Вінниця зацінила рок-Моцарта з вінничанкою Василенко, солісткою «Pur:Pur», зірками «Х-Фактора» і гітаристами «Юркеш»

Вінниця зацінила рок-Моцарта з вінничанкою Василенко, солісткою «Pur:Pur», зірками «Х-Фактора» і гітаристами «Юркеш»

«Від такої кількості щастя і серце може зупинитися!» - пишуть вінничани після концерту.

Концертна версія всесвітньовідомої рок-опери «MOZART Le Concert» у Вінниці зібрала аншлаг. Квитки були розкуплені ще за місяць до виступу.

А у ролі дружини композитора вінничани побачили землячку Ірину Василенко.

Концерт «Кращі пісні рок-опери MOZART LE CONCERT» 17 грудня у Вінницькому театрі імені Садовського не просто пройшов, а у буквальному сенсі відгримів. Під грім ударних й потужні гітарні рифи перед вінничанами постала історія життя та пристрасті великого генія.

Кожну важливу подію його життя, розказану сімома солістами у надзвичайних піснях, підкреслювало вражаюче світлове шоу. А для надання додаткової атмосфери хористи та музиканти симфонічного оркестру весь концерт відіграли у білих перуках XVIII століття.

Проймаюче до мурашок поєднання симфонічної та рок-музики, гру світла, розкішні костюми солістів та найкращі хіти всесвітньовідомої рок-опери вінничани оцінили по достоїнству. Наприкінці концерту вся зала стоячи аплодувала команді української постановки, гучно скандувавши: «Браво!» та «Молодці!». Тому для вінницької публіки солісти залюбки виконали ще дві пісні на «біс».

Відео дня

«Моцарт» made in Ukraine збирає аншлаги всюди.  

Ідея показати Моцарта рокером виправдана на 100 %, адже для свого часу композитор був і бунтарем, і новатором. А його біографія й особливо обставини ранньої смерті досі є предметом спекуляцій та суперечок.

Поставлена у 2009 році у Парижі, рок-опера «Моцарт» у Вінниці звучала вперше, тому й не дивно, що вже перші афіші, що з’явилися у місті, викликали ажіотаж. Як результат – вже за місяць до виступу у продажу не було жодного квитка.

Як розповідають артисти, така ж ситуація у всіх інших містах, а за 4 дні до приїзду у Вінницю у Львові вони навіть дали два концерти за день.

Вінницький виступ для трупи був крайнім у турі, а тому став особливо пам’ятним.

- Це був тринадцятий та крайній концерт зимового туру рок-опери «Моцарт» у 2017 році. Якщо чесно, не хочеться повертатися до Києва. Тут своя атмосфера, жарти, підколи, команда, друзі. Тут свій ритм життя, до якого я навіть почала звикати - вже без будильника прокидаюся о сьомій ранку, - зізнається виконавиця ролі Наннерль Моцарт, співачка Ірина Островська. - Але продовження слідує. В лютому ми продовжимо наш зимовий тур, тільки вже 2018. Одеса. Миколаїв, Київ – готуйтесь!

А от виконавець ролі Моцарта зізнався, що не проти вдруге порадувати своїм концертом і вінничан:

- Вінниця, дякуємо за цей незабутній прийом! Ми обов’язково повернемося до вас, з величезною радістю! – подякував після концерту співак Іван Афанасьєв.

Моцарт і Сальєрі – Іван  Афанасьєв і Олексій Стричка. Суперники на сцені, дует – у житті.

Головні ролі в українській постановці концертної версії рок-опери «Моцарт» виконали півфіналісти шоу «Х-Фактор-4» - дует «Two Voices».

Брюнет Іван Афанасьєв бездоганно впорався з роллю Вольфганга Амадея Моцарта, вразивши всіх своїм оригінальним тембром, манерою виконання та харизмою. Кожен його вихід глядачі зустрічали особливо бурхливими оплесками.

А от блондин Олексій Стрічка, якому дісталася роль одвічного суперника композитора Антоніо Сальєрі, порадував вінничан потужним вокалом, оновленим іміджем та чудовою французькою. Опанувати французькі партії співакові було чи не найлегше зі всіх українських солістів, адже свого часу Олексій Стрічка закінчив факультет іноземних мов Сумського державного педагогічного університету імені Макаренка.

Дружина Моцарта – вінничанка Ірина Василенко.

Особливо приємним сюрпризом для вінничан стала поява у ролі Констанци Вебер нашої землячки Ірини Василенко, якій у п’ятому сезоні «Х-Фактору» більшість телеглядачів пророчили перемогу у шоу.

Перед виступом у Вінниці співачка поділилась грайливим відео, показавши, як готується до виходу на сцену.

Сьогодні Ірина Василенко живе у Києві. Окрім участі в українському «Моцарті» активно знімається у рекламі, пише пісні для інших артистів та продовжує розвиток своєї власної групи «Mysterya», якій цього року виповнилося вже 10 років. Група пропагує такий неординарний жанр, як симфонічний метал.

Муза і перше кохання Моцарта – солістка групи «Pur:Pur» Ната Сміріна.

У ролі Алоізії Вебер вінничани побачили надзвичайну Нату Сміріну. Після фурору на національному відборі «Євробачення-2016», де її група «Pur:Pur» у фіналі обійшла чимало відомих українських зірок і зайняла четверте місце, багато шанувальників почали називати Нату «українською Жанною Агузаровою». Її особливий і ніжний вокал, завжди до дрібниць продуманий креативний образ і заворожлива інді-поп-музика не залишають байдужими.

Після нацвідбору «Євробачення» Ната Сміріна брала участь у шоу «Голос країни-6». Зараз красуня -  яка, до речі, за освітою – фармацевт! - має власний бренд одягу HOCHUSEBETAKOE. А три тижні тому Ната Сміріна презентувала новий вражаючий кліп «Тоска» з дітками у головних ролях.

Батько Моцарта – французький співак Поль Манондіз.

У ролі Леопольда Моцарта перед вінничанами постав відомий французький співак Поль Манондіз. Свого часу він із Золотим призом закінчив Королівську консерваторію Бельгії, був обличчям марки Diesel і в Парижі довгий час як співак і композитор співпрацював з французькою співачкою Наталі Карден. Але одружився з українкою і у 2015 році… переїхав в Україну!

Своє кохання співак знайшов завдяки мистецтву: у свого друга художника він випадково побачив портрет Олени на Монмартрі. Закохався з першого погляду і одразу ж відшукав дівчину у соцмережі. Переїхавши заради коханої до України, Поль почав вивчати українську мову. Сьогодні за плечима у співака вже є власний україномовний альбом та спільний тур з Ніною Матвієнко.

Для свого українського колеги Арсена Мірзояна Поль Манондіз переклав французькою пісню «Джеральдіна», а у кліпі «Небокрай», де відтворив своє захоплення українськими традиціями, у головній ролі зняв власну дружину. 

Нещодавно Поль Манондіз також скорив публіку зворушливою композицією «Вирушали хлопці», яку присвятив українському оперному співакові Василю Сліпаку, який торік загинув у зоні АТО від пулі ворожого снайпера.

Сестра Моцарта – волонтерка і переможниця шоу «Співай як зірка» Ірина Островська.

Не байдужа доля українських героїв і виконавиці ролі Наннерль Моцарт Ірині Островській. З початку буремних подій на Сході України співачка взяла участь у більше 100 благодійних концертів у військових частинах і зоні АТО.

У рамках благодійного фестивалю «З країни в Україну» Ірина Островська відкатала тур по 18 містах східних областей України. А спільно з головою благодійного фонду «Волонтерська допомога» Ларисою Безугловою представила проект «Життя до і після АТО», головна мета якого забезпечити психологічну реабілітацію людей з посттравматичним системним розладом. Разом вони опікувалися тими, кого найбільше торкнулися трагічні події на Сході України, підтримуючи і надихаючи на перемогу військових на фронті і надаючи психологічну допомогу дорослим і дітям, які були змушені покинути свої будинки.

Що стосується співочої кар’єри, то вперше українські телеглядачі побачили Ірину Островську в шоу «Народна зірка-4», де співаючи із репером Ларсоном, красуня дійшла до півфіналу.

У 2014 році Ірина була однією з найяскравіших учасниць проекту «Голос країни. Перезавантаження», а потім протягом року була солісткою групи «ВІА Гра», яку після розриву співпраці з Костянтином Меладзе створив продюсер Дмитро Костюк.

Вирішивши розвиватися як сольна співачка, у 2015 році Ірина Островська з групи пішла і того ж року стала переможницею шоу «Співай як зірка» на телеканалі «Україна».

Оперна діва Наталія Чепченко.

Заворожливий оперний спів вінничанам подарувала чарівна Наталія Чепченко. Вокалом співачка займається з шести років, у неї  лірико-колоратурне сопрано - рідкісний жіночий голос, наділений яскравістю, гнучкістю і рухливістю, що дозволяє співати найскладніші пасажі, фіоритури й рулади.

Співачка зізнається: участь у рок-опері «Моцарт» стала здійсненням її мрії:

- Так швидко завершилися гастролі у цьому сезоні... Рок-Моцарт тепер у серці назавжди! 5 років назад, коли цей проект був у Києві, я дуже хотіла потрапити на те дійство. Рок-опера... Та ще й Моцарт... Нонсенс!! Але не потрапила по смішній причині, що було мені 14 років і я боялась повертатися сама додому. Минули роки і в новому сезоні цього концерту - я серед солістів... Невгамовна команда, нові міста, концертні зали, нові знайомства, гаряча аудиторія... Це емоції, як перед стрибком із парашутом, спочатку страшно, а потім... Розумієш, що протягом 5 років час не витрачала. Але тепер потрібно працювати ще більше! Тому головне вірити в себе та не жаліти себе! Дякую Всесвіту, батькам, продюсерам та удачі!

Гітаристи з групи «Юркеш» перед виступом у Вінниці дали «прикурити» Дмитру Шурову.

Окремі оплески на концерті «Кращі пісні рок-опери MOZART LE CONCERT» дісталися ритм-групі: барабанщику Вадиму Ковеня та гітаристам В’ячеславу Хабарову, Юрію Кондратюку  і Артуру Макєєву.

Примітно, що напередодні виступу у Вінниці Юрій Кондратюк  і Артур Макєєв, які є учасниками групи «Юркеш», «порвали» всю Україну під час чергового прямого ефіру шоу «Х-Фактор».

Суддя-вінничанин Дмитро Шуров дав рокерам підступне завдання - виконати хіт Брітні Спірс «Oops, I did it again». І хоч лідер «Юркеш» Юрко Юрченко спершу зізнався, що ця пісня друга із йому ненависних після власної «Я йду», із поставленим завданням музиканти впоралися на всі 1000 відсотків!

Попсову «Oops, I did it again» «Юркеш» у образах мушкетерів подали у власній інтерпретації – так драйвово і неочікувано, що більшість журі саме цей номер назвали найкращим за весь сезон. Як результат – перепустка у новий ефір і вже цієї суботи о 19.00 на СТБ «Юркеш» будуть боротися за перемогу у фіналі. Дуже сподіваються на підтримку вінничан та всієї України.

Що пишуть вінничани після концерту «Кращі пісні рок-опери «MOZART Le Concert»?

Фоторепортаж з концерту – Юрія Білошкурського.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Екатерина Стороженко

    уривок ыз звернення французького співака по поводу цього концерту "Они используют наши изображения без нашего ведома и делают ложную рекламу.



    Итак, сегодня я хочу сообщить вам, что:



    Это шоу в Украине НЕЗАКОННО, это ПЛАГИАТ, авторы и композиторы не получают ни копейки с этих представлений.



    Если сегодня первоначальный состав MOZART OPERA ROCK не выступает в Украине, то это потому, что его заменили другими артистами, которых научили петь по-французски, имитировать нас, а также потому что продюсеры и организаторы выдают их за нас !



    Знайте, что теперь вместо оригинального концерта MOZART OPERA ROCK, у вас есть ПИРАТСКАЯ версия в Украине.



    Поддерживая и продвигая ее каким-либо образом, вы тем самым поддерживаете беззаконие и плагиат, вы выступаете против творчества, против артистов и создателей MOZART OPERA ROCK.



    Знайте, что я очень злюсь на некоторых из моих украинских поклонников, потому что они пытаются положить конец этим разговорам, способствовуя развитию этой несправедливости."

    весь пост https://www.facebook.com/mikelangelokey/posts/10155322641124403



    Українські "бізненсмени"  спекулюють голосними висловлюваннями, радіо реклама під оригінальні пісні,  скадається враження, що має виступати оригінальний склад, а що ми отримуємо у висновку, кілька солістів, учасники різноманітних талант-шоу. Деякі кажуть, що для Україні це дуже гарно, але відчуваєш себе обманутим

  • Ana Biosis

    Гарний виступ, чудове виконання, потужна музика! Але не обійшлося і без ложки дьогтю, коли артисти відмовились фотографуватися з глядачами, попросивши охорону виставити їх за межі зали і в цей час влаштували фотосессію на сцені "для родичів". Як не мене, не такого рівня вони ще артисти, щоб таку "звєзду" ловити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up