за основними вимогами: мати професійні навички, вік 25-50 років, бути фізично та морально придатним до роботи в спекотному кліматі.

Відео дня

У кандидата не має бути близьких родичів, які проживають чи працюють в Ізраїлі (це не стосується братів та сестер - авт.). Роботу не отримають люди з судимістю. А ще людина не зможе розраховувати на працю, якщо вже мала роботу в Ізраїлі раніше.

Якщо підходите за вимогами, тоді починайте збирати документи для подачі заявки в центр зайнятості. Це паспорт (або тимчасове посвідчення) громадянина України, закордонний паспорт, облікова картка платника податків та їх копії. З ними звертайтесь до найближчого до вас Центру зайнятості. Там усі дані внесуть у Реєстр кандидатів на працевлаштування в Ізраїлі.

Вадим Дерун пояснює, що обдурити роботодавців неможливо.

— Якщо є рідні в Ізраїлі чи мали судимість, а це приховали, то можуть не пустити в країну навіть після відбору. Були такі випадки — іноземців, які відправлялися на роботу в Ізраїль, одразу з аеропорту відправляли додому. Це нам відомо з досвіду інших країн, в Україні ще не набрали групу фахівців для працевлаштування в Ізраїлі.

Буде практичний іспит

Пройшовши перевірку, кандидат проходить співбесіду та професійний іспит. На ньому кандидатам дають практичну роботу — праця з металом, облицювання стіни тощо. Так ізраїльські роботодавці визначають, чи має необхідні навички людина.

— Не обов'язково, щоб людина мала такий фах: прийматимуть без освіти, головне — професійні навички. Далі інформація про кандидатів потрапляє в систему, яка випадковим чином обирає 75 відсотків з претендентів. Інша частина — залишається в резерві, — пояснив начальник відділу з питань посередництва у сфері зайнятості Вадим Дерун.

Відібрані робітники проходять медичний огляд, оформлюють документи для підготовки робочої візи та проходять додаткове навчання. Як розказали в Центрі зайнятості, усе це коштуватиме не більше 3688 шекелей (приблизно 900 доларів). У цю суму входить проживання, харчування під час проходження іспиту, оформлення довідок міжнародного зразка. Найбільші витрати будуть на авіаквиток в Ізраїль.

Не тільки українці йдуть на заробітки за кордон. Але й іноземці до нас приїжджають. 
Читайте також: Канадець про роботу та життя у Вінниці

За все треба платити

Отже, робітник опинився в Ізраїлі. Які умови для життя та роботи тут йому нададуть?

Місцем для проживання може бути як будинок, так і житловий причеп з двоярусними ліжками. Кімнати будуть максимум на шість осіб.

Обіцяють, що в кожного робітника буде ліжко та шафа. А в кімнаті буде опалення та кондиціонери. Крім того, ізраїльські роботодавці забезпечать доступ до кухні, душової з пральною машинкою. За це потрібно буде платити не більше 552 шекелей (до 130 доларів - авт.) щомісяця.

А ще роботодавець має дати медстраховку кожному робітнику. Частину плати за страхування візьмуть із зарплати робітника, але не більше 123 шекелей (30 доларів - авт.) на місяць.

Соціальні права іноземних фахівців у Ізраїлі такі ж, як і у місцевих робітників. Тобто, за потреби нададуть відпустку, лікарняні, виплати на оздоровлення тощо. Рівність прав є й в умовах роботи. З кожним українським робітником оформлюють контракт терміном від одного до трьох років.

А початком роботи вважається дата прибуття до Ізраїлю.

— Ізраїль трохи інакше працює, ніж Україна. Тут вихідний у суботу, а в п'ятницю та неділю люди працюють півдня. Норма робочого часу — 182 години на місяць. Плюс, ще є понаднормові: мінімум 29 годин щомісяця. Вони оплачуються додатково до основної суми відповідно до кількості відпрацьованого часу, — додає Вадим Дерун.

Скільки можна заробити?

Заробітну плату обіцяють мінімум 5200 шекелей (1400 доларів - авт.). Але можна заробляти й більше: за схожими будівельними професіями працювали громадяни Молдови та Румунії, які отримували до 3000 доларів щомісяця.

А щоб іноземці не залишались в Ізраїлі працювати нелегально, там вигадали систему з фондами:

— Коли людина працює, то з її зарплати відраховується 200 шекелей (50-60 доларів - авт.) у певний фонд щомісяця. І за увесь період, що вона там працює, може накопичитися немаленька сума. Так от, ці кошти видаються тільки при виїзді за кордон. І якщо людина не виїжджає своєчасно, то цей фонд поступово забирають на користь ізраїльської влади. Якщо через півроку після закінчення дії трудового договору людина залишається в цій країні, то фонд забирається в неї повністю, — каже начальник відділу з питань посередництва у сфері зайнятості Вадим Дерун.

 

А що пропонують у Вінниці?

Потрапити до Ізраїля непросто. Тоді як у нашому місті є кілька вакансій, де платять зарплату вище середньої. А умови значно легші, ніж за кордоном.

У «Вінницьку обласну фітосанітарну лабораторію» потрібен інженер-програміст. Ця людина буде опрацьовувати інформацію та складати бази даних. Для цього має знати принципи побудови комп’ютерних мереж. Працювати доведеться 5 днів у тиждень. А зарплата: 6000 гривень.

Такого ж фахівця шукають на «Вінницяобленерго». Фахівець буде займатися обслуговуванням та адмініструванням комп’ютерів підприємства. І за це готові заплатити 7200 гривень щомісяця.

Тоді як Головному управлінню обласної Нацполіції потрібні люди на вакансію патрульний поліцейський. Вимоги до кандидатів: наявність прав водія категорії В, вільне володіння українською мовою, знання Законів «Про Нацполіцію», «Про запобігання корупції» та Конституції України. Особливих вимог до кваліфікації та освіти немає.

А у обов’язки майбутнього інспектора поліції будуть: забезпечення громадського порядку, безпеки дорожнього руху, ефективне реагування на правопорушення, надання невідкладної допомоги людям, протидія злочинності тощо. За це обіцяють щомісячну зарплату 7300 гривень. Прийом документів до 29 листопада.

За цими трьома посадами звертайтесь до Правобережного регіонального центру зайнятості за телефонами: (0432)55-16-88, (0432)55-44-93,(0432)55-44-95.

А ще на інтернет-порталі «Труд» знайшли кілька цікавих вакансій в промисловості. Держпідприємство «Електричні системи» шукає в’язальника схемних джугутів для виробництва електрики автомобілів. Навчатимуть на виробництві, а вимога до кандидатів: рівень освіти має бути не нижчим за повну середню. Графік роботи гнучкий. Зарплата — 6000 гривень.

На фірму «Сармат» потрібен електрогазозварник, що має від 3 до 5 розряду. Робота Пдприємство займається виготовленням та укомплектуванням розважальних атракціонів, тому робітник буде займатися зварюванням конструкцій для подальшого комплектування атракціонів. П’ятиденний робочий тиждень, з 8-ої ранку до 4-ої вечора. За це заплатять 9000 гривень щомісяця.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Наш Край

    Відібрані робітники проходять медичний огляд, оформлюють документи для підготовки робочої візи та проходять додаткове навчання. Як розказали в Центрі зайнятості, усе це коштуватиме не більше 3688 шекелей (приблизно 900 доларів). У цю суму входить проживання, харчування під час проходження іспиту, оформлення довідок міжнародного зразка.



    ось головна ідея статті - роботи можеш не отримати, зато заплати ділкам $900 за  різні послуги...
  • Задунайский Торонтуй

    Для желающих заработать 1400 долларов в Израиле докладываю. Минимальная зарплата в Израиле примерно 2300 долларов. 1400 уйдет                          только на пропитание.

    Думаю что израильская контора эту самую минималку и платит фирме посреднику. С каждого лоха снимают примерно тыщу долларов в месяц. Неплохо.

    Иудей reply Задунайский Торонтуй

    Это кто такую минималку получает ???

    5200 минимум, курс 3,51

    Задунайский Торонтуй reply Иудей

    Со слов другого иудея, который со мной работает. Сам он живет в Израиле, но не спешит там зарабатывать на стройке. Наверное он имел в виду что 2300 нужно зарабатывать там минимум для жизни боле-мене).

    Anonymous reply Задунайский Торонтуй

    Щось не зовсім зрозуміло-то він "с тобой работаєт" чи "жівйот в Ізраілє"? Чи ти вже сам перебрався до Землі обітованої? В такому разі дивися,щоб не дуже коротко робили обрізання.

    Задунайский Торонтуй reply Anonymous

    Человек приехал из Израиля в Канаду заработать денег, что непонятного. Мешок, или сколько там ему надо, заработает и вернется домой.

    Anonymous reply Задунайский Торонтуй

    А в себе що,не може заробити? На тому-ж будівництві,що нам так пропонують...

    Задунайский Торонтуй reply Anonymous

    Не хотел я об этом. Но. В Торонто 1400 долларов на стройке зарабатывают за неделю. 5 рабочих дней по 8 часов.

    Anonymous reply Задунайский Торонтуй

    З цього можна зробити висновок,що хитродупі яуреї їдуть на заробітки до Канади,а на своє місце заманюють тупих хох...гоїв.

    Задунайский Торонтуй reply Anonymous

    Да. То же самое Польша и Португалия.

    Наш Край reply Задунайский Торонтуй

    для тупого Торонтуя хочецься запитати, де це він бачив в Торонто, щоб нелегали з Ізраіля заробляли на будівництві $1400 в тиждень. Навіть канадці, які не в проспілці, або не круті специ не заробляють $35 за годину... так що мовчав би краще

    Задунайский Торонтуй reply Наш Край

    Здесь много людей с головой и руками. С двумя или даже тремя гражданствами. И побольше имеют. А рабы, да. 15 долларов в час.

    Старуха Шапокляк reply Anonymous

    Можливо, вони програмісти. Або бізнес-партнери.

    Anonymous reply Старуха Шапокляк

    Партнери? Гм...
  • Александр Балаганов

    ДАВАЙТЕ ЗА КОПЕЙКИ ОТСТРАИВАТЬ ГОСУДАРСТВО ИЗРАИЛЬ И ВЕСЬ ЕВРОПЕЙСКИЙ СОЮЗ-А В УКРАИНЕ БУДЕТ ПОЛНАЯ Ж........НАСКАКАЛИ НА МАЙДАНЕ........
  • user

    З.П. $1400 там не те що не заробиш, а нормально харчуватись не зможеш на ці гроші , ціни в 10 разів вищі ніж в Україні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up