Три способи: Як можна обійти блокування "ВКонтакте" і "Однокласників"

Три способи: Як можна обійти блокування "ВКонтакте" і "Однокласників"
  • Заборона соцмереж в Україні викликала обурення в користувачів "ВКонтакте" та "Однокласники".  
  • Ніякої відповідальності за обхід блокування заборонених російських інтернет-ресурсів користувачі нести не будуть.
  • Як можна обійти блокування «Вконтакте» та «Однокласниках».

В СБУ пояснюють - "ВКонтакте" та "Однокласники" Україна закриває через інформаційну атаку та кібернебезпеку з боку Росії.

В ефірі 1+1 керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО Валентин Петров заявив, що ніякої відповідальності за обхід блокування заборонених в Україні російських інтернет-ресурсів користувачі нести не будуть.

— Навіть якщо якийсь користувач, а зараз вже багато з'явилося рецептів - VPN, Tor — будь ласка, користуйтеся. Його користувачі не будуть жодним чином каратися, — розповів Петров.

Відео дня

Це ж підтвердили у Департаменті кіберполіції України. Вони зазначили, що ніяких вказівок на цей рахунок до них не надходило.

Як обійти блокування в ВК (ВК) і "Однокласниках":

1. Через VPN

VPN (віртуальна приватна мережа) дозволяє обійти заборону соцмереж в Україні і підмінити власне місце розташування через захищений канал з шифруванням всіх даних, що передаються. Щоб увійти в "ВКонтакте" (ВК, ВК) або "Однокласники" потрібно в додатку змінити країну з України на будь-яку іншу. Так, в інтернет-магазині Chrome є декілька таких розширень, досить ввести в пошуку VPN.

Вибираємо додаток і встановлюємо. Наприклад, ZenMate безкоштовний перший тиждень. Підписка на місяць коштує дев'ять доларів, на півроку – 7,50 доларів, а на рік – 5 доларів. Для роботи розширення потрібно зареєструватися.

Аналогичное приложение HOLA! бесплатное. После установки нужно просто выбрать страну, под которой хотите находиться в интернете. Однако расширение замедляет работу сайтов, а иногда нарушает верстку заблокированных страниц. Эти приложения доступны и для смартфонов.

Для смартфона підійде додаток Turbo VPN. Він абсолютно безкоштовний, а для запуску досить натиснути одну кнопку.

2. Доступ через проксі-сервер


Проксі-сервіс використовується як посередник у передачі інформації. Виглядає він як звичайний сайт. Щоб отримати доступ до заблокованого сайту потрібно просто вказати його адресу в поле проксі-сервера.

Найвідоміші серед них: ProxFree, Hideme, Proxfree.com, Ninjacloak, Proxyweb, Hide My Ass, Stealthy.co. Недолік – в тому, що сторінки повільно завантажуються. Часто трапляється, що сторінки спотворюються.

3. Браузери


Браузер Tor передає інформацію в зашифрованому вигляді. У ньому є багато налаштувань для максимальної анонімності. Однак він теж повільно завантажує сторінки, оскільки будь-який запит шифрується і передається іншому користувачеві Tor і так кілька разів. Ніхто, крім першого і кінцевого вузла, не знатиме, куди був адресований запит і яку інформацію запитували.

Настройки VPN є в браузері Opera:

В адресний рядок потрібно ввести opera://settings/  в настройках безпеки поставити галочку навпроти VPN.


 

Нагадаємо, з 17 травня Указ Президента України про заборону Вконтакте, Однокласників, Яндекса і Mail.ru вступив в силу. Провайдери та мобільні оператори вже почали масово блокувати заборонені сайти, а жителі України поступово переходять на VPN-з'єднання та просять розблокувати ВК. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Читач97

    Обхід блокування ВКонтакте (VK) за допомогою проксі-серверів або VPN - це один з методів, які можуть допомогти користувачам звернутися до цього російського соціального медіа сайту, який може бути недоступний в деяких країнах через різні обмеження і блокування. https://hottelecom.net/mobile-proxy.html

  • _leO

    пробуйте использовать vpn, найти можно на https://vpnmag.ru/10-luchshih-vpn-servisov-v-2021-godu/, где челы заморочились над тестами

  • Леся Пелко

    Вони то заблокували Однокласники. а хто мене мама через те що неможе зайти в Однокласники
  • Павлунь Коля

    користувався вищезгаданими впн-сервісами, деякі з них платні та не завжди стабільно працюють. публічні проксі дууже повільні. зараз користуюсь  маловідомим helpsurf плагіном, швдкість вища ніж в популярних аналогів, та і не вилітає зовсім

keyboard_arrow_up