У Вінниці судитимуть офіцера, що "поцупив" майже 90 бронежилетів

У Вінниці судитимуть офіцера, що "поцупив" майже 90 бронежилетів

На загальну суму 3 мільйона гривень поцупив військового майна один із офіцерів області. Чоловіка судитимуть.  

Нагадаємо, за період служби військовий подів десь майна військової частини на понад 3 мільйона гривень.

— Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до результатів фінансового аудиту військової частини А1619 за період з 1 травня 2014 року по 31 березня 2016 року встановлено нестачу майна на загальну суму 3,08 мільйона гривень. Встановлено нестачу бронежилетів в кількості 89 штук на загальну суму 380 тисяч гривень, з яких 85 бронежилетів "Корсар М 3с-1-4" на загальну суму 364 тисячі гривень, - йдеться в матеріалах справи.

Окрім цього, під час перебування у зоні АТО, чоловік неодноразово отримував військове майно та таємно вивозив за межі штабу військової частини та розпоряджався ним на власний розсуд. У такий спосіб, він заволодів майном на суму майже 400 тисяч гривень.

Відео дня

За передньою інформацією, він перепродував каски, бронежилети, польову форму та багато іншого військового спорядження.

Прокуратура завершила слідство та передала справу в суд. Але справу не взялися розглядати.

Слідство розпочали ще на початку травня 2015 року. І досі суд не прийняв рішення.

— У січні 2018 року суд повернув обвинувальний акт прокурору, оскільки документ, на думку суду, складений із порушенням вимог чинного кримінального процесуального законодавства. Наразі у військовій прокуратурі готують апеляційну скаргу на ухвалу судді Гайсинського районного суду Вінницької області.
Куди поділися бронежилети та інше військове спорядження, ймовірно, стане відомо під час судових слухань, у ході допиту обвинуваченого та свідків у цій справі, — пише depo.ua.

До речі, підозрюваний офіцер і досі знаходиться на посаді військового комісара одного з районів області.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вася

    А что делать, если Гройссман который раз обещает повысить военным пенсии?

    Приходится крутиться - заготавливаться
  • Yury Smirnov

    У статті помилка:  За передньою інформацією, він перепробував каски, бронежилети, польову форму та багато іншого військового спорядження.

    Може перепродував.

    Meryem Lekhova reply Yury Smirnov

    Так, дійсно. Дякую!
  • Solid

    Фото де? Щоб знали в лице
  • Юра

    не посадять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up