Вінницьким батькам розказали, як можна отримати знижку на навчання дітей

Вінницьким батькам розказали, як можна отримати знижку на навчання дітей

Державою передбачено часткову компенсацію за оплату навчання. Що таке податкова знижка на навчання та як нею скористатися, читайте далі.

Податкова знижка — це витрати платника податків, пов'язані з придбанням товарів, робіт або послуг, на суму яких дозволено зменшити його річний оподатковуваний дохід.

Громадяни, які отримують офіційну заробітну плату і платять за навчання, мають право на компенсацію частини його вартості. У 2018 році студент або його батьки можуть отримати компенсацію за 2017 рік, а у 2019 році —за 2018 рік.

Які обмеження є:

Відео дня
  • Послуги навчання повинні надаватися тільки вітчизняними закладами освіти.
  • Сума коштів не повинна перевищувати 1,4 місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожний повний або неповний місяць навчання.
  • До податкової знижки входить тільки плата за професійно-технічну та вищу освіту. 

Для того, щоб підтвердити право на податкову знижку на навчання, подаються наступні документи:

  • договір на навчання, укладений з навчальним закладом;
  • платіжне доручення на безготівкове перерахування коштів або квитанція банку чи відділення зв'язку про перерахування готівки;
  • довідка роботодавця про перерахування коштів, який за довіреністю працівника перераховував з його заробітної плати суму оплати навчання;
  • документ, що підтверджує перший ступінь споріднення з особою, навчання якої оплачував платник податків, який претендує на податкову знижку.

Довідки дізнавайтеся в «Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги» за адресою вул. Порика, 29; конт. телефон: (0432) 56-01-80)

Джерело: Вінницька міська рада.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up