Нова спеціальність “інтернет речей” у ВНТУ завдяки міжнародному MASTIS

Нова спеціальність “інтернет речей” у ВНТУ завдяки міжнародному MASTIS

Науковці факультету комп’ютерних систем та автоматики ВНТУ брали участь у черговій робочій зустрічі проекту MASTIS у Словенії

Сучасне життя цивілізованих країн світу дуже тісно пов’язане з результатами діяльності різноманітних інформаційних систем – починаючи від купівлі театральних або залізничних квитків та закінчуючи забезпеченням безвідмовної роботи надскладних виробничих потужностей. Кваліфіковані фахівці з інформаційних систем вже мають значний попит і в Україні, тому факультет комп’ютерних систем і автоматики (ФКСА) Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) уперше з 1 вересня 2017 року розпочав підготовку магістрів за освітньою програмою «Інформаційні системи та Інтернет речей».

З метою розробки найсучаснішої магістерської програми співробітники ФКСА ВНТУ приймають активну участь у реалізації завдань міжнародного проекту MASTIS (Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems) за європейською програмою ERASMUS+. У черговій робочій зустрічі проекту, яка проходила з 25 по 30 вересня 2017 року у місті Блед (Словенія), прийняли участь представники з Universite Lumiere Lyon 2 (Франція), University of Münster (Німеччина), Kaunas University of Technology (Літва), University of Maribor (Словенія), Lulea University of Technology (Швеція), Guido Carli Free International University for Social Studies (Італія), University of Donja Gorica (Чорногорія), University “Mediterranean” Podgorica (Чорногорія), Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця (Україна), Національного університету «Львівська політехніка» (Україна), Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (Україна), Міністерства освіти і науки України, ВНТУ (Україна), а також заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти та євроінтеграції Рашкевич Ю.М.

Від ВНТУ у робочій зустрічі прийняли участь декан ФКСА, д.т.н., проф. Бісікало О.В. та д.т.н., проф. Кулаков П.І. Учасники зустрічі були присутні на планових семінарах проекту MASTIS на тему «Електронні лекції в режимі реального часу», «Динамічні властивості систем з практичними прикладами», «Викладання у відповідності з конструкцією мислення», «Ігровий підхід до навчання та тематичні дослідження», що проводилися провідними європейськими фахівцями, а також прийняли участь у пленарному засіданні чотирнадцятого міжнародного симпозіуму  «Operations Reseach in Slovenia (SOR’14)”.

Відео дня

У програму робочої зустрічі проекту MASTIS увійшла доповідь проф. Бісікало О.В. щодо нагальних задач розробки навчально-методичних матеріалів та матеріально-організаційного забезпечення навчального процесу магістерської підготовки. Доповідач представив один з найважливіших документів поточного етапу проекту «WP3 Handbook», який було розроблено фахівцями факультету та відповідальність за який несе Вінницький національний технічний університет. Під час обговорення презентації, яке проходило у цікавій та невимушеній атмосфері, виникла конструктивна дискусія. Декан ФКСА Бісікало О.В. відповів на численні запитання учасників, внаслідок представлення та обговорення документ «WP3 Handbook» був прийнятий до використання учасниками проекту.

Проф. Кулаков П.І. на робочій зустрічі звітував про результати висвітлення діяльності проекту MASTIS  у засобах масової інформації та про впровадження результатів проекту. Було представлено доповідь та звіт за четвертий період проекту, а також план заходів по відображенню діяльності проекту MASTIS у засобах масової інформації та про впровадження його результатів у п’ятому періоді - «Dissemination activities for 4-th period and plan for 5-th period». За результатами обговорення запропонований звіт та план діяльності були затверджені учасниками робочої зустрічі.

На заключному засіданні учасників робочої зустрічі проекту MASTIS було обговорено напрямки подальшої роботи для поліпшення магістерської програми в області інформаційних систем відповідно до потреб сучасного суспільства, надання можливості університетам наблизитися до змін на світовому ринку праці та освітньому просторі, надання студентам уявлення про профілі різних робочих місць в області інформаційних систем з метою сприяння майбутньому працевлаштуванню.

Семінар учасників робочої зустрічі проекту MASTIS у м. Блед, Словенія

 Спільна фотографія учасників робочої зустрічі проекту MASTIS у м. Блед, Словенія

Учасники робочої групи проекту MASTIS беруть участь у пленарному засіданні 14 міжнародного симпозіуму  «Operations Reseach in Slovenia (SOR’14)”

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    Представил себе как человек ищет работу по специальности "інтернет речей"))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up