ІТ-ішник зі шкільної лави — це круто! (Новини компаній)

ІТ-ішник зі шкільної лави — це круто! (Новини компаній)

Час минає дуже швидко. І можна “прогавити” той момент, коли були сили, натхнення і бажання вчити щось нове. В старшій школі пора замислитись про своє майбутнє. Вже легко визначитись з своїми захопленнями та уподобаннями. Є безліч можливостей використовувати інформаційні технології. Але значно крутіше їх створювати, отримуючи від цього задоволення і гідну заробітну плату. 

Бути айтішником дуже круто, та не просто. Але якщо будуть навчати і допомагати спеціалісти в цій галузі, то вже до закінчення школи можна стати на перший щабель справжнього ІТ-спеціаліста. Настає той момент, коли потрібно направити свої зусилля на те, щоб стати кращим.

Вже починаючи з 4-го класу, можна почати навчатись в Школі Хакерів Вінницької ІТ-Академії. Адже саме в ній учень зможе після уроків познайомитись з останніми тенденціями ІТ-галузі, а також навчитись чомусь новому та цікавому. Крім того, є викладачі, які допоможуть і підкажуть правильний шлях у вивченні нового та цікавого світу. Адже Інтернет не завжди дає потрібну відповідь. Під час навчання програмуванню, важливо, щоб складний матеріал засвоювався легко. Тому в Школі Хакерів заняття проходять весело та різноманітно. Немає стандартного уроку, як у школі. Є ігри, цікаві практичні завдання, змагання між учнями, різного роду проектні роботи та багато іншого.

Для учнів вікової групи 9-12 років заняття проходять 3-4 рази на тиждень. Складаються вони з п’яти занять, кожне з яких триває 1,5 год. Наші хакери вивчають такі предмети, як Інтернет-програмування, Основи веб-дизайну, Англійська мова і Логіка та алгоритмізація. Вже для учнів віком 13-17 років додається предмет Алгоритмізація та програмування на мовах С/С++.

На уроках інтернет-програмування учні дізнаються, як працює інтернет, як ним користуватися, а також брати участь у його розвитку. Діти зможуть не просто переглядати веб-сторінки, сидячи за комп’ютером — вони зрозуміють їхню будову та технології, що використовуються для їх створення. Будуть створювати свої власні сторінки і зможуть ділитись ними зі своїми друзями та рідними. Діти познайомляться з мовою розмітки — HTML, стилізують свій сайт за допомогою CSS та його фреймворків, а щоб сайт виглядав динамічно, можна додати трохи Java Script. 

Дуже важливим є вивчення предмету Алгоритмізація та програмування на мові С. Чому саме мова С (сі)? Та тому, що згодом прийде час вивчати інші мови для програмування сучасних “крутих” іграшок, інтернет-додатків і всього іншого. І мови програмування, які сьогодні для цього застосовуються, в більшості своїй мають синтаксис (правила написання команд та інших програмних конструкцій), майже однаковий з мовою С (до переліку цих мов належать, без сумніву, С++, а також Java, C#, PHP, Java-script).

Яким же чином ми даємо можливість сформувати навички майбутнього розробника програм? Перш за все, вивчаємо базовий синтаксис мови (основні слова, розділові знаки, інші службові символи і правила, щоб їх “ліпити докупи” :-). При цьому важливим буде навчитись правильно складати алгоритми (чіткі послідовності дій, які повинна виконувати програма). І коли вже будете “лускати як насіння” елементарні програмки (виведення на екран, введення з клавіатури, читання/запис у файл, виконання основних математичних та логічних операцій і т.п.) — почнеться розв’язання трохи складніших, але при цьому і цікавіших задач. Кожна з цих задач буде складовою майбутнього великого проекту у вигляді вашої власної версії деякої цікавої комп’ютерної іграшки. Спочатку кожна задача (ігрове поле, інтерфейс, алгоритм самої гри, реєстрація гравців та їх результатів) вирішується окремо. По мірі доведення їх до робочого стану — вони об’єднуються, і в кінці виростають в повнофункціональний (хоча і відносно простий) програмний проект.

З чого починається вивчення основ веб-дизайну у Школі Хакерів? В першу чергу потрібно добре освоїти роботу з графічними редакторами. Найбільш поширеними програмними пакетами для роботи з графікою є програми Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Corel DRAW і Corel Paintshop. Звичайно, учні поступово освоюють всі перераховані програми для веб-дизайну і вчаться працювати з ними, але найчастіше використовуються все ж продукти від Adobe. Тому перш за все учні Школи Хакерів починають освоювати Adobe Photoshop. Заняття з веб-дизайну є дуже цікавими та веселими. Усім подобається експериментувати з власними шаблонами.

Традиційним вважається, що вивчення іноземної мови грунтується на прямій і постійній взаємодії викладача й студента, де першому відводиться роль ініціатора, а другому — статус “слухача” або “приймача”. Характерною особливістю вивчення іноземної мови в ІТ-Академії є те, що викладач бачить у кожному з вихованців добровільного і зацікавленого соратника, однодумця, рівноправного учасника навчання, відповідального за власні результати. Майстерність нашого вчителя іноземних мов полягає в тому, щоб створити в аудиторії умови, які вимагають від учнів творчого пошуку у розв’язанні поставленої проблеми. Тобто, евристичні методи навчання плюс інтерактивна взаємодія є формулою запоруки успіху у вивченні іноземної мови за професійним спрямуванням. Часто-густо на заняттях практикуються кейсові методи викладання, робота в парах, групах, що створює атмосферу конкурентності. Оскільки саме в таких умовах формуються почуття власної гідності й поваги до одногрупників, продуктивно запам’ятовується новий матеріал. Тематика занять є сучасною, багатоаспектною й цікавою: хакерство, гаджети, мікрокомп’ютери, історія комп’ютеризації, реклама в ІТ-сфері, віруси, кіберзлочинність, соціальні мережі, стартапи тощо.

Наші викладачі вважають, що розвиток логічного мислення на парах Логіки та алгоритмізації є дуже важливим. Розум учня теж потребує тренування. У шкільному віці важливо вдосконалювати логічні прийоми для запам'ятовування. Потрібно навчити учнів швидко аналізувати та синтезувати матеріал, розуміти його зміст, робити висновки. Часто  в школі, в зв'язку з браком часу, вчать не розвитку логіки мислення, а шаблонного вирішення поставлених завдань. Не маючи звички до логічного мислення, неможливо творчо підійти до вирішення проблеми. А без творчого підходу багато завдань здаються нерозв'язними. Щоб заняття з логіки та алгоритмізації проходили ефективно, учні регулярно виконують логічні вправи, різні завдання, навчаються дивитися на життєві ситуації з точки зору логіки. Учні виробляють звичку мислити логічно і багато задач (в тому числі життєвих), які здавались раніше безвихідними, стануть легко вирішуватись і здаватимуться дріб'язковими. 

Софія Рашкован, Володимир Білевич, Ярослав Виговський та Станіслав Присяжнюк – програмісти віком від 11 до 17 років. Вони вже отримали роботу в престижних IT-компаніях і створюють стартапи, за які отримують інвестиції на десятки тисяч доларів чи навіть більше! 

Тому вирушай разом з Школою Хакерів Вінницької ІT-Академії у захопливий світ ІТ, починаючи зі школи!

Вінницька ІТ-Академія
тел. 067-431-19-21, 073-20-99-743
ita.in.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up