Огляд кінотеатрів Вінниці: ціна, комфорт та «фішки» закладів

Огляд кінотеатрів Вінниці: ціна, комфорт та «фішки» закладів
  • За останній час кількість кінотеатрів у Вінниці почала зростати. Тепер їх чотири.
  • І у кожного простору є власні «фішки», якими заманюють глядачів.
  • Який серед них обрати та не прогадати? Журналісти зробили чесний розбір послуг кінотеатрів.

Для огляду взяли тільки ті підприємства, що є суто кінотеатрами, а не коворкінгами, антикафе чи іншими закладами, де час від часу показують фільми. Від початку планували порівняти кінотеатри між собою — створити рейтинг.

Проте, одразу зрозуміли, що це неможливо: немає якогось єдиного «стандарту» для кінотеатрів. Та крім програми фільмів, кількістю місць та якістю апаратури, кінозали відрізняються і за ціною квитків та переліком додаткових платних послуг. Про це все дізнавалися на власному досвіді, відправившись на сеанс.

«Родина»

Неподалік від Вежі знаходиться один з найстаріших кінотеатрів Вінниці. Тут нещодавно відремонтували кінозал на 120 крісел та екран. Як розказувала директорка кінотеатру «Родина» Галина Боднар, після ремонту кінозалу «взагалі нічого старого не лишилося». Але ззовні кінотеатр не змінився.

Відео дня

Заходимо всередину: у напівтемряві є каса, де можна дізнатися про сеанси та скільки коштує квиток. Тут немає надрукованих прінтів, з яких голлівудською усмішкою сяють актриси та актори. Працівники кіно власноруч малюють афіші та інші елементи інтер’єру. Власного сайту, де можна було дізнатися про сеанси та забронювати квитки, у кінотеатру немає.

Прем’єрних «Найвеличніший шоумен» чи «Джуманджі» тут немає. Замість них — китайський мультфільм «Де дракон?», англійський трилер «Вбивство священного оленя» та французька комедія «Паранормальний обмін». Адже кінотеатр залишається вірним «форпостом» фестивального кіно у Вінниці.

Коли були на сеансі, то кінозал був напівпорожнім і можна було обрати будь-яке місце. Сходинки мають підсвітку вздовж стіни, тому не треба світити телефоном, щоб дістатися до крісел. Крісла комфортні та є багато місця для ніг. Проте,  їжу та напої доведеться тримати в руках — її немає куди поставити.

До того ж, у залі прохолодно. Звук та якість картинки не найкраща. Кінострічка проектувалася на новенький, англійський екран зі звичайного проектора. Тоді як звукосистема ще з часів Радянського Союзу, тому звук є дуже слабким у порівнянні з іншими кінотеатрами Вінниці.

  • Екран: 1 екран, 21 м²
  • 3D-фільми -
  • Кількість місць та залів 1 зал 120 місць
  • Бронювання: +
  • Час роботи: 9.00 - 23.00
  • Вартість квитків: 20 грн для дітей/30 грн для дорослих
  • Адреса і телефон: вул. Оводова, 47. (0432) 69-15-22, (0432)61-16-76​

«Кінотеатр Коцюбинського»

Ще один заклад, де можна подивитися фільми на великому екрані в центрі Вінниці. І він також зазнав певних оновлень: поряд з касою є монітор, де вказаний час показу стрічок.

З нього ми дізналися, що показують стрічки «Фердинанд», «Дуже погані матусі-2», «Свінгери» та інші фільми. А раритетні квитки з часів УРСР тут закінчилася: тепер замість них роздруковують чеки.

У кінотеатрі є два кінозали: менший, «зелений» зал знаходиться на другому поверсі, а більший «червоний» — з іншого боку будівлі. Обидва показують фільми в 3D. До речі, у вільних приміщеннях часто відбуваються різні виставки та міні-фестивалі. Є що подивитися за 10-15 хвилин до сеансу.

Кіно дивилися в «зеленому» залі. Окуляри на 3D-фільм видали на вході. Плата за користування входить у вартість квитка. Хоча людей було небагато, але в кінозалі було душно. Неприємний «аромат» поту змішувався з запахами попкорну. Є проблеми з вентиляцією.

Крісла комфортні, місця для ніг достатньо. Але щоб вийти з кінотеатру під час сеансу потрібно чимось собі підсвічувати шлях: сходинки не мають підсвітки. Звучання добре, а от з якістю картинки є проблеми. Коли на екрані показують нічні сцени, гарно видно білі «цятки» — чи то дірки на полотні, чи зношеність самої апаратури.

У кінотеатру є власний сайт, де можна подивитися час сеансів, вартість квитків та номера для бронювання (cinema.vn.ua). Але є й правила: забронювати квитки можна лише того ж дня, коли хочете піти в кіно; бронювання на суботу та неділю можливо лише у п’ятницю. Тоді як на сайті бронювання квитків працює цілодобово. 

  • Екран: два екрани
  • 3D-фільми: +
  • Кількість місць та залів: 2 зали, 255 місць
  • Бронювання: +
  • Час роботи: 10:00-00:30
  • Вартість квитків: 65-75 грн (45 грн у вівторок, на не прем'єрні фільми, до 17:00,)
  • Адреса і телефон: вул.Соборна,68; автовідповідач (0432) 52-59-78; Бронювання: (0432) 52-59-76; Сайт

«SmartCinema»

Кінотеатр знаходиться у ТРЦ «Скайпарк». Це єдиний у місті кінотеатр, який можна назвати мультиплексом. Себто у ньому багато залів, аж сім.

На стрічку ми прийшли із запізненням. Але квиток продали без проблем і ми спокійно пішли на сеанс. Знайти свій ряд і місце допомогло підсвічування на підлозі. Хоча на денних сеансах, коли, як правило, зали напівпорожні, можна сідати на будь-яке вільне місце. Принаймні, за цим ніхто не слідкує.

Відстані між рядами вистачає для комфортного сидіння. Можна протягнути ноги, відкинутися на спинку крісла чи закинути ногу на ногу. Якщо ви прийшли із напоєм, то при необхідності, його можна поставити у підстаканник, яким обладнане кожне крісло.

Нерідко в кінотеатрі показують фільми у режимі 3D. Але відповідні окуляри тут не видають. Їх треба купувати: пластикові – 20 гривень, дитячі також 20 гривень..

Останній ряд, якому віддають перевагу закохані пари, складається із двомісних диванів. Вони зручні та м’які, але вартість таких місць на 20 гривень дорожча ніж два окремих квитків.

  • Екран: 7 екранів, 16,74 м²
  • 3D-фільми: + (вартість окулярів — 20 грн)
  • Кількість місць та залів: 7 залів, 470 місць
  • Бронювання: +
  • Час роботи: 9:00-23:00
  • Вартість квитків: до 18:00: 55 грн стандартні місця; 130 гривень дивани на 2 людини; після 18:00 90 грн стандартні місця; 200 гривень дивани на 2 людини
  • Адреса і телефон: вул. Оводова, 51, ТЦ «Sky Рark», 4 поверх; (096)-003-50-50; Сайт

«КінопалаЦ»

Проблеми пройти у глядацьку залу, якщо ви спізнилися, не виникає. Працівниця рецепції вас проведе, а вже у самій залі зорієнтуватися допоможе підлога, яка підсвічується. Незручності може створити відсутність гардеробу. Тому готуйтеся до того, що верхній одяг доведеться тримати на руках або покласти на сусіднє вільне крісло.

У «Кінопалаці» одна глядацька зала, яка є найбільшою у місті, на 226 крісел. У кожному є вбудований підстаканник, спинки зручні та м’які, а відстань між сидіннями достатня для комфортного перегляну фільму.

На відміну від «SmartCinema», у цьому кінотеатрі 3D-окуляри видаються безкоштовно. Не забороняється приходити і зі своїми.

Поціновувачам великих розмірів точно стане до вподоби екран цього кінотеатру. До слова, він є найбільшим у місті – 12,5 x 5,5 м. Зображення на ньому якісне, тому яскравість на очі не тисне. Зі звуком також проблем не виникає. Він чистий та приємного діапазону.

  • Екран: 1 екран, 68,75 м²
  • 3D-фільми: +
  • Кількість місць та залів: 1 зал, 224 місць
  • Бронювання: +
  • Час роботи: 10:00-00.30
  • Вартість квитків: 60-90 грн
  • Адреса і телефон: вул. Келецька 57, ТРЦ «Мир» 2-й поверх; для справки та бронювання (097)-751-49-48; Сайт

Як зміняться кінотеатри?

Олена Подоляник, начальник відділу маркетингу мережі кінотеатрів «SmartCinema»

— Якщо говорити про наш розвиток у загальному, то планується відкриття кінотеатру в Хмельницькому: сім звичайних і одна VIP-зала на 20 місць. У кінотеатрах, що вже працюють, кардинальних змін не передбачено.

Але оновлення відбуваються постійно. У Вінниці були скарги на систему вентиляції, ми її усунули. Зробили все від нас залежне для комфорту глядачів. Зараз є скарги на 3D-рамку, і найближчим часом, це також поліпшиться.

Галина Бондар, директорка кінотеатру «Родина»

— У майбутньому ми б хотіли показувати прем’єрні фільми. Тим паче, для цього є сучасний кінозал, екран. На цей рік продовжимо ремонти кінотеатру. Заплановані кошти в бюджеті міста на оновлення фойє. А що на наступні роки? Плани залежать від фінансування. А це вирішує міськрада та міський голова.

Якщо будуть кошти, то можливо вже в цьому році придбають нам цифрову апаратуру. А там буде і 3D, і інші формати. Для кінотеатру це наче живильний орган, без якого не можна жити та рости.

Ілля Сєдов, адміністратор кінотеатру «Кінопалац»

— У найближчий час у кінотеатрі буде проведено оновлення 3D-системи. Тобто якість, яскравість та чіткість зображення поліпшиться. Зрозуміло, що разом із системою буде завезено і нові окуляри. Вони й надалі будуть видаватися безкоштовно. Хоча ми розглядали варіант по продажу окулярів.

У середньому в прокаті нашого закладу йдуть чотири фільми. Щоб їх було, наприклад, десять, нам потрібен другий зал. Але ми не маємо технічної змоги для його відкриття.

Проте на майбутнє розглядаємо варіант розширення.

Анжела Фашмухова, провідний менеджер кінотеатру Коцюбинського

Журналісти намагалися зв’язатися з пані Анжелою через телефон та в фейсбуці. Жінка бачила повідомлення та все ж відповіла, що зараз не може розказати про розвиток кінотеатру, бо перебуває у закордонній відпустці.

Намагалися отримати контакт інших людей, що працюють в кінотеатрі та змогли б розказати про розвиток «Коцюбинського». Проте й тут нас спіткала невдача: за словами менеджерки, таких людей немає і усю інформацію може розповісти тільки вона. Після відпустки.

Журналісти готові до діалогу, щоб розказати вінничанам про те, як зміниться кінотеатр Коцюбинського.

Читайте також, що кажуть вінничани про:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anton Z.

    Забули сказати, що в смарт сінема найдовша реклама... І не тільки фільмів
  • Диана Первак

    SmartCinema"Незручності може створити відсутність гардеробу"...!!!!???? А ви бачили що є гардироб при вході до кінотеатру???

    Михаил Курдюков reply Диана Первак

    Там написано, що гардеробу немає у "Кінопалаці". Будьте уважнішою :)
  • З.А.Глядач

    "За останній час кількість кінотеатрів у Вінниці почала зростати. Тепер їх чотири."

    Так-так,"зростати"... Особливо,коли згадати,що за "клятих комуняків" їх було вісім(у двох з яких було по два і більше зали). А тепер-миздобули...

    Юрій reply З.А.Глядач

    Нагадую клятим комунякам, що за тих часів існувало 3 (три!) телевізійних канали. За їх програми (в основному пропагандистського характеру) вже мовчу. Щоб придбати кольоровий телевізор - треба було стояти в черзі роками. При цьому коштували вони дорого і якість була така собі.Інтернету у якості медиа-ресурсу не існувало взагалі. Тож альтернативи кінотеатрам просто не було.

    Anonymous reply Юрій

    Всё, теперь я точно знаю что коммунисты "виноваты", потому что в СССР не было интернета - "спасибо" тебе Юра. Юра сходи на Ющенка там таких лечат.

    З.А.Глядач reply Anonymous

    Такого,як Юра,навіть на Ющенка не вилікують.

    З.А.Глядач reply Юрій

    Юрчику,на початку 90-х вже було дециметрове телебачення,на якому були досить цікаві(як на той час) програми. А кінотеатрів все-одно було вісім.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up