ВНТУ розпочинає підготовку магістрів з інформаційних систем за європейськими стандартами

ВНТУ розпочинає підготовку магістрів з інформаційних систем за європейськими стандартами

Вінницький національний технічний університет (ВНТУ) створює нові актуальні навчальні пропозиції завдяки активній участі у проекті MASTIS (Establishing Modern Master-level Studies in Information Systems) за європейською програмою ERASMUS+.

На квітневій робочій зустрічі партнерів MASTIS у Вестфальському університеті імені Вільгельма (м. Мюнстер, Німеччина) було визначено перелік обов’язкових навчальних дисциплін, які повинні забезпечити міжнародно визнані стандартом MSIS 2016 компетентності магістрів з інформаційних систем.

Фахівцями факультету комп’ютерних систем та автоматики (ФКСА) було розроблено експериментальний навчальний план та освітню програму у відповідності до рекомендацій MASTIS. 27 квітня Вчена рада ВНТУ затвердила ці документи та прийняла рішення розпочати з 1 вересня 2017 року підготовку магістрів за спеціалізацією «Інформаційні системи і Інтернет речей» у рамках спеціальності та в межах ліцензії 151 – Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології.

10 травня адміністрацією ФКСА було проведено збори випускників бакалаврату, які в даний час проходять переддипломну практику. На зборах були присутні студенти 4-го курсу факультету що навчаються за спорідненими спеціальностями у галузях знань 12 – Інформаційні технології та 15 – Автоматизація та приладобудування.

Відео дня

Студентам – майбутнім випускникам бакалаврату нову програму магістерської підготовки було представлено її авторами, відповідальними від ВНТУ за виконання завдань проекту MASTIS, зокрема деканом ФКСА проф. Бісікало О. В., завідувачем випускової кафедри КСУ проф. Дубовим В. М. та заступником декана ФКСА з наукової роботи доц. Ковтуном В. В.

Студенти отримали основну інформацію про нову освітню програму «Інформаційні системи і Інтернет речей», термін навчання за якою – півтора роки (90 кредитів ECTS), а кваліфікація випускників – магістр з автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

Особливістю експериментальної програми є її повна відповідність сучасним загальноєвропейским стандартам з інформаційних систем, що дійсно забезпечить мобільність студентів згідно з метою програми Європейського Союзу ERASMUS+ та проекту MASTIS. Зокрема до програми магістерської підготовки включено такі 5-ти кредитні дисципліни:

  • Розгортання і розвиток інформаційних систем (Information System Development and Deployment);

  • Інфраструктура інформаційних технологій (Information Technology Infrastructure);

  • Управління архітектурою підприємства (Enterprise Architecture Management);

  • Управління інформаційними системами і сховищами даних (MIS and Data Warehousing);

  • Безпека інформаційних систем (Information System Security);

  • Інновації та підприємництво (Innovations and Entrepreneurship);

  • Стратегія інформаційних систем (Information System Strategy);

  • Управління проектуванням інформаційних систем (Management of Information System Projects).

Інша важлива відмінність експериментальної програми, яка безумовно сприяєтиме мобільності студентів, полягає у паралельному викладанні всіх дисциплін англійською та українською мовами. Студенти магістратури отримають усі навчальні матеріали двома мовами, але мову на іспитах, заліках та інших контрольних заходах обиратимуть за бажанням.

Взяти участь у конкурсному відборі для здобуття ступеня магістра за програмою «Інформаційні системи і Інтернет речей» згідно з чинними вимогами МОН можуть усі особи, що мають ступень бакалавра без обмеження спеціальності.

Автори програми відповіли на чисельні питання студентів, загалом збори пройшли цікаво, у невимушеній атмосфері, а нова програма викликала значну зацікавленість у її потенційних учасників.

Отже, шлях до отримання магістерської підготовки з інформаційних
систем за європейськими стандартами та англійською мовою у Вінницькому національному технічному університеті відкрито!

Принагідно відзначимо плідну співпрацю факультета комп’ютерних систем та автоматики з компанцією RIA.com та Вінницькою IT-академією. Завдяки практичній реалізації укладених договорів студенти факультета мають можливість вивчати додаткові дисципліни та проходити виробничу практику з перспективою подальшого працевлаштування у RIA.com.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Tanya Gayuk

    а коли ми будем вчити програмування, а не якісь предмети з незрозумілою назвою та предметом?
  • Задунайский Торонтуй

    Чистый лохотрон.

    Oleg Bisikalo reply Задунайский Торонтуй

    Писати таким чином може лише особа

    Oleg Bisikalo reply Oleg Bisikalo

    що замінює інтелектуальність безапеляційністю. Всі тези та факти, викладені у статті доказові!

    Задунайский Торонтуй reply Oleg Bisikalo

    Рад видеть тебя, Олежек, тем не менее))

    Помню ты по русски говорил неплохо во времена оные. Сегодня даже думать боишься, ага?  По сути нашего спора остаюсь при своем мнении: лохотрон. Где найдут работу специалисты по "Управління архітектурою підприємства (Enterprise Architecture Management", например?

    Oleg Bisikalo reply Задунайский Торонтуй

    Никто ничего не боится  и ничего не скрывает. Отвечаю для тех, кто действительно интересуется:

    1) Йдеться про ІТ-архітектуру підприємства;

    2) Вся підготовка магістрів передбачає 90 кредитів, а ця окрема дисципліна лише 5 з них;

    3) Ми готуємо за європейськими стандартами фахівців на майбутнє, а не на сьогодні. З вірою про те, що такі дії майбутнє наблизять попри всю критику.

    Задунайский Торонтуй reply Oleg Bisikalo

    1) Какого "підприємства", Олег? Где ты их видел вна Украине? А на западе своих "архитекторов" как собак нерезаных, тыщи резюме шлют во все стороны. Один из сотни пробивается.

    2) Тут я не в курсе. В наши времена никаких "кредитов" не было.

    3) А здесь я громко смеюсь. Олег, сколько у тебя было по госу "Научный коммунизм"? Вопрос риторический, "5" конечно. Там тоже чисто "майбутнє" обещали. Так вот мое категорическое убеждение. "Фахівців" готовить нужно на сегодня, а не на мифическое "майбутнє". И в соответствии с украинскими реалиями, а не пудрить мозги молодняку "європейськими стандартами". В этом основа самодостаточности образования а значит и страны. Несамодостаточные территориальные образования долго не существуют, их кушают соседи).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up