Разом з активісткою Femen за спалений трамвайчик Roshen судитимуть вінничанина

Разом з активісткою Femen за спалений трамвайчик Roshen судитимуть вінничанина
  • Завершили розслідування справи активістки Femen, що спалила декоративний трамвайчик під магазином Roshen на Соборній.
  • Відповідатиме за хуліганство разом головною звинуваченою мешканець Вінниці.
  • Юнак, що підпалив бензин, яким оголена дівчина обливала дитячу фотолокацію в Центрі міста.
  • Сама вона потім підтримувала вогонь, підливаючи на декорацію запальну речовину.

Закінчили розслідування та сьогодні, 11 січня, направили до суду обвинувальний акт щодо активістки Femen та вінничанина, які спалили декоративний трамвайчик на Соборній. Вони обвинувачуються у вчинені злочину, передбаченого другою частиною статті 296 Кримінального кодексу України – у хуліганстві, вичиненому групою осіб.

Про це розповів процесуальний керівник в названій справі, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вадим Шамалюк. Він назвав дії активістки незареєстрованої громадської організації Femen 14 листопада 2017 року умисним порушення громадського порядку та встановлених правил поведінки у громадських місцях. А те, що вона була напівоголена, – винятковим цинізмом. 

– Слідство встановило, що одна із учасниць Femen, маючи умисел на хуліганство, прийшла до макету трамваю, що був розташований поблизу зупинки громадського транспорту на Соборній і, грубо порушуючи громадський порядок, недотримуючись встановлених правил поведінки у громадських місцях, з винятковим цинізмом, що виразився в оголенні верхньої частини тулубу, з особливою зухвалістю облила макет трамваю бензином, який заздалегідь приготувала для вчинення хуліганських дій, – каже прокурор. – В цей час вінничанин, який знаходився на вказаній ділянці місцевості та перебував у стані алкогольного сп’яніння, підпалив бензин, в наслідок чого виник осередок пожежі, який в подальшому підтримувала «горе-активістка», продовжуючи обливати бензином макет трамваю, та підпалювати його.

Державне звинувачення вимагатиме для обвинувачених, як і передбачає стаття відповідальності, до 4 років позбавлення волі. Нагадаємо, що активістку Femen затримали у Києві на другий день після спалення трамвайчика. На судовому слуханні у Вінниці, де обирали їй запобіжний захід, вирішили не брати під варту дівчину на час слідства. Тоді про її спільника-вінничанина не йшлося.

Відео дня

А спалений трамвайчик під магазином Roshen був у знак протесту. Докладніше про це журналісти 20minut.ua писали ось у цих матеріалах:

Відео протестної акції зі спаленням дитячої фотолокації з'явилося в мережі одразу після події, так само, як зйомки з інших акцій Femen біля магазинів Roshen в різних містах країни. 

 

Читайте також:

Кримінальний ТОП-2017. Підривали гранати, палили людей, стріляли по машинах
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Наш Край

    якби трамвайчик був не Петі, активістка отримала б штраф і всі забули б про цей випадок. А так буде сидіти. Петя свій бізнес захищає завжди !!!! Ще нехай спробують рідпилили Вовин Магіград. Думаю буде така ж сама реакція...
  • укроп

    Порвав фотку гаранта - посиди в сізо, подумай декілька років. Спалив макет рошеновського трамвайчика на знак протесту - в тюрягу, щоб не хитав. А то знудить нашого шоколада мармеладовича в такому прогресивному місті , де навіть туалет не працює в центральному парку :)
  • Олексій

    А чому не написали що її в Італії зловили, коли вона тут була під слідством та хто її відпустив?

    З.А.Глядач reply Олексій

    А навіщо? Вони просто "переведуть стрілки" на "вінничанина".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up