Арештовані за вбивство 28-річного Сергія Чмири просилися під домашній арешт

Арештовані за вбивство 28-річного Сергія Чмири просилися під домашній арешт
Вінничанин і мешканець Калинівського району. Цих чоловіків звинувачують у вбивстві Сергія
  • Справу вбивства Сергія, тіло якого знайшли на пляжу «Хімік», будуть слухати заново.
  • Змінився склад колегії, тому починають розгляд із самого початку.
  • Пояснення звинувачених ще почуємо, а на підготовчому засіданні побачили їхні обличчя.

Яким був початок судового розгляду справи вбивства Сергія Чмири, тіло якого знайшли у річці неподалік міського пляжу «Хімік» в червні минулого року, редакція вже розповідала нашим читачам. На черговому слуханні, запланованому на минулий тиждень, вже мали говорити свідки. Але змінився складу суду. Через заміну головуючого провадження починають слухати від самого початку.    

Минулої п’ятниці, 13 квітня, новий склад колегії суддів провів підготовче засідання. Конвой доставив двох обвинувачених – 43-річного мешканця села Пиків Калинівського району та 33-річного вінничанина. Молодший, як раніше розповідав редакції батько убитого юнака, відмовився давати свідчення перед судом. Ймовірно, він скористається правом не давати показів знову. А старший розповідав суддям, що він робив у гаражі на Хмельницькому шосе, де задушили Сергія, та як потім вивозив тіло зі спільником на пляж «Хімік»… Він переклав вину на співучасника, який мовчав.

Обвинувальний акт, направлений до суду ще минулого року, почнуть розглядати наприкінці травня. Тоді й почуємо про усе, що накоїли сфотографовані журналістом на підготовчому засіданні чоловіки. А минулої п’ятниці тільки вирішили питання про продовження їм міри запобіжного заходу, бо двомісячний строк тримання під вартою якраз закінчувався.

Відео дня

Адвокати обвинувачених, не зважаючи на тяжкість скоєного злочину, просили відпустити їхніх клієнтів під домашній арешт або замінити тримання під вартою на інший, більш м’який запобіжний захід. І самі чоловіки за скляною кабіною для арештованих просилися зі слідчого ізолятора по домах. Обіцяли, що сумирно з’являтимуться на кожне засідання. Мовляв, досі ж співпрацювали зі слідством...

Прокурор наполягав на продовженні арешту підозрюваним у вбивстві. І потерпілий у цьому кримінальному провадженні, батько Сергія Чмири, також був проти звільнення арештованих з-під варти. Він нервував у коридорі суду, доки не почалося засідання (очікувати збору колегії довелося більше години). Василь Чмира побоювався, щоб винуватців смерті його дитини не звільнили з-під варти. А мати узагалі не змогла прийти на засідання. Злягла в лікарню напередодні.

– І я, і дружина мали сьогодні свідчити на суді, але нам повідомили про зміну головуючого судді і про те, що будуть не нас допитувати, а починати слухати все провадження від початку, – розказав Василь Чмира.              

Раніше батько Сергія розповідав редакції: обоє підсудних перекладають вину один на одного, значить намагаються уникнути відповідальності. Після відмови говорити на суді одного зі звинувачених в нього узагалі склалося ураження, що вбивці «умивають руки».

– Ні один із них на себе вини не бере, – розказував раніше Василь Чмира. – Той каже, що сидів у машині, поки другий в гаражі убивав. Почув удари битою, заглянув, побачив, що відбувається, злякався і назад у машину. І так само другий розказує. Але побачене в гаражі вони однаково описують, як поруч були і разом все робили. Я питав, коли були слідчі експерименти: «Може, ви обидва сиділи в машині, поки малий там сам бився битою і сам себе ременем задушив?». Так виходить з цього всього?..

Вінничанин (справа, 33) і мешканець Калинівського району (43). Цих чоловіків звинувачують у вбивстві 28-річного Сергія Чмири

Поліцейське слідство довело, що 33-річний вінничанин із 43-річним мешканцем Калинівського району діяли у змові, коли планували злочин, і вбивали разом. Їм загрожує від 10 до 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі за умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів і за попередньою змовою групою осіб.

Корисливий мотив злочину ось у чому. На Сергієві був масивний золотий ланцюжок з хрестиком, а напередодні злочину, за даними справи, підозрювані їздили до ювеліра домовлятися, щоб він приготував гроші за золото... 

Нагадаємо, що знайшли Сергія Чмиру на пляжі Хімік раненько 28 червня минулого року. Тіло знайшла прибиральниця. Поліція не змогла одразу встановити особу юнака, бо ніяких речей при ньому не було, тому розповсюдила через пресу фото з проханням допомогти упізнати потопельника. І у стрічці новин сайту 20minut.ua батько впізнав сина.

Експерти невдовзі встановили, що хлопця задушили, і за кілька днів розшуківці встановили, хто це зробив, де та яким чином намагався позбутися слідів злочину. Допомагали оперативникам друзі і куми покійного Сергія. Вони змогли знайти його телефон, схований убивцями в районі міського кладовища.

Що відбуватиметься на судових засіданнях по цій справі, розповімо далі у судових репортажах. А про те, як починалися слухання з колегією, яку зараз змінили, можна прочитати за цим посиланням в матеріалі з відеосюжетом.   


Читайте також:

Почався суд над убивцями Сергія. Обидва перекладають вину один на одного

Юнака, знайденого на «Хіміку», убили. Родичам віддають тіло на поховання

Розкрили вбивство 28-річного Сергія, якого знайшли на «Хіміку». Моторошні деталі (ФОТО)

На пляжі «Хімік» знайшли труп. Допоможіть встановити особу  (ФОТО не для дітей)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ирина Скворцова

    Всё таки есть Бог на свете! Я знала, что когда нибудь одного из них жизнь накажет. Пусть даже через 26 лет!
  • Anonymous

    Интересные личности, мы парня убили, но вы нас  домой отпустите мы же с вами сотрудничаем.

    За содеянное должна быть соответствующая мера наказания : убил - соответственно смертная казнь, украл - лишаешься части тела и так далее.
  • Конадскій пацюк

    На довічне уродів
  • Olena Tiurenkova

    Нелюди...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up