Гітаристи ROCK SYMPHONY розказали про враження від живого виступу Muse і пообіцяли знову вразити Вінницю 5 червня на концерті «ЮРКЕШ»

Гітаристи ROCK SYMPHONY розказали про враження від живого виступу Muse і пообіцяли знову вразити Вінницю 5 червня на концерті «ЮРКЕШ»

Вони полонили серця вінничан своїм запалом, харизмою та шаленою енергетикою на концерті ROCK SYMPHONY.

І вже скоро гуру-гітаристи Юрій Кондратюк та Артур Макєєв знову повернуться у Вінницю! Цього разу у складі гурту «YURCASH» разом з королем імпровізації Юрком Юрченко.

Про рок, живі виступи світових рок-легенд, своє минуле трубачів і нові пісні «YURCASH» гітаристи розказали у ексклюзивному інтерв’ю RIA/20minut.ua.

Коли переповнена зала шаленіє вже після першої композиції, а під фінал у поважній театральній атмосфері дає волю емоціям і починає по-рокерськи відриватися, бо почуття переповнюють – це ROCK SYMPHONY. Шалений, гучний, невимовно красивий і феєричний концерт, про який Вінниця ще довго буде гудіти.

Більше двох годин насолоди культовими рок-хітами легендарних рок-команд усіх часів і народів: від Queen, Metallica, AC/DC, Nirvana до Status Quo, Europe, Rammstein, Bon Jovi та багатьох інших. І все – у виконанні прекрасного оркестру, хору та рок-бенду!

Відео дня

Драйв, динаміка і шалена енергетика 30 березня переповнювали не тільки всіх вінничан, а й самих виконавців. Відігравши свої соло, скрипачі у такт розмахували смичками, хор, співаючи, підтанцьовував, а контрабасисти так розійшлися, що під час виходу на біс свої нелегкі інструменти з вражаючою легкістю підіймали над головами.

Відкриттям для глядачів став диригент Назар Якобенчук – ну просто музикант-харизма! На концерті запалював так, що погляд було важко відвести! А на додачу – ще й потішив соло на скрипці і…знайшов у Вінниці собі юну заміну. Дівчинці, що вручила букет квітів, тут же поступився місцем і доручив диригувати великим оркестром, що стало особливо зворушливим моментом концерту.

Цікаво, що крім участі у проекті ROCK SYMPHONY, Назар Якобенчук вже шість років працює диригентом Київського академічного театру опери й балету для дітей і юнацтва, паралельно є хормейстером хору Національної радіокомпанії України ім. П.Майбороди і лауреатом багатьох національних та міжнародних конкурсів, зокрема, нещодавно отримав третю премію Міжнародного конкурсу диригентів ім. С.Турчака.

Остаточно й безповоротно серця вінничан полонили і надзвичайні красені-гітаристи – В’ячеслав Хабаров, Юрій Кондратюк та Артур Макєєв.

З Юрієм та Артуром RIA/20minut.ua і поспілкувалася по завершенні концерту та трьох виходів на біс.

- Грати рок з оркестром – це дійсно неймовірні відчуття, – після свого адреналінового виступу і 10-хвилинного переведення духу говорить Артур Макєєв. - Це дуже масштабно і місцями навіть пафосно. Дуже приємно працювати з академічними професіоналами - досвідченим оркестром «Київська камерата», який нам довелося трохи збільшити, набравши хлопців та дівчат з консерваторії. За дуже короткий час у нас витворилася дуже крута і професійна команда. І хоч на підготовку перед київським концертом мали буквально три дні, все встигли: зробили швидко, професійно і чітко.

Концерт у Вінниці для команди ROCK SYMPHONY став фінальним у великому всеукраїнському турі. Відзначивши чудову організацію, музиканти відчули особливість вінницької публіки: «Зал дуже кльовий! Сприятливий до творчості і мистецтва!»

Виконуючи усіма улюблені рок-хіти, Артур Макєєв у емоціях себе не стримував: пальці ганяли по струнах бас-гітари, а міміка відображала все, що на душі. Ну а проникливий хіт «Sonne» культових німців Rammstein Артур відіграв суто по-рокерськи: у капюшоні.

- Як на мене, це одна з найбільш драйвових композицій нашої програми. Сьогодні ми заграли близько двох годин, а взагалі маємо програму на три з половиною години. «Sonne» Rammstein – дуже крута у плані аранжування, яке для нас зробив наш саундпродюсер Дмитро Коновалов. На мій погляд, це одна з його найуспішніших робіт, що завжди відчувається по бурхливій реакції публіки.

Особлива для Артура Макєєва і композиція Muse, адже гру британських рокерів він бачив наживо.

- Їхнє шоу дуже вражає! Відео, світло, лазери - шоу величне, круте й масштабне. Ну і музика, звісно, класна, - ділиться Артур Макєєв. – Як гітариста мене найбільше вразило, що хлопці працюють, як на запис. Ніби просто концерт для глядачів, нічого не пишеться, але таке відчуття, наче вони стоять на студії. Muse працюють не на якість картинки, а на якість саунду, звучання колективу. Це світовий рівень і ми намагаємось так само робити.

Вінничани, які бачили гітаристів ROCK SYMPHONY «у справі» будуть здивовані, але насправді Юрій Кондратюк та Артур Макєєв споконвічно були…трубачами.

- По класу труби я навчався в університеті культури у Харкові і в академії культури у Києві. Думав, що побудую академічну кар’єру і мріяв працювати в оперному театрі, - зізнається Артур Макєєв. – Але ще на першому курсі я познайомився з кльовим вокалістом, студентом дир.хор. відділу Славком. Сиділи якось з ним на вулиці, пиво пили і він обмовився: «Мій друг саморобну бас-гітару продає…» Сам не знаю навіщо, але я купив її за 500 гривен. А коли помер мій викладач в університеті, я перевівся на бас-гітару.

- У мене історія схожа, але по часу відбулася раніше. Перша гітара у мене з’явилася у другому класі і теж була саморобною, - розповідає Юрій Кондратюк. - Її зробив однокласник моєї сестри, з яким ми грали у шкільному ансамблі. Я тоді за барабанами сидів, а потім він мені подарував свою гітару і з того моменту все почалося (посміхається) Хоча освіту я, до речі, теж здобув як трубач.

Сьогодні, будучи відомим гітаристом та композитором, Юрій Кондратюк ще й проявляє себе у якості актора. У моноспектаклі «Я - Квітка...» за музичною п’єсою-монологом «Квітка Цісик. Туга за Україною» Тетяни Череп-Пероганич він грає роль Едді.

А разом з Артуром Макєєвим Юрій Кондратюк є учасниками групи «YURCASH», яка не просто стала відкриттям, а буквально «порвала» восьмий сезон телешоу «Х-Фактор». Більшість глядачів саме «ЮРКЕШ» називають кращим гуртом, який коли-небудь виступав на шоу. Абсолютна самобутність і готовність до крутих експериментів — головна риса «ЮРКЕШ» і вже 21 травня хлопці вирушать у свій великий український тур.

Вінницький концерт «YURCASH» відбудеться 5 червня о 19.00 у Будинку офіцерів. Гітаристи обіцяють: разом зі своїм лідером Юрком Юрченко порадують багатьма сюрпризами та несподіванками.

- Готуємо дуже серйозну програму з трьох блоків, - інтригує Юрій Кондратюк.

На запитання, чи буде це інакший «ЮРКЕШ», ніж ми бачили на «Х-Факторі», відзначає:

- Це буде дуже різний «YURCASH»! Завдяки чому кожен глядач неодмінно щось знайде для себе. Буде і ліричний блок, і дуже важкий – тяжмет! Металкор, трішки поп-року, панк-року, джазу і навіть трохи класики. Буде все!

- Такий вражаючий мікс - це і є фішка «ЮРКЕШ». Ми граємо різноформатну інтелектуальну музику, у кожній пісні об’єднуємо декілька стилів, - додає Артур Макєєв. – Загалом свій жанр визначили, як «інтелектуальний панк-рок з елементами фанку, джазу та поп-індастріал».

Готуючись до туру, «YURCASH» активно пишуть нові пісні, які дещо відрізняються від найперших двох альбомів гурту. Зміни, в першу чергу, торкнулися аранжування та звучання – у нових записах воно більш модернове.

- Два альбоми, які має «ЮРКЕШ», написані досить давно. Після їх випуску Юрченко мав велику творчу й музичну перерву, за яку і він змінився, і музиканти інші з’явилися – прийшли ми з Кондратом, - зазначає Артур Макєєв.

- Хоча я й не дуже то й мінявся, – уточнює Юрій Кондратюк. - Я хоч спочатку і не грав у «Юркеші», але всі гітарні партії записував. Я давно знаю Юрка Юрченка. Ми маємо багато спільних друзів і якось познайомилися на пікніку. Він запропонував мені взяти участь у записі альбому і з того розпочалася наша співпраця.

Перед туром «YURCASH» планують потішити своїх фанів новим відео. Кліп на пісню «Капітан дирижабля», з якої почалася нова історія гурту, вже на стадії монтажу.

А разом із новим кліпом та туровою концертною програмою музиканти планують випуски свіженьких синглів, які слухачі ще не чули.

- Це епічні та дуже круті пісні, які ми скоро презентуємо! - розповідає Артур Макєєв. - Одна з них називається «Мойдодир». У ній себе пізнає кожен пацан, що прожив життя у провінції.

Фото з вінницького концерту ROCK SYMPHONY – Дмитра Данкевича.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up