Порошенко відповів на петицію про розблокування «ВКонтакте»

Порошенко відповів на петицію про розблокування «ВКонтакте»

Петро Порошенко, президент України, заявив про те, що він не може підтримати петицію, в якій українці просять його розблокувати російську соцмережу «ВКонтакте».

Така інформація з'явилася на сайті глави держави в розділі електронних петицій.

«Підтримка електронної петиції про скасування блокування інтернет-ресурсу" ВКонтакте "вважаю неможливим. Компанії сприяють спецслужбам Росії в зборі, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом - персональних даних та особистого листування громадян України», зазначив президент.

За його словами, контентне наповнення ресурсів також направлено на спроби маніпулювати суспільною свідомістю шляхом поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації.

Відео дня

Також президент зазначив, що контент на російських ресурсах спрямований на повалення державної влади в Україні.

«У мережі, в російську інтернет-павутину потрапили сотні тисяч українських користувачів, які, не підозрюючи нічого поганого, були використані як гвинтики антиукраїнської пропаганди», вважає Порошенко.

Нагадаємо, що російські соцмережі були заблоковані в Україні в травні цього року - указ підписав президент.

Читайте також:


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anna Lukyanets

    це нормально, що закрили, хоча, зрозуміло, що люди звикли, але якщо міркувати з позиції громадського суспільства, про яке так люблять люди багато патякати, але ніхто не хоче конкретно робити,  то відмовитися від нього мали б ще тоді, як у Дурова його нахабно віджали, але всі змовчали, зате тепер просто "ущемление прав".
  • Поліна

    Сподіваюся скоро появиться законопроект, за яким будуть блокувати VPN мережі, які надають доступ до заблокованих російських соцмереж. Ще потрібно надавити на Google і Apple, щоб вони видалили мобільні додатки цих мереж в своїх магазинах на території України.

    Mem reply Поліна

    Вот мне нравится как Вы мыслите не разобравшись в вопросе...

    Для того, что б работала схема о которой Вы говорите, всем провайдерам нужно будет купить систему DPI, стоимость которой 1,2-1,5 мли долларов США.

    А теперь подумайте, как провайдер с клиентской базой 1000-3000 абонентов будет оплачивать такую систему?

    А никак...он просто закроется и в Украине останется десятка ТОП 10 провайдеров, которые монополизируют рынок телекоммуникационных услуг.

    Цена на интернет возрастёт в несколько раз, ведь нужно будет как то отбить вложенные деньги в данную систему + не будет конкуренции.

    Посмотрим что Вы потом скажете, когда за 100 Мбит будете платить не 100-150 грн как сейчас, а более 1000 грн.

    Хотя...мы ж в Европу идем...там и так цены на интернет на высоком уровне)))))))

    З.А.Глядач reply Mem

    А вона не думає. Її немає чим "думати".

    З.А.Глядач reply Поліна

    Сподіваюся,що мізки таким дурепам заблокують раніше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up