Шахрайство на шоубізі: як у Вінниці продають неіснуючі квитки на "95 квартал" і інші концерти

Шахрайство на шоубізі: як у Вінниці продають неіснуючі квитки на "95 квартал" і інші концерти
Засновник компанії, яка зараз дає оголошення про роботу у Вінниці. Ресурс YouControl каже: його "CВ-концерт" має 1000 гривень статутного капіталу. В "Студії 95" стверджують: товариство з аналогічною назваю - шахраї
  • У Вінниці шукають операторів для продажу квитків на концерти зірок методом хакерського обдзвону.
  • В оголошенні ж пишуть про вакансію адміністратора офісу в компанії «Star club».
  • Насправді тут готують продажників, які по телефону пропонують квитки на концерти зірок, нібито організовані компанією «СВ-концерт».
  • Вінничанка, яка кілька днів стажувалася в кол-центрі за закритими дверима, розповіла редакції: продають квитки на неіснуючі концерти.
  • «Студія 95» Володимира Зеленського раніше попереджала своїх глядачів про таке шахрайство.

У вакансіях по Вінниці з’явилося оголошення про роботу за 4 тисячі гривень ставки плюс відсотки. За цим оголошенням, із якого не зрозуміла суть роботи, надіслала своє резюме вінничанка, яка побажала залишитися неназваною. Їй передзвонили, запросили на співбесіду і взяли на стажування, пообіцявши навіть більше грошей, ніж прописали в оголошенні – 6 тисяч з відсотками від продажу.

– Я одразу не зрозуміла навіщо, але тепер підозрюю, навіщо в анкеті треба вказати телефони батьків - аби шантажувати потім, – говорить дівчина, яка боїться помсти директора фірми, тому просить не писати її імені і прізвища (відоме редакції).

А мова іде про компанію «ВС-концерт» – саме від її імені продавали квитки по телефону оператори, в число яких потрапила і наша співрозмовниця. Дівчина каже, що вона до стажування не знала, що їй доведеться робити на цій посаді «адміністратора».

Відео дня

– Робота толком в оголошенні не описана – щось типу: «віжу цель, не віжу прєпятствій», якщо це про вас, то приходьте до нас… І було вказано, що це робота в сфері шоу-бізнеса, – розказує вінничанка. – Я скинула резюме, і мені передзвонили, призначили співбесіду. Після співбесіди теж не було ясно, яка це робота. Я перепитувала, а мені сказали: «Все завтра, повинна ж залишатися якась таємниця…».



Випадковий номер

Наша співрозмовниця прийшла на стажування разом ще із вдома новенькими. В приміщення, яке знаходиться на восьмому поверсі Інфракону, каже, не потрапити стороннім. Двері зачинаються. Виведений дзвінок. Ніяких табличок.  

У середині – два офіси. Для керівництва і для операторів, у яких в прямому сенсі фрази ніколи не закриваються роти. Ці люди перекрикують гучну музику і один одного, повторюючи в телефони завчені фрази. Що говорити, новеньких учили на інструктажі. Інструктаж заключався в начитці інформації та запису під диктовку тексту діалогу з телефонними абонентами.

– У мене був листок із набором телефонних номерів. Замість трьох нулів в кінці я мала підставляти прописані стовпчиками набори цифр, – розказує дівчина. – З ким говорила, треба позначати. Я віталася, запитувала, чи людина зараз знаходиться в Києві і пропонувала квитки на концерт «Камеді». Скільки продала? Жодного, слава богу… Так дзвонити взагалі-то не можна. Такий тотальний обдзвін вважається хакерською атакою.

Але не це налякало дівчину. Ось так продзвонюючи киян, вона натрапила на дівчину, яка сказала: працювала в такій структурі, тому її квитків ні в яком у разі не хоче.

– Я записала її номер і перенабрала ввечері після роботи, – розказує вінничанка. – Ця дівчина сказала, що мені не заплатять. Будуть «стажувати-стажувати», вижмуть всі соки, якщо сама не підеш, то виженуть. З її слів, ця фірма з продажу квитків працювала раніше в столиці, а тепер, видно, сховалася у Вінниці, бо там викрили. Я погуглила і була шокована: вони продавали квитки на неіснуючі концерти і як тільки не називалися.

Відомий директор

– Директор – Сергій Кардаш, – продовжує дівчина. – Я знайшла журнальну статтю з його фото, замовну, тобто рекламну. І прочитала у коментарях під вакансіями та на форумах про цю фірму. Як вони тільки не називалася. «Национальная корпорация развлечений», «СВ Кард», «Премьера-Шоу». А тепер «Стар клаб», «СВ-Концерт».

Кілька років тому був скандал з «Національною корпорацією розваг», до якої кияни масово пред’являли претензії через відмінені концерти зірок і неповернення вартості квитків. В соціальних мережах є цілі групи ошуканих, які поповнюють інформацією вже кілька років. Люди пишуть про обман на квитках на концерті групи «Аеросміт» та ще кількох зірок. В окремих коментарях зустрічаємо названого вінничанкою Сергія Кардаша – про нього люди пишуть, як про директора.

Перевіряємо цю людину через ресурс YouControl. В засновниках чи уповноважених особах «Національної корпорації розваг» (припинила існування) він не значиться. Вказаний засновником діючого товариства з обмеженою відповідальністю «СВ-концерт» (LLC SV-CONCERT) з тисячею гривень статутного капіталу. Адреса засновника майже вінницька – Хмільник, хоча ТОВ має київську адресу.



Від людей, які влаштовувалися до Сергія Кардаша на роботу, дізнаємося його номер телефону, але додзвонитися не виходить: відсутній зв'язок. Спроби зв’язатися з «СВ-концерт» за номерами, вказаними по оголошенні про роботу (зараз є на work.ua) теж не дали результату.

Людям, які проходили співбесіди, телефонували самі після надсилання резюме. Через те, що у офіс на Інфраконі не зайдеш без попередньої домовленості, будемо чекати на коментар Сергія Кардаша після публікації.

Фото з журнальної статті про зразкового бізнесмена. Сергей Кардаш, директор концертного агентства SV Concert


Обман на “Кварталі”

А тим часом знаходимо в новинах «Студії 95» Володимира Зеленського інформацію про квитки від «СВ-концерт». Торік на сторінці у Фейсбуку «квартальці» писали, що шахраї по телефону пропонують придбати квитки на їхні неіснуючі концерти:

«Мошенники, представляясь сотрудниками некой компании SV–concert, продают по телефону билеты на выступления «Квартала», а также участников проектов «Лига смеха» и «Країна У». Студия «Квартал 95» и компания «Квартал-Концерт» не занимаются навязчивой практикой телефонных звонков потенциальным клиентам! Будьте бдительны и внимательны!».

Пишемо зараз адмінам групи. Виявляється, «Квартал» не звертався в поліцію. Матеріальних збитків їм не завдали, хіба тільки моральні, їхнім глядачам. Тож «Студія 95» обмежилася попередженням для людей, аби вони купували квитки через офіційні ресурси компанії. Зараз команда «квартальців» узяла на замітку інформацію про те, що «СВ-концерт» переїхав до Вінниці.

А вінничанка, яка стажувалася на інфраконі, розповіла про це поліцейським та редакції. Вона сподівається, що вінницькі безробітні перестануть влаштовуватися на сумнівну роботу, яка залишиться без оплати.

 

Все – легенда

– Вони самі тобі кажуть: вірити в легенду, яку ти говориш людям по телефону. Із цього вже ясно, що це все – легенда, – говорить стажерка «СВ-концерту». – Там операторів тримають з восьмої ранку до семи вечора. Перерва на обід – півгодини. Вийти не можна, перестати дзвонити не можна, не таким тоном говорити не можна. Там усі якісь божевільні. Як тільки я зрозуміла, куди втрапила, просто перестала приходили. Ніхто й не подзвонив спитати, що сталось.

На сайтах вакансій знаходимо багато коментарів про схожу роботу напівтаємними операторами-продажниками. Схвальних відгуків ніхто не залишає. Пишуть також люди, яким дзвонили з пропозиціями купити квиток на концерт. Ось реакція одного із незадоволених прямим продажами:

«Пронюхали мои основные номера рекламщики с какой-то фирмы по продаже билетов на какие-то представления и уже два раза звонили с разных номеров Киевстара на оба мои номера. Спрашивал у них – кто им дал мои номера, не признаются. По шаблону отвечают: "Видимо, кто-то из ваших друзей дал"».

 

Читайте також:

«Подайте, іменем губернатора прошу». Як аферисти збирають гроші з бізнесменів

Поліція шукає пару пристаркуватих аферистів на «Шкоді» з польськими номерами

Тисячу євро видурили у вінничанки, збрехавши про виграш. Як покарали шахрайок?

Не вірте дзвінкам про дешеве пальне. Телефонні шахраї трохи поміняли схему

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач25

    Наразі ця фірма працює в Києві за адресою Сеченова, 7а, 18 поверх. Розпізнавальних табличко біля кабінетів немає :) На ворк.юа пишуть іншу назву фірми (ConcertMaster), на співбесіді толком нічого не пояснюють, все на стажуванні. Загалом атмосфера така ж, як і тут описано. Звідки беруть номери, коли запитала - сказали, що розкажуть вже тоді, коли пройду "тестування". Мало того, в матеріалах ще йшла мова про "роботу в полях" - відвідування закладів і установ з ціллю продати квитки)) на ворк.юа було написано про вакансію "адміністратор")

    Alya Riva reply Читач25

    спасибо вам, хотела им отослать резюме и решила проверить компанию и вышла на статью и ваш коммент) не потрачу зря свое время)

    Читач25 reply Читач25

    табличок**
  • Oleksandr Stoliarov

    А де розслідування? Чому журналісти не спробували влаштуватися туди?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up